De beste hondenvoeding en snacks voor je puppy

puppyvoeding

Iedereen houdt van een schattige puppy. Het liefst van al houden we ze voor eeuwig klein. Maar dat is buiten je pup gerekend! Ze groeien nu eenmaal razendsnel. Maar om goed en gezond uit te groeien, heeft je puppy aangepaste hondenvoeding nodig. Ontdek welke voeding ideaal is voor jouw puppy!

De juiste puppy hondenvoeding

Wat is puppy hondenvoeding?

Kan je puppy dezelfde voeding eten als een volwassen hond van hetzelfde ras en dezelfde lichamelijke kenmerken? Nee, zeker niet! Je pup heeft namelijk andere noden: hij moet nog groeien en heeft hiervoor meer energie en hoogwaardige nutriënten nodig. De voeding van je pup bevat bijvoorbeeld meer eiwitten voor gezonde spieren en organen, meer gezonde vetten voor meer energie, calcium en fosfor voor een sterke skeletbouw en meer omega-3 vetzuren om zijn hersenen verder te ontwikkelen. Zoals je ziet heeft je pup heel wat voedingsstoffen nodig. Bovendien heeft een pup ook veel kleinere tandjes. Om ze makkelijker te kunnen kauwen, krijgt hij kleinere brokjes. 

Maar ook binnen de puppywereld is het gamma aan voeding groot. Zo heeft een kleine puppy andere voeding nodig dan een grotere puppy. Is je pup afkomstig van een groot ras, zoals een Deense hond? Dan moet hij meer groeien in vergelijking met een pup die afkomstig is van een klein ras, zoals een chihuahua. Een groter ras heeft ook meer tijd nodig om te groeien. Als je pup te snel groeit door de grote hoeveelheid Calcium in de voeding, krijgt hij op latere leeftijd vaak last van zijn botten. Het is dus belangrijk om een voedingsspecialist je te laten helpen bij het kiezen van de juiste voeding.

Hondenvoeding op maat voor jouw pup

Duitse herder pup eet van zijn brokjes BuddyBites

Op basis van het profiel van je pup zorgen wij ervoor dat je pup de juiste voedingstoffen en brokgrootte krijgt. Beantwoord 10 simpele vragen over je hond en wij doen de rest! De voeding wordt ook elke maand geüpdatet naargelang de leeftijd en het gewicht van je hond veranderen. Zo heb je steeds de juiste voeding voor je hond in huis. Lees hier waarom het belangrijk is dat je puppy aangepaste hondenvoeding krijgt. Contacteer gerust onze dierendokter bij verdere vragen.

Hoe vaak moet mijn puppy eten?

Je pup moet vaker eten dan een volwassen hond. Een pup die net van de fokker komt heeft 4 maaltijden per dag nodig. Na 3 tot 6 maanden geef je je hond 3 maaltijden. Na ongeveer 6 tot 12 maanden begint je pup minder snel te groeien en kan je overschakelen naar 2 maaltijden per dag. De dagelijkse voedingshoeveelheid kan je steeds terugvinden op je persoonlijk etiket.

De juiste hondensnacks voor je puppy

Het juiste koekje volgens de tandgrootte van je puppy

Als je je puppy graag verwent met een lekker tussendoortje is het van essentieel belang om nauwkeurig de snack uit te kiezen. Let er steeds op dat je een koekje geeft dat aangepast is aan de grootte van jouw hond, anders kan jouw buddy zich verslikken. Maar ook de tandgrootte speelt een cruciale rol:

tandencurve hond

 • 2 maanden oud (melktanden): zachte snacks
  Mag je meteen snoepjes geven aan je pup? Jazeker! Maar niet eender welke. Zolang je puppy nog allemaal melktandjes heeft (tot ongeveer 8 weken), geef je best zachte snacks die gemakkelijk breken. Zo kan je puppy zich geen pijn doen.
   
 • 4 à 5 maanden oud (tandwissel): zachte kauwsnacks
  Op termijn beginnen de melktandjes uit te vallen en komen de permanente piepen. Dit proces duurt gemiddeld 2 maanden en tijdens die periode zal je merken dat je hond extra veel zal willen bijten. De tandwissel kan een onaangenaam gevoel geven of zelfs pijn doen voor jouw puppy. Voorzie daarom best zachte kauwsnacks tijdens die periode.

 • 6 à 7 maanden (volwassen tanden): hardere kauwsnacks
  Eens je hond allemaal volwassen tanden heeft, kan je overschakelen naar de hardere kauwsnacks. 

De ideale snack voor jouw puppy: aanbevolen door BuddyBites

jerky yummy strip vis
 • Koekjesrol met lam en appel

De koekjesrollen met lam en appel zijn ideaal voor zowel puppy’s als volwassen honden. De koekjes zijn niet te hard en breken makkelijk in de mond. Bovendien zijn ze vetarm en bevatten ze veel vlees en vitaminen. Een gezonde keuze dus voor jouw Buddy! Zolang je puppy melktanden heeft, breek je het koekje best in kleine stukjes. 

 • Yummy Strip

Ook onze Yummy Strips zijn geschikt voor honden van elke leeftijd en grootte. Door de zachte structuur van de Yummy Strips kan een puppy gemakkelijk kauwen op deze snacks. Geef een hele strip of knip het in kleine stukjes. Een echte aanrader!

Sharing is caring!

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Ook een Buddy worden?

Beantwoord 10 vragen over jouw puppy en ontdek welke voeding bij jouw hond past!

✓ Veel Vlees, Granen- en Glutenvrij
✓ Samengesteld door dierenartsen
✓ Gratis verzending

Rhodesian ridgeback pups in BuddyBites doos

Meer weten?

pyrenese mountain puppy

Je puppy socialiseren

Terug naar blogoverzicht Je puppy socialiseren De eerste drie maanden van je pups leven zijn heel belangrijk voor zijn ontwikkeling. Je puppy leert de wereld

Lees meer >>