5 redenen waarom je hond jeuk heeft

hond met jeuk

Krabt of likt jouw hond zichzelf vaak of schuift hij over de vloer? Dan heeft hij waarschijnlijk last van jeuk. Er zijn heel wat verschillende redenen waarom jouw hond zich te pletter krabt. Ontdek hier 5 redenen waarom je hond jeuk kan hebben en wat eraan te doen.

1. Toestand van de huid

Een te droge huid is een simpele maar veel voorkomende oorzaak van jeuk bij jouw hond. Vaak wordt de droogheid van de huid ook beïnvloed door de luchtvochtigheid. Als er een lage luchtvochtigheid is, is de kans reëel dat de huid van je hond zal uitdrogen. Zet jij de verwarming in de winter graag een graadje hoger? Let op, want ook binnenshuis kan de lucht te droog zijn. Ventileer daarom je huis regelmatig, ook tijdens de wintermaanden.

2. Allergieën

Allergieën, een probleem waar heel wat van onze geliefde honden mee te kampen hebben. Of je hond nu te maken heeft met een vlooienallergie, voedselallergie of atopie… Jeuk is in heel veel gevallen een zeer vervelend gevolg. Wil je meer weten over deze allergieën en mogelijke remedies? Lees er meer over in onze blog over allergieën.

3. Parasieten

Honden kunnen ook last hebben van teken, mijten en vlooien, zonder hier echt allergisch voor te zijn. Dit zijn kleine beestjes die zich graag nestelen in warme plekjes in de huid van je hond. Check dus zeker even plaatsen zoals de oksels of achter de oren. Deze beestjes bezorgen je hond heel wat jeuk. Beter voorkomen dan genezen, toch? Je kan dit probleem voorkomen door je hond maandelijks te laten behandelen tegen zowel teken, mijten als vlooien. Ga even langs bij je dierenarts, zo hebben de kriebelbeestjes geen kans op slagen.

4. Te veel shampoo

Een fikse regenbui en dan wil je hond niks liever dan ravotten met enkele buddy’s in de modder… Voor je het weet is jouw hond omgetoverd in een waar moddermonster! Een scenario waar velen onder jullie zich waarschijnlijk in herkennen… Je eerste reactie is wellicht om je hond te wassen met shampoo. Wanneer je je hond echter te veel met shampoo wast, droogt de vacht uit. Een droge huid kan jeuk met zich meebrengen, een naar gevolg van een leuke speelnamiddag. Was je hond daarom zo min mogelijk met shampoo, en spoel hem af met enkel wat water. Als je toch shampoo gebruikt, opteer dan voor een speciale hypoallergene hondenshampoo.

5. Slechte/verkeerde voeding

Heel wat honden hebben last van jeuk, doordat hun eten niet is aangepast. Hondenvoeding bevat vaak een grote hoeveelheid aan graan, rijst en tarwe. In deze brokken zitten (te) weinig dierlijke vetten. Het is echter belangrijk dat de voeding van jouw hond een hoog vleesgehalte en een hoog vetgehalte heeft.

De hondenvoeding van BuddyBites biedt het juiste evenwicht tussen eiwitten uit de beste kip of lam, vezels en gezonde vetten op maat van jouw viervoeter. Daarnaast bevat onze hondenvoeding ook extra natuurlijke zalmolie, een ingrediënt dat veel Omega-3 en Omega-6 bevat. Op die manier voorzien wij jouw hond van een goede gezondheid én genoeg energie. Een win-win situatie!

Wil je weten welke ingrediënten ons hondenvoer allemaal bevat? Neem dan hier een kijkje! Ben je benieuwd naar het verschil dat onze voeding voor jouw hond kan maken? Vul het persoonlijke profiel van jouw hond in en kom te weten wat onze experten aanraden.


Sharing is caring!

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
gezonde en evenwichtige hondenvoeding om overgewicht / obesitas tegen te gaan

Voeding op maat

Waarom hondenvoeding van BuddyBites?

✓ Veel eiwitten
✓ Omega-3 en Omega-6
✓ Veilig voor allergische honden

Nog meer tips over de gezondheid van jouw hond?