
Mag mijn hond paddenstoelen eten?
De herfst staat voor de deur! Waarschijnlijk kriebelt het al om een gezellige herfstwandeling te maken met je hond in het naburige bos. Het landschap
Heeft jouw hond last van te slappe stoelgang of diarree? Dat verklapt iets over de spijsvertering en dus de gezondheid van je hond. Daarom is het belangrijk om te weten waarom je hond last heeft van diarree. En hoe je dit pijnlijke kwaaltje voorkomt.
Een gezonde hond doet meermaals per dag zijn behoefte. Gezonde stoelgang is stevig genoeg zodat jij die gemakkelijk met een hondenpoepzakje kan oprapen. Is de ontlasting dunner en frequenter dan normaal? Dan heeft je hond diarree. En daar zijn heel verschillende oorzaken van:
Haalde je een nieuw merk hondenbrokjes in huis en trakteerde je je hond meteen op de nieuwe lekkernij? Slecht idee! De darmflora van je hond heeft immers wat tijd nodig om zich aan te passen. Verander je van de ene op de andere dag van hondenvoeding, dan irriteert dat zijn darmen en krijgt je hond diarree.
Een paddenstoel, bedorven voedsel, een flinke slok zeewater… In een oogwenk speelt je hond de meest ranzige hapjes binnen! Niet smakelijk en al helemaal niet gezond, dus moet die vuiligheid er ook terug uit… via zijn stoelgang. Meestal is je hond er met één diarreeaanval wel vanaf. Al bestaat de kans dat bacteriën een darminfectie veroorzaken. In ieder geval bel je dus best even naar je dierenarts.
Heeft je hond naast diarree ook last van jeuk, huidziektes of winderigheid? Dan lijdt hij mogelijks aan een voedselallergie. Zo verteren bepaalde honden minder goed kippeneiwit, gluten of melkeiwit, waardoor hun darmen geïrriteerd worden. En dat geeft krampen, gasvorming en diarree.
Je hond kan in een kennel, het asiel of gewoon op straat besmet raken met virussen en parasieten. Denk maar aan het parvovirus of rotavirus, waar je hond diarree van krijgt. Zelfs wormen kunnen diarree veroorzaken. Bezoek dus regelmatig je dierenarts, die helpt je hond virus- en parasietvrij te houden.
Eerst water, de rest komt later. Deze gouden regel geldt zeker voor een hond met diarree. Je hond verliest dan immers veel vocht waardoor hij gedehydrateerd kan raken. Dat kan zware gevolgen hebben, vooral voor puppy’s en oudere honden. Schotel je Buddy dus op tijd en stond een vers bakje H2O voor.
Om je Buddy van zijn diarree af te helpen, heeft hij kwalitatieve hondenvoeding nodig. Die kan je herkennen aan een hoog vleesgehalte en natuurlijke ingrediënten. Zo bevatten de brokjes van BuddyBites minstens 45% vlees en geen kunstmatige additieven. Bovendien houden we rekening met voedselallergieën.
Wie een nieuw merk hondenvoeding in huis haalt, laat het spijsverteringsstelsel van zijn Buddy best geleidelijk aan wennen aan de nieuwe voeding. Lees hier hoe je geleidelijk overschakelt naar andere hondenvoeding*.
* Let erop dat je geperste brokken enkel met geperste brokken mengt en krokante brokken met krokante brokken. Meng dus nooit geperste brokken met krokante. Dit kan immers maagproblemen tot zelfs maagtorsie veroorzaken.
Wanneer je hond te vaak of te lang diarree heeft, wijst dat op een probleem met zijn darmbacteriën. Zo kan hij zijn voedingsstoffen niet meer goed uit zijn brokjes opnemen en zal hij minder weerstand kunnen bieden tegen indringers zoals virussen of bacteriën.
Om de darmflora van je Buddy te versterken, bevatten de hondenbrokjes van Buddybites natuurlijke probiotica zoals cichorei en bietenpulp. Die herstellen de gezonde darmbacteriënen bevorderen een gezonde stoelgang. Voor een echte gezondheidsboost kan je je hond ook Soft Chews geven, dat zijn essentiële supplementen in de vorm van een smakelijk en kauwbaar koekje.
Moet je Buddy ook meermaals overgeven en is de diarree bloederig of slijmerig? Haast je dan onmiddellijk naar de dierenarts. Dat geldt ook voor koortsige, lusteloze, heel jonge of bejaarde honden.
Gedraagt je hond zich verder normaal, maar is de diarree na enkele dagen niet weg? Ook dan ga je best even langs de dierenarts.
Waarom BuddyBites hondenvoeding?
✓ Zalmolie voor veel aroma
✓ Minimaal 45% vlees voor veel smaak
✓ Lekker krokant voor veel kauwplezier
De herfst staat voor de deur! Waarschijnlijk kriebelt het al om een gezellige herfstwandeling te maken met je hond in het naburige bos. Het landschap
Je kent het vast wel: je hond en jij kijken samen tv in de zetel – nu ja, jíj kijkt tv en je Buddy snurkt
Niets is leuker dan je hond knuffelen! Of toch als hij fris ruikt. Begint hij dan toch zijn aroma te verspreiden? Dan is het tijd
Pagina’s
Partners
Ontvang gratis gezondheids- en voedingstips!
Nog vragen?
Mail: info@buddybites.be
Bel: 0032 472 90 90 39
(ma-vrij: 8u-17u)