1. Blog
  2. »
  3. Lifestyle
  4. »
  5. Hondengedrag
  6. »
  7. Help! Mijn hond loopt weg. 5 redenen.

Help! Mijn hond loopt weg. 5 redenen.

Help! Mijn hond loopt weg. 5 redenen.

Help, mijn hond loopt weg! BuddyBites weet raad

Paniek, je hond loopt weg! En veel vraagtekens, want je hebt er het raden naar waarom je vriend plots niet meer zo trouw is. Wij geven de 5 belangrijkste redenen waarom je hond andere oorden opzoekt en wat je eraan kunt doen.

Verveling & eenzaamheid

Net zoals jou heeft je hond nood aan sociale interactie en mentale stimulatie. Bij gebrek hieraan zoekt hij dit elders op en loopt je hond dus weg. Geef hem daarom denkspelletjes om probleemgedrag te voorkomen. Vraag een gecertificeerde hondentrainer om leuke spelletjes en bespaar tijd door je hondenvoeding online te bestellen en aan huis te laten leveren. Want hoe meer qualitytime met jou, hoe leuker je hond het vindt om je trouw op te wachten!

Opwinding

Een eekhoorn, kat of barbecuegeur kan wel eens hetzelfde effect hebben op je hond als een ijskar op kinderen. Sluit je tuin dus goed af en houd tijdens wandelingen je hond steeds aan de leiband. Kruist de verleiding jullie pad, tover dan enkele smakelijke hondensnacks uit je broekzak en vraag zijn aandacht terug.

Paringsdrang

Vangt je reu de geur van een loops teefje op, dan loopt hij weg omdat hij maar moeilijk kan weerstaan aan zijn paringsdrang. Een castratie drukt dit oerinstinct de kop in en voorkomt dat je reu uitbreekt of vervelende situaties creëert. Ook teefjes kunnen gesteriliseerd worden om ongewenste nestjes van buurhonden te voorkomen. Je dierenarts weet raad.

Slechte gewoontes

Mocht je hond vroeger gaan en staan waar die wou? Of ontdekte die dat de voordeur een toegangspoort is tot de wijde wereld, net zoals de kuilen onder de poort? Doorbreek die slechte gewoontes: lijn hen aan als de bel gaat en vul de ondergrond met grote stenen. Met veel training, positieve bekrachtiging en afleiding leert je hond snel om zijn nieuwe grenzen te respecteren. Een trainer helpt je hier graag bij.

Angst

Een nieuwe thuis, onweer, vuurwerk of een plots geluid triggert wel eens angst en vluchtgedrag bij honden. Voorzie daarom een veilig plekje waar je hond tot rust kan komen. Is je hond vaak bang of gespannen, consulteer dan je dierenarts. Die kan je de meest geschikte behandeling of medicatie aanraden zodat dat je hond snel terug rust vindt in stressvolle situaties.

Hierboven vind je de meest voorkomende redenen waarom je hond wegloopt. Een microchip en naamplaatje met jouw gegevens vergroten het succes op een reünie tussen jou en je avontuurlijke vriend. Is je hond toch vermist? Contacteer dan de lokale politie, de dierenbescherming, asielen in de buurt en de lokale dierenarts of dierenkliniek, met een recente foto van je hond en jouw telefoonnummer. Fingers crossed!

Hondenvoeding op maat online bestellen en aan huis laten leveren? Beantwoord 10 simpele vragen over jouw hond. Wij maken vervolgens de persoonlijke voeding en leveren deze voeding aan huis!

Sharing is caring!

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
gezonde en evenwichtige hondenvoeding om overgewicht / obesitas tegen te gaan

Hondenvoeding op maat

Waarom BuddyBites hondenvoeding?

 Met zalmolie vol omega 3 en 6
✓ Bevat chondroïtine en glucosamine
✓ Boordevol gezonde eiwitten

Meer artikels voor jou: