De juiste voeding voor de vacht van mijn hond

Australische herdershond eet de juiste voeding voor zijn vacht

Wil jij graag komaf maken met een doffe hondenhuid? Dat begrijpen we bij BuddyBites volkomen. Een hond met een gezonde vacht voelt zich namelijk beter in zijn vel en heeft een hogere aaibaarheidsfactor. Happy dog, happy life! De voeding die je je harige viervoeter geeft, is van cruciaal belang voor de gezondheid van de vacht van je hond. Waarom is de juiste hondenvoeding belangrijk en wat is dat dan, ‘de juiste voeding voor de vacht van mijn hond’? Ontdek het hier! 

Hoe belangrijk is de huid van een hond?

De huid en vacht van jouw hond spelen een belangrijke rol in de bescherming tegen invloeden van buitenaf. De huid zorgt namelijk voor de verdediging tegen externe stoffen én regelt de lichaamstemperatuur van je hond. Op de huid van je hond ligt een beschermend laagje: de biofilm. Dit laagje bevat gezonde bacteriën. Deze bacteriën helpen om de schadelijke kiemen te weren zodat deze geen huidproblemen kunnen veroorzaken. De huid is dus een indicator van de gezondheid van jouw hond.

Het belang van de juiste voeding voor de vacht van jouw hond

Gezonde, uitgebalanceerde voeding zal bijdragen aan een goede conditiezijn vacht en zijn vitaliteit. De vacht zal bijvoorbeeld meer glanzen en je hond krijgt meer energie.

Goed hondenvoer bevat goede ingrediënten. Deze ingrediënten bevatten alle voedingsstoffen die jouw viervoeter dagelijks nodig heeft:

  • Eiwitten
  • Vetten
  • Koolhydraten
  • Vitamines
  • Mineralen
  • Water

Naast deze ingrediënten is het van belang om jouw hond te voorzien van genoeg gezonde vetzuren, zoals Omega-3 en Omega-6. Omega-3 werkt ontstekingsremmend, met name ontstekingen in de huid worden afgeremd. Omega-3 vetzuren ondersteunen honden dus bij huid- en vachtproblemen én allergieën. Voorbeelden van Omega-3 vetzuren zijn EPA (eicosapentaeenzuur) en DHA (docosahexaeenzuur). EPA en DHA zijn visvetzuren en vind je bijvoorbeeld terug in zalmolie. Omega-6 vetzuren hebben een algemeen positief effect op de gezondheid én het stimuleert de haargroei van je hond. 

Vetzuren lukraak met elkaar mengen? Geen goed idee. De verhouding Omega-3 en Omega-6 vetzuren is namelijk cruciaal voor een goede werking ervan. De meest optimale verhouding Omega-6 vetzuren : Omