1. Blog
  2. »
  3. Lifestyle
  4. »
  5. Hondenrassen
  6. »
  7. 7 gehoorzame hondenrassen die alles doen voor hun baasje

7 gehoorzame hondenrassen die alles doen voor hun baasje

7 gehoorzame hondenrassen die alles doen voor hun baasje

Top 7 gehoorzame hondenrassen - BuddyBites

Wat is nog leuker dan een hond in huis? Een gehoorzame hond in huis! Wil je een Buddy die goed luistert, dan kies je best een hondenras dat hier aanleg voor heeft. Zo verloopt de training een pak vlotter. Ontdek snel onze top 7 gehoorzame hondenrassen. 

7 hondenrassen die goed luisteren

7 hondenrassen die goed luisteren

In principe kan je elke hond goed trainen. En toch gaat de gehoorzaamheidstraining bij sommige hondenrassen iets vlotter. Dat heeft alles te maken met hun aangeboren eigenschappen. Het is dus geen verrassing dat onze top 7 veel werk- en jachthonden telt! 

1. Mechelse herder

1. Mechelse herder

De Mechelse herder werkt graag tot héél graag voor zijn baas. Zijn hoge werkwilligheid en energieniveau verklappen ook meteen dat sofahangen niks voor hem is. Deze Buddy staat te popelen tot jij hem aan het werk zet en hij jou kan pleasen. Deze onvermoeibare hond zou letterlijk en figuurlijk voor zijn baas door het vuur gaan. Geen wonder dat het populaire politiehonden zijn.

Gehoorzame hondenrassen - Mechelse herder - BuddyBites

2. Shih tzu

2. Shih tzu

De shih tzu is een klein, speels hondenras dat oorspronkelijk uit China komt. Daar diende deze langharige cutiepie als showhondje aan het keizerlijke hof. Dit hondje moest er dan ook pico bello uitzien én heel wat kunstjes kennen om zijn baasje te bekoren. Dat laatste gaat dankzij zijn intelligentie en speelse karakter heel vlot. De ideale doggydancepartner!

Shih tzu - BuddyBites

3. Bordercollie

3. Bordercollie

Op de derde plaats in onze lijst met gehoorzame hondenrassen, staat de bordercollie. Dat is veruit het slimste hondenras. Als schapendrijver ontwikkelde hij een grote intelligentie die nodig is om het gedrag van een kudde te kunnen inschatten. Als gezinshond hou je deze hond scherp met veel uitdaging. Breid jouw arsenaal aan basiscommando’s dus al maar uit.

Gehoorzame hondenrassen - bordercollie - BuddyBites

4. Australische herder

4. Australische herder

Net zoals de bordercollie drijft de Australische herder schapen, al heeft hij ook een passie voor groter vee. Dit hondenras is erg slim, speels en heeft veel vertrouwen in zijn baas. Als gezinshond train je hem idealiter aan de hand van spelletjes. Wissel wel af, want te veel herhaling vinden ze saai. 

Australische herder - BuddyBites

5. Poedel

5. Poedel

Wist jij dat poedels erg intelligente honden zijn? Deze krullenbol heeft letterlijk en figuurlijk een knappe kop. Als voormalige jachthond blinkt hij uit in gehoorzaamheid. Hij is ook een tikkeltje eigenwijs, maar werk graag met je samen in ruil voor een beloning. Een zachte maar consequente aanpak werkt het best. 

Gehoorzame hondenrassen - poedel - BuddyBites

6. Golden retriever

6. Golden retriever

De golden retriever is met de juiste training een uiterst gehoorzame hond. Het mooiste bewijs daarvan zijn de blindengeleide- en hulphonden. In tegenstelling tot de Mechelse herder of bordercollie is deze hond niet gevoelig aan prikkels en zal die ook in drukke omgevingen doen wat er van hem gevraagd wordt. Veel herhaling en veel liefde, daarmee maak je van de golden retriever een brave compagnon.

Golden retriever - BuddyBites

7. Kooikerhondje

7. Kooikerhondje

Het kooikerhondje staat dan misschien wel op plaats 7 in onze lijst met gehoorzame hondenrassen, hij is daarom niet minder gehoorzaam. Dit Nederlandse hondenras is pittig, vrolijk en intelligent. Hij heeft zijn naam te danken aan de eendenkooien waar hij in werkte. Zijn pluimstaart kwam van pas als lokaas voor de eenden die zo in de eendenkooi liepen. Dit fijngebouwde, middelgrote hondje werkt graag voor zijn baas op voorwaarde dat die op een zachte, maar heel consequente manier leiding geeft. 

Gehoorzame hondenrassen - kooikerhondje - BuddyBites


Sharing is caring!

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
gezonde en evenwichtige hondenvoeding om overgewicht / obesitas tegen te gaan

Hondenvoeding op maat

Waarom BuddyBites hondenvoeding?

✓ Veel kwalitatieve eiwitten
✓ Kraakvers voor de beste smaak
✓ Hypoallergene opties

Meer artikels voor jou: