1. Blog
  2. »
  3. Lifestyle
  4. »
  5. Hondenpret
  6. »
  7. De 6 gezelligste indoor activiteiten met je hond als het regent

De 6 gezelligste indoor activiteiten met je hond als het regent

6 indoor activiteiten met je hond als het regent

De 6 gezelligste indoor activiteiten met je hond als het regent - BuddyBites

Regen, regen, regen… Soms lijkt het eindeloos te blijven gieten. Niet alleen jij, maar ook je hond kunnen ervan in een sombere stemming komen. Om jullie donkere, natte dagen wat op te fleuren bedachten we 6 leuke indoor activiteiten die je samen met je hond kan doen als het regent!

Met deze 6 indoor activiteiten hou je je hond zoet op een regendag

Met deze 6 indoor activiteiten hou je je hond zoet op een regendag

Regent het buiten pijpestelen en wil je het binnen lekker gezellig maken met je hond, maar heb je geen inspiratie? Wij bedachten 6 leuke activiteiten waarmee je jezelf én je hond kan bezig houden op een regendag:

1. Maak een hindernissenparcours

1. Maak een hindernissenparcours

Als kind heb je vast wel forten gebouwd met dekens en kussens. Gebruik die constructieskills nu ook om een spannend hindernissenparcours te maken voor je hond. Met wat emmers, een bezem en kartonnen dozen kun je horden, tunnels en een slalomparcours bouwen!

2. Bak hondenkoekjes

2. Bak hondenkoekjes

Toegegeven, hierbij kan je hond je moeilijk helpen. Behalve dan met de laatste stap: het opeten! Online vind je een rijkdom aan de lekkerste recepten. Ingrediënten zoals vlees, wortel of amandelmeel, gebruik ze allemaal! 

3. Leer je hond nieuwe tricks

3. Leer je hond nieuwe tricks

Op een regenachtige dag kan je je Buddy een groot plezier doen met wat mentale uitdaging. Leer je hond de gekste tricks aan en beloon hem bij elke vooruitgang met de zelfgemaakte hondenkoekjes die je net maakte voor hem.

4. Speel verstoppertje

4. Speel verstoppertje

Hiervoor kun je het best met drie zijn. Je partner of huisgenoot – als je alleen woont, waarom nodig je dan niet lekker iemand uit? – houdt dan je hond vast totdat jij verstopt bent. Ga eerst niet te ver weg, zodat hij wat kan opwarmen. Vervolgens roep je ‘zoek’, en laat de ander je Buddy los. Al spelenderwijs leren noemen ze dat, héél educatief verantwoord. 

5. Zet je Buddy aan het puzzelen

5. Zet je Buddy aan het puzzelen

Net zoals puzzelen leuk kan zijn voor mensen, is het dat ook voor je hond. Je kan bijvoorbeeld zelf een leuke hersenkraker maken met een klein mandje en toiletrolletjes. Zet de rolletjes rechtop in de mand tot die vol is en leg in enkele rolletjes een koekje. Hoe snel heeft jouw Buddy alle koekjes verorberd?

6. Kijk samen naar een film

6. Kijk samen naar een film

Na een hele dag spelen en puzzelen kijken jij en je Buddy naar buiten en… is het nog steeds aan het regenen! Het perfecte excuus dus om moe en voldaan in de zetel te ploffen en een gezellige film op te zetten. Je hond zal zich met veel plezier tegen je aanvleien. Inspiratie nodig? Lees dan zeker onze blog top 6 leukste hondenfilms om samen met je hond te bekijken.


Sharing is caring!

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
gezonde en evenwichtige hondenvoeding om overgewicht / obesitas tegen te gaan

Hondenvoeding op maat

Waarom BuddyBites hondenvoeding?

✓ Veel kwalitatieve eiwitten
✓ Kraakvers voor de beste smaak
✓ Veilig voor allergische honden

Meer artikels voor jou: