De beste hondenvoeding voor grote hondenrassen

De beste hondenvoeding voor grote hondenrassen

Van golden retriever tot newfoundlander, een grote hond heeft doorgaans ook een grote eetlust. Maar hoe ziet de beste hondenvoeding voor grote hondenrassen eruit? En waarom is aangepaste voeding zo belangrijk voor grote honden?

De beste hondenvoeding voor een grote hond bevat veel eiwitten voor krachtige spieren aangevuld met glucosamine en chondroïtine voor sterke gewrichten. Daarnaast bepaalt BuddyBites hoeveel calorieën jouw hond dagelijks nodig heeft voor een gezond gewicht.

Hondenvoeding voor grote hondenrassen in een notendop

Hondenvoeding voor grote hondenrassen in een notendop

hondenvoer met lam voor gezonde botten en tanden

Versterkt de spieren

Grote honden zijn zwaarder en hebben dus sterke spieren nodig om mee hun gewicht te dragen. Anders bestaat de kans dat hun gewrichten overbelast raken. Omdat eiwitten de spieren van je hond groter en sterker maken, bestaat BuddyBites-hondenvoer voor ongeveer een derde uit proteïne. Daarmee doen we het beter dan de meeste merken!  

kunstmatige vullers bij hondenvoeding

Ondersteunt de gewrichten

De belangrijkste bestanddelen voor sterke, soepele gewrichten zijn glucosamine en chondroïtine. Dat zijn natuurlijke stofjes die je hond helpen gewrichtsvocht aan te maken, een beetje zoals smeerolie voor een fiets. Ook bij BuddyBites krijgen chondroïtine en glucosamine voldoende aandacht, en daarmee ook de gewrichten van je hond. 

mineralen zijn zeer belangrijk om het

Controleert het gewicht

Wist je dat grote honden de helft minder calorieën verbranden per kilogram lichaamsgewicht dan kleine honden? Activeer je Buddy dus dagelijks met een wandeling zodat hij de nodige energie verbruikt. Daarnaast moet hij kwalitatieve voeding krijgen. BuddyBites-voeding heeft daarom een evenwichtige energiewaarde en bevat geen lege calorieën!

Verwent het gebit

Bij een grote hond hoort ook een groot, sterk gebit. Daarmee kauwt hij graag op grote, krokante hondenbrokken. Geef hem voor het grootste smulplezier krokante hondenbrokjes die een goede tandhygiëne bevorderen. Zo zijn BuddyBites-hondenbrokjes extra krokant omdat ze op lage temperatuur geëxtrudeerd zijn.

Aangepaste hondenvoeding is dus heel belangrijk voor grote hondenrassen. Met de juiste brokjes behoed je je hond namelijk voor gezondheidsproblemen zoals artrose of overgewicht! BuddyBites houdt zelfs rekening met je honds leeftijd, geslacht, allergieën, of hij of zij al dan niet gecastreerd of gesteriliseerd is en nog veel meer!

Hondenvoeding BuddyBites met persoonlijke etiket en maatbeker.

BuddyBites hondenvoeding voor grote hondenrassen

BuddyBites hondenvoeding voor grote hondenrassen

BuddyBites hondenvoeding voor grote hondenrassen bevat veel eiwitten voor sterke spieren en glucosamine en chondroïtine voor gezonde gewrichten. Bovendien bepalen wij voor jouw hond hoeveel calorieën hij dagelijks nodig heeft voor een gezond gewicht.

✓ Minimaal 28% eiwitten – tot 35% voor puppy’s
✓ Glucosamine en chondroïtine voor sterke gewrichten
✓ Grote, krokante brokken voor een gezond gebit
✓ Evenwichtige energiewaarde voor gewichtscontrole

Hoe groot is een grote hond?

Hoe groot is een grote hond?

Of een hond nu als groot mag gezien worden, hangt af van zijn gewicht en grootte. Zo weegt een grote hond minstens 25 kilogram en heeft hij een schofthoogte van minimaal 45 centimeter.

Enkele voorbeelden van grote hondenrassen: 

Duitse herder: 55-65 cm, 22-40 kg
berner sennen: 60-70 cm, 31-52 kg
newfoundlander: 63-74 cm, 45-70 kg
sint-bernard: 65-90 cm, 64-82 kg
deense dog: 71-81 cm, 50-80 kg

De dierendokter van BuddyBites volgt jouw hond persoonlijk op.

Persoonlijk advies van dierendokter Ellen

Persoonlijk advies van dierendokter Ellen

Hey! Ik ben Ellen, de dierendokter bij BuddyBites. Heb jij een grote hond en zit je met twijfels of vragen over zijn voeding? Neem dan contact met mij op en ik help je graag verder. Alles voor de gezondheid van je Buddy!

Met BuddyBites krijgt je grote hond alles wat hij verdient

Met BuddyBites krijgt je grote hond alles wat hij verdient

Bij BuddyBites staat jouw hond op nummer 1! Daarom ontwikkelden we samen met nutritionisten en dierenartsen de ideale voeding voor grote hondenrassen.  

✓ Boordevol eiwitten voor sterke spieren
✓ Glucosamine en chondroïtine voor soepele gewrichten
✓ Gecontroleerde energiewaarde voor een ideaal gewicht

Buddy's aan het woord

Buddy's aan het woord

Paul
Paul
24 maart om 11:31
Lees verder
Mijn border collie is gek op de speciaal voor hem samengestelde brokken. Ook z’n gewicht blijft goed onder controle. Ook prachtig dat je, indien gewenst, altijd kan bijsturen qua frequentie van leveringen, samenstellingen van het voer , alles in functie de situatie waarin je je die moment bevindt.
Maria
Maria
16 oktober om 18:27
Lees verder
Wij hebben de Buddybites nu 3 keer ontvangen, en onze boef Cody (Husky) heeft eindelijk goede brokken zoals we nu merken, hebben al veel soorten geprobeerd. Maar Buddybites vind hij heerlijk, zijn vacht is prachtig, en zijn ontlasting goed Wij zijn heel erg tevreden 👍
Chiara
Chiara
26 maart om 16:22
Lees verder
We zijn overgeschakeld naar Buddybites, omdat Pua wat gewicht moest verliezen. Haar oude brokken waren niet goed op maat van haar. Daarom kozen we voor deze op maat gemaakte brokjes. Pua is ondertussen al een kilo kwijt! Daarvoor hebben we niets anders moeten doen dan overschakelen van voeding. Echt top! Ze staan altijd voor hun klanten klaar voor vragen of aanpassingen van de bestelling. Prima service. Ik blijf hier zeker klant.
Tessa
Tessa
20 mei om 19:51
Lees verder
Django is een kieskeurige Duitse herder! De brokjes van BuddyBites gaan er elke dag met genot in! Zijn vacht is super stralend en zacht! Het is zo fijn dat dit voer is aangepast op de behoefte van jou hond! Het team van BuddyBites zijn toppers! Blijf zo doorgaan wij zijn fan!
Ludo
Ludo
15 december om 09:49
Lees verder
Dit is het concept waar ik op zat te wachten! Dankzij de maatbeker is het heel praktisch om de juiste hoeveelheid te geven. Kamiel, een enthousiaste border collie, kijkt altijd enorm uit naar de maaltijd.
Leonie
Leonie
4 december om 19:34
Lees verder
Na veel brokken proberen voor onze Bob en al zijn allergieën de juiste gevonden hij zit lekker in zijn vel en dat kun je goed zien! Inmiddels onze nieuwe pup ook aan de buddybites! 2 gelukkige boxers 😍
Previous
Next

Veelgestelde vragen over hondenvoer voor grote hondenrassen

Veelgestelde vragen over hondenvoer voor grote hondenrassen

We weten dus welke voeding grote honden nodig hebben, maar wat is nu precies een grote hond? De twee belangrijkste factoren om dit te bepalen, zijn gewicht en grootte. Doorgaans weegt een grote hond minstens twintig kilogram en heeft hij een schouderhoogte van minimum zestig centimeter. Voorbeelden van grote hondenrassen zijn sint-bernard, newfoundlander, Deense dog en Berner sennen.

Omdat je je hond met aangepaste hondenvoeding voor grote hondenrassen behoedt voor pijnlijke en ongezonde kwaaltjes zoals artrose of overgewicht.

 • Ondersteunt de gewrichten
  Grote honden krijgen vaak te kampen met gewrichtsproblemen. Aan de ene kant zijn grote honden zwaar en staan hun gewrichten dus onder veel druk. Aan de andere kant verouderen grote honden – en dus ook hun gewrichten – sneller dan kleine honden. Het beste hondenvoer voor grote honden bevat dus veel eiwitten, aangevuld met glucosamine en chondroïtine – zoals dat van BuddyBites!
 • Controleert het gewicht
  Grote honden verbranden tot 50% minder calorieën per kilogram lichaamsgewicht dan kleine. Daardoor krijgen ze gemakkelijk overgewicht. De ideale hondenbrokjes voor grote honden hebben dus een evenwichtige energiewaarde. Om jouw leven gemakkelijker en dat van je hond gezonder te maken, berekent BuddyBites de ideale dagelijkse hoeveelheid calorieën voor jouw hond. 

