1. Blog
  2. »
  3. Gezondheid
  4. »
  5. Vacht
  6. »
  7. De juiste voeding voor de vacht van mijn hond

De juiste voeding voor de vacht van mijn hond

De juiste voeding voor de vacht van mijn hond

Australische herdershond eet de juiste voeding voor zijn vacht

Wil jij graag komaf maken met een doffe hondenhuid? Dat begrijpen we bij BuddyBites volkomen. Een hond met een gezonde vacht voelt zich namelijk beter in zijn vel en heeft een hogere aaibaarheidsfactor. Happy dog, happy life! De voeding die je je harige viervoeter geeft, is van cruciaal belang voor de gezondheid van de vacht van je hond. Waarom is de juiste hondenvoeding belangrijk en wat is dat dan, ‘de juiste voeding voor de vacht van mijn hond’? Ontdek het hier! 

Hoe belangrijk is de huid van een hond?

Hoe belangrijk is de huid van een hond?

De huid en vacht van jouw hond spelen een belangrijke rol in de bescherming tegen invloeden van buitenaf. De huid zorgt namelijk voor de verdediging tegen externe stoffen én regelt de lichaamstemperatuur van je hond. Op de huid van je hond ligt een beschermend laagje: de biofilm. Dit laagje bevat gezonde bacteriën. Deze bacteriën helpen om de schadelijke kiemen te weren zodat deze geen huidproblemen kunnen veroorzaken. De huid is dus een indicator van de gezondheid van jouw hond.

Het belang van de juiste voeding voor de vacht van je hond

Het belang van de juiste voeding voor de vacht van je hond

Wist je dat je hond zijn vacht voor 65 tot wel 95% uit eiwitten bestaat? Geen wonder dat hij dus gezonde, eiwitrijke voeding nodig heeft voor een glanzende haardos! Naast proteïne, worden je hond en zijn vacht ook helemaal happy van omega 3- en 6- vetzuren. Die zorgen voor een gehydrateerde huid en stimuleren de haargroei. En als kers op de taart: vitamine C! Die is goed voor de weerstand van je Buddy en dus ook voor zijn vacht.

BuddyBites houdt rekening met de juiste verhoudingen aan voedingsstoffen én gebruikt duurzame omega 3- en 6-rijke zalmolie. Wist je dat onze zalmolie zelfs apart verkrijgbaar is? Meng die door de voeding van je Buddy voor extra aroma. En voor een echte skinboost bestaan er zelfs heerlijke Skin & Coat Soft Chews, dat zijn essentiële vitamines in een smakelijk, kauwbaar koekje. Je kan ze heel gemakkelijk toevoegen aan je maandelijkse levering of in onze webshop.


Sharing is caring!

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
gezonde en evenwichtige hondenvoeding om overgewicht / obesitas tegen te gaan

Hondenvoeding op maat

Waarom hondenvoeding van BuddyBites?

✓ Veel eiwitten
✓ Gezonde vetzuren als Omega-3 en Omega-6
✓ Juiste verhoudingen

Nog meer tips over de gezondheid van jouw hond?