Top 5 tips tegen verlatingsangst bij je hond na de quarantaine.

Hond die op de grond ligt en aan het nadenken is over zijn nieuwe BuddyBites voeding.

Tip 1: Behoud structuur

Je hond houdt van structuur en voorspelbaarheid. Hij weet graag wanneer zijn behoeften vervuld worden. Hij kan hiervoor enkel voortgaan op hoe het leven tot nu toe verliep. Behoud de routine: voer je hond steeds op hetzelfde moment en probeer een vast wandelschema uit. 

Tip 2: Oefen het weggaan

Schoenen aandoen, sleutels nemen en door het huis rondlopen. Je vertoont een bepaald gedrag waardoor je buddy denkt: Help, mijn baasje gaat weg! Zorg ervoor dat je hond dit gedrag niet linkt aan verlatingsangst. Oefen dit soort rituelen. Zo zal de paniek rond het weggaan verminderen.

Tip 3: Oefen het alleen zijn

Een groot risico voor verlatingsangst is een periode van intensief samenzijn zonder je buddy alleen te laten. Je kunt dit voorkomen door je hond dagelijks even alleen te laten. Ga voor een korte tijd even naar een andere kamer en kom na een paar minuten weer terug. Doe alsof er niets aan de hand is en beloon je hond met een lekker snoepje. Blijf deze oefening herhalen tot je ook echt voor een korte tijd de deur uitgaat. Raakt je hond gestrest? Stop de oefening en begin na een aantal dagen gewoon opnieuw. 

Tip 4: Zelfvertrouwen

Als je hond last heeft van verlatingsangst, mist hij vaak zelfvertrouwen. Je hond moet erop kunnen vertrouwen dat hij een warme thuis heeft. Geef je buddy een veilige schuilplaats in het huis waar hij altijd rustig kan vertoeven. Ga een flink stuk wandelen met je buddy voordat je het huis verlaat zodat hij flink wat energie kwijt is. Verlaat enkel je huis als hij rustig en niet gestrest is.

Tip 5: Afleiding

Zorg dat je hond voldoende afleiding heeft als je hem alleen laat. Een leuk speeltje kan wonderen doen. Oefen het gebruik van het nieuwe speeltje eerst samen. Door te spelen vliegen de uren zo voorbij, en ben je terug voor hij het weet! 

 

Hondenvoeding op maat online bestellen en aan huis laten leveren? Beantwoord 10 simpele vragen over jouw hond. Wij maken vervolgens de persoonlijke voeding en leveren deze voeding aan huis!

Wil je ook weten welk hondenvoer wij aanraden?

Beantwoord 10 vragen over jouw hond met onze Buddypas. Zo kunnen wij het perfecte hondenvoer samenstellen! Onze Buddypas is een tool die stapsgewijs van je leert en meedenkt.

buddypass