1. Blog
  2. »
  3. Lifestyle
  4. »
  5. Hondengedrag
  6. »
  7. 8 overduidelijke signalen dat je hond gelukkig is

8 overduidelijke signalen dat je hond gelukkig is

8 overduidelijke signalen dat je hond gelukkig is

hond die op bed ligt en leest is een signaal dat je hond gelukkig is

Net als mensen kunnen honden intense emoties ervaren zoals geluk, verdriet, woede of angst. Alleen uiten ze die niet op dezelfde manier. Een opmerking langs je honds neus weg als: “hé baasje, ik zit even in een dipje, cheer me up!” zit er helaas ook niet in. Gelukkig laten honden ons niet helemaal in het ongewisse en zetten ze tal van middelen in om met ons te communiceren. Denk maar aan zijn lichaamstaal en gedrag. Herken je de 8 onderstaande signalen dat je hond gelukkig is uit de duizend? Dan mag je op je beide oren slapen. Je hond is perfect gelukkig!

8 signalen dat je hond gelukkig is

8 signalen dat je hond gelukkig is

1. Hij rolt op zijn rug en toont je zijn buik

1. Hij rolt op zijn rug en toont je zijn buik

Wanneer je hond op zijn rug rolt, is dat een teken van blindelings vertrouwen.  Bij jou vindt je Buddy het namelijk niet nodig zijn vitale organen te beschermen en stelt hij zich van zijn meest kwetsbare kant op. Als hij bovendien ook kwispelt, nodigt hij je van harte uit zijn buikje te kriebelen, iets waar honden doorgaans gek op zijn!

2. Je hond is helemaal chill

2. Je hond is helemaal chill

Een gelukkige hond is een relaxte hond. Losse schouders, een kwispelende staart,  ontspannen oren, een lichtjes geopende muil, pretlichtjes in zijn ogen en een zelfverzekerde uitstraling zijn allemaal overduidelijke tekenen dat je hond gelukkig is.

3. Zie die staart kwispelen

3. Zie die staart kwispelen​

Het ultieme en meest gekende bewijs dat jouw hond gelukkig is, is een kwispelende staart. Zeker wanneer zijn hele lichaam mee beweegt met zijn staart, hij pretlichtjes heeft in zijn ogen en zijn muil open houdt alsof hij glimlacht, staat er ongetwijfeld een gelukkige hond voor je neus.

4. Wat een enthousiasme!

4. Wat een enthousiasme!​

Wanneer je thuiskomt, zijn leiband of brokjes tevoorschijn haalt of met hem wil spelen, wordt je hond dolenthousiast. Als hij bovendien zelf in een speelpositie gaat zitten, met een omhoog gestoken achterwerk en borst laag tegen de grond, dan is hij klaar voor een feestje. Je buddy is  duidelijk gelukkig met jou als zijn baasje en toont je zijn waardering op de meest hartstochtelijke manieren. 

5. Je hond vlijt zich tegen je aan

5. Je hond vlijt zich tegen je aan​

Gelukkige honden snakken naar affectie en lichaamscontact, soms zelfs tot het vervelende toe. Je hond komt spontaan om knuffels bedelen door dicht tegen je aan te kruipen of zich onder je handen te duwen. Waar je ook naartoe gaat, hij volgt je op de voet en springt op je schoot zodra hij daar de kans toe krijgt. Geen twijfel dat jouw hond gelukkig is!

6. Lekker netjes en gemanierd

6. Lekker netjes en gemanierd

Een gelukkige hond is een gemanierde hond. Hij houdt zich rustig, maakt niets kapot en probeert geen aandacht te trekken door stoute dingen te doen zoals in huis plassen. Als je pup vaak bijt, graaft of meubels en kleren vernielt, probeert hij je te zeggen dat hij zich verveelt, stress heeft of bang is. 

7. Smelten voor die puppy-oogjes

7. Smelten voor die puppy-oogjes

Als je Buddy’s ogen en oogleden ontspannen zijn, hij vaak knippert en zijn blik zacht en vriendelijk is, kan je ervan uitgaan dat je hond gelukkig is. Of iets wil van je natuurlijk, dat ook. Zeg nu zelf, daar kan niemand toch aan weerstaan! 

8. Je hond heeft een gezonde eetlust

8. Je hond heeft een gezonde eetlust

Als je hond elke dag rond etenstijd komt bedelen om een lekkere hap en zijn brokken met smaak verorbert, kan je zeker zijn dat het met zijn fysiek en mentaal welzijn goed gesteld is. Als je hond weigert aan zijn maaltijd te beginnen of minder eet dan anders, kan dit erop wijzen dat hij zich niet goed voelt of dat hij gestresseerd of angstig is. Indien je hond langere periodes niet eet, kan dit op een serieuzer probleem wijzen. Lees hier wat mogelijke oorzaken zouden kunnen zijn en raadpleeg steeds je dierenarts wanneer je je zorgen maakt. 

Gezonde voeding als sleutel tot het geluk van je hond

Gezonde voeding als sleutel tot het geluk van je hond

De 8 bovenstaande tekenen dat je hond gelukkig is, geven je een goed idee van hoe het gesteld is met zijn welzijn. Om je hond mentaal en fysiek nog gelukkiger te maken en te houden, kan je niet om gezond hondenvoer heen. Een gezonde hond is namelijk een blije hond! Benieuwd op welke andere manieren jij je hond gelukkig kan maken? Lees dan zeker onze blog 5 essentiële tips voor een gelukkige hond.


Sharing is caring!

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
gezonde en evenwichtige hondenvoeding om overgewicht / obesitas tegen te gaan

Hondenvoeding op maat

Waarom hondenvoeding van BuddyBites?

✓ Veel eiwitten
✓ Omega 3 en omega 6
✓ Veilig voor allergische honden

Nog meer tips over de gezondheid van jouw hond?

je hond leren om tussen de benen te lopen
Expert

Leer je hond tussen je benen lopen

https://youtu.be/LKDruht8Ykc?list=PLdp1Lhiz0g2LBoDImhJaGRImNXvfLk8iQ Kan je hond alle basiscommando’s en wil je hen eens iets anders aanleren? Dan is dit trucje misschien wel iets voor jou! Leer je

Lees meer >>