1. Blog
  2. »
  3. Lifestyle
  4. »
  5. Hondenrassen
  6. »
  7. 10 bijzonder rustige hondenrassen

10 bijzonder rustige hondenrassen

10 bijzonder rustige hondenrassen

Engelse bulldog - BuddyBites

Heb jij nood aan wat gezelschap op vier poten, maar niet aan drukte en lawaai? Dan word je vast blij van een rustige hond. Maar welke hond maakt geen brokken en loopt niet de hele dag te blaffen? Lees snel verder, want hier ontdek je een top 10 rustige hondenrassen!

Deze 10 hondenrassen houden zich gedeisd

Deze 10 hondenrassen houden zich gedeisd

1. Basset hound

1. Basset hound

Met zijn vreedzaam karakter verliest de basset hound zelden zijn geduld en verheft hij zo goed als nooit zijn stem. Zijn favoriete hobby’s? Bedelen om lekkere hapjes en lekker dutten aan de voeten van zijn baasje. Alle reden dus om hem op nummer 1 in onze top 10 rustige hondenrassen te zetten!  

Top 10 rustige hondenrassen - basset hound - BuddyBites

2. Tibetaanse spaniël

2. Tibetaanse spaniël

De Tibetaanse spaniël, die is helemaal zen. Zou dat komen omdat dit ras gefokt werd en wordt als gezelschapshond van Tibetaanse monniken? Met hun lange, zachte vacht, grappig snoetje en speels, maar kalm karakter zijn ze de ideale rustige gezelschapshond

Tibetaanse spaniël - BuddyBites

3. Chow chow

3. Chow chow

Als een van de oudste hondenrassen ter wereld afkomstig uit China, is de chow chow zo rustig als een Chinese wijze. Met zijn serieuze, maar koppige karakter wordt hij met voldoende socialisatie en training de ideale hond voor rustige huishoudens.

Top 10 rustige hondenrassen - chow chow - BuddyBites

4. Cavalier king charles

4. Cavalier king charles

De cavalier king charles heeft zijn nette manieren geleerd als gezelschapshond aan het Engelse koningshuis. Hij ziet er dus niet alleen koninklijk uit, maar gedraagt zich ook zo! Voor mensen op zoek naar een rustige hond, is de cavalier king charles een uitstekende optie.

Cavalier king charles - BuddyBites

5. Golden retriever

5. Golden retriever

Deze blonde McDreamy zal je zelden teleurstellen, want de golden retriever heeft de looks én het karakter van een echte gentleman. Nooit zal hij een grote mond opzetten… behalve dan om zijn heerlijke brokjes te verorberen.

Top 10 rustige hondenrassen - golden retriever - BuddyBites

6. Maltezer

6. Maltezer

De maltezer is een bijzonder populair hondenras, en met reden! Een zachtaardig karakter, hoge aaibaarheidsfactor en pienter koppie, hij heeft het allemaal. Zijn natuurlijke habitat? De schoot van z’n baasje natuurlijk! Als je dus op zoek bent naar een kalme hond, neem dan een maltezer in huis.

Maltezer - BuddyBites

7. Engelse bulldog

7. Engelse bulldog

De Engelse bulldog is een echte schone slaper, of beter gezegd, snurker. Als je een rustige hond zoekt die liever lui is dan moe, zelden blaft en weinig verzorging nodig heeft, dan is de Engelse bulldog jouw match. Chillen maar!

Engelse bulldog - BuddyBites

8. Mastino napoletano

8. Mastino napoletano

Deze Italiaanse reus kan wel 90 kg zwaar worden, wat misschien verklaart waarom hij zich het liefst van al rustig houdt. Behalve wanneer vreemden zijn territorium betreden, want dan kan de mastino napoletano zich dominant opstellen. Jong starten met opvoeding en socialisatie is dus de boodschap.

Mastino Napoletano - BuddyBites

9. Shih tzu

9. Shih tzu

Snoezig, rustig en aanhankelijk, dat zijn de eigenschappen bij uitstek van een shih tzu. Bovendien heeft hij ook minder de neiging om te blaffen dan andere kleine hondenrassen. Heb je dus graag een compacte Buddy die zich kalm kan houden, overweeg dan de shih tzu.

Shih tzu - BuddyBites

10. Sint-bernard

10. Sint-bernard

De sint-bernard is een echte grote, vriendelijke reus. Laat je dus niet afschrikken door zijn imposante gestalte! Met zijn aimabel en rustig karakter past hij heel goed bij mensen die houden van stil gezelschap. 

Top 10 rustige hondenrassen - sint-bernard - BuddyBites

Ook kalme honden kunnen wild worden

Ook kalme honden kunnen wild worden

Ook al ga je voor een van bovenstaande rustige hondenrassen, dan nog kan de stilte verstoord worden als je hond niet goed opgevoed is. Als puppy zo vroeg mogelijk beginnen aan gehoorzaamheidstraining en socialisatie met andere honden en mensen is dus een must!   


Sharing is caring!

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
gezonde en evenwichtige hondenvoeding om overgewicht / obesitas tegen te gaan

Hondenvoeding op maat

Waarom BuddyBites hondenvoeding?

✓ Veel kwalitatieve eiwitten
✓ Kraakvers voor de beste smaak
✓ Veilig voor allergische honden

Meer artikels voor jou: