Een gravende hond? Die temper je zo

Verandert je hond de tuin maar al te graag in een kraterlandschap? Daar kan zijn instinct wel eens voor iets tussen zitten. Ontdek de verschillende redenen voor de graafdrang van je hond.  

Gravende hond op het strand.

Graven is…

Een voorraad aanleggen

Honden begraven instinctief restjes voor later in de grond zodat andere dieren het niet zouden opeten. Kluiven, maar evengoed speeltjes, gaan dus weleens de grond in om later weer op te sporen met behulp van zijn neus. Houd dus een oogje in het zeil als je hond graag schatten begraaft. 

Vrijheid!

Uiteraard is het gras groener aan de andere kant. Want daar vertoeven loopse teefjes, katten, buurhonden en andere verleidingen. En om die te bereiken graaft je hond tunnels. Een stevige omheining en een hoop stenen in de grond voorkomen een ontsnappingspoging. 

Bezigheidstherapie

Een hond houdt van menselijke aandacht. As hij zich verveelt of eenzaam is, verzint zo’n gezelschapsdier spelletjes. Wees verveling en creativiteit voor en daag zijn brein uit met voldoende beweging, lange wandelingen en denkspelletjes. 

Verkoeling zoeken

Stijgt het kwik, dan groeit ook de graafdrang van je hond. Want instinctief weet je hond dat de ondergrond koeler is. Dus graaft die een put! Liever niet? Geef je huisdier dan een verkoelingsmat of frisse tegelvloer.

Is je hond hardleers? Bewaar je geduld en leid zijn aandacht af door gezonde snacks in de tuin en in speeltjes te verstoppen. De aanhouder wint! 

Wil je ook weten welke hondenvoeding wij aanraden?

Beantwoord 10 vragen over jouw hond met onze Buddypas. Zo kunnen wij de perfecte voedingsmix samenstellen! Onze Buddypas is een tool die stapsgewijs van je leert en meedenkt.

buddypass