Grote honden hebben een trager metabolisme dan kleine honden. Ze verbranden per kilogram lichaamsgewicht dus tot wel 50% minder calorieën dan kleine honden. Daardoor zijn ze extra gevoelig voor overgewicht. Hieronder geven we 4 tips om je hond op gewicht te houden:

1. Bepaal de juiste portie

Het is belangrijk om het hondenvoer van grote hondenrassen af te wegen en te portioneren. Zo voorkom je gewrichts-, maar ook om gewichtsproblemen. Maar hoeveel voeding mag ik mijn hond dan geven, vraag je je af? Dat bepaalt onze slimme tool voor jouw Buddy. Die berekent de ideale portie voor een mooi figuur.

2. Controleer het eettempo van je hond

Een tweede manier om overgewicht tegen te gaan, is door je hond zijn maaltijden langzamer te doen verorberen. Dat kan met:

 • grote, krokante hondenbrokkenHoe groter en krokanter de brok, hoe langer je hond moet kauwen. Daarom zijn BuddyBites-brokjes op lage temperatuur geëxtrudeerd voor extra knapperig kauwplezier.
 • een anti-schrokbak. Dat is een speciale voerbak voor honden met een puzzel aan de binnenzijde. Daardoor moet je hond meer moeite doen om aan zijn brokken te kunnen. Zo zal hij dus al spelend trager zal eten.

3. Let op lege calorieën

Goedkoop hondenvoer bevat vaak vulmiddelen zoals graan of maïs. Die bevatten weinig bruikbare voedingsstoffen en zitten dus vol ongezonde, lege calorieën. Onderzoek daarom altijd of je hond zijn voeding wel echt voedzaam is. Dat betekent vooral: veel vlees en eiwitten, voldoende gezonde vetten en niet te veel koolhydraten. Zo bestaat BuddyBites-hondenvoeding voor ongeveer de helft uit vlees voor veel proteïne en uit maximaal 35% koolhydraten. Daarmee scoren we beter dan de meeste merken! 

4. Hou je hond in beweging

Naast de juiste porties en voeding, hebben grote hondenrassen ook nood aan voldoende beweging. Lichaamsbeweging geeft namelijk een boost aan het metabolisme van je hond. Doordat hij zijn spieren aan het werk zet, verbrandt hij een stuk meer calorieën dan in rust en kan hij overtollige kilo’s kwijtspelen. Bovendien zal je hond zijn energieverbruik in rust toenemen naarmate zijn spieren groter worden.

Gewrichtsproblemen zijn de meest voorkomende problemen bij grote hondenrassen. Aan de ene kant zijn grote honden zwaar en staan hun gewrichten zo onder veel druk. Aan de andere kant verouderen grote honden – en dus ook hun gewrichten – sneller dan kleine honden. 

Het beste hondenvoer voor grote honden bevat dus ongeveer een derde eiwitten voor sterke spieren, aangevuld met glucosamine en chondroïtine. Die natuurlijke stofjes helpen je hond namelijk gewrichtsvocht aan te maken voor soepele, sterke gewrichten. 

BuddyBites-brokjes bevatten daarom minimaal 28% eiwitten – voor puppy’s zelfs tot 35%. Bovendien verwerken we glucosamine en chondroïtine in elke samenstelling zodat jouw hond lustig en pijnloos kan blijven rondhuppelen!

 1. Vertel ons alles over je hond. Vul het profiel van je hond in door enkele simpele vragen te beantwoorden zoals ras, leeftijd en gewicht.
 2. Ontdek je persoonlijke voeding. Onze voedingsexperten stellen unieke voeding samen voor jouw hond. 
 3. Uitkijken naar je BuddyBites-pakket. Wij leveren je gepersonaliseerde hondenvoeding aan huis. Dankzij een automatisch systeem leveren wij als jij dat nodig hebt. Pas je volgende verzenddatum aan, krijg advies van onze dierendokter, pauzeer of stop wanneer jij dat wil! 
Hond eet gepersonaliseerde hondenvoeding van BuddyBites
Hond eet gepersonaliseerde hondenvoeding van BuddyBites