1. Blog
  2. »
  3. Lifestyle
  4. »
  5. Hondengedrag
  6. »
  7. 6 tips tegen verlatingsangst bij honden

6 tips tegen verlatingsangst bij honden na de quarantaine

6 tips tegen verlatingsangst bij honden na de quarantaine

Heb je tijdens de quarantaine veel tijd met je hond besteed en moet je opnieuw buitenshuis gaan werken? Je hond is het niet meer gewoon om overdag alleen thuis te blijven en kan last hebben van verlatingsangst.  Lees hieronder hoe je de verlatingsangst bij honden kan verminderen.

labrador die op de grond ligt en aan het nadenken is over zijn nieuwe BuddyBites voeding.

Tip 1: Behoud structuur

Je hond houdt van structuur en voorspelbaarheid. Hij weet graag wanneer zijn behoeften vervuld worden. Hij kan hiervoor enkel voortgaan op hoe het leven tot nu toe verliep. Behoud de routine: voer je hond steeds op hetzelfde moment en probeer een vast wandelschema uit. 

Tip 2: Oefen het weggaan

Schoenen aandoen, sleutels nemen en door het huis rondlopen. Je vertoont een bepaald gedrag waardoor je buddy denkt: Help, mijn baasje gaat weg! Zorg ervoor dat je hond dit gedrag niet linkt aan verlatingsangst. Oefen dit soort rituelen. Zo zal de paniek rond het weggaan verminderen.

Tip 3: Oefen het alleen zijn

Een groot risico voor verlatingsangst is een periode van intensief samenzijn zonder je buddy alleen te laten. Je kunt dit voorkomen door je hond dagelijks even alleen te laten. Ga voor een korte tijd even naar een andere kamer en kom na een paar minuten weer terug. Doe alsof er niets aan de hand is en beloon je hond met een lekker snoepje. Blijf deze oefening herhalen tot je ook echt voor een korte tijd de deur uitgaat. Raakt je hond gestrest? Stop de oefening en begin na een aantal dagen gewoon opnieuw. 

Tip 4: Zelfvertrouwen

Als je hond last heeft van verlatingsangst, mist hij vaak zelfvertrouwen. Je hond moet erop kunnen vertrouwen dat hij een warme thuis heeft. Geef je buddy een veilige schuilplaats in het huis waar hij altijd rustig kan vertoeven. Ga een flink stuk wandelen met je buddy voordat je het huis verlaat zodat hij flink wat energie kwijt is. Verlaat enkel je huis als hij rustig en niet gestrest is.

Tip 5: Afleiding

Zorg dat je hond voldoende afleiding heeft als je hem alleen laat. Een leuk speeltje kan wonderen doen. Oefen het gebruik van het nieuwe speeltje eerst samen. Door te spelen vliegen de uren zo voorbij, en ben je terug voor hij het weet! 

Hondenvoeding op maat online bestellen en aan huis laten leveren? Beantwoord 10 simpele vragen over jouw hond. Wij maken vervolgens de persoonlijke voeding en leveren deze voeding aan huis!

Tip 6: Een (smakelijk) ruggensteuntje

Om je hond extra te ondersteunen tijdens zijn momenten alleen, heeft BuddyBites heerlijke Calming Boost Soft Chews ontwikkeld. Dat is een voedingssupplement met valeriaan, hét natuurlijke middel bij uitstek voor een rustige gemoedstoestand. Voeg ze toe aan je maandelijkse levering BuddyBites of ontdek ze in onze webshop!

Sharing is caring!

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
gezonde en evenwichtige hondenvoeding om overgewicht / obesitas tegen te gaan

Ontdek jouw voeding!

Beantwoord 10 vragen over jouw hond en ontdek welke voeding bij jouw hond past!

✓ Veel Vlees, Graanvrij, extra Zalmolie
✓ Samengesteld door dierenartsen
✓ Gratis verzending

Meer artikels voor jou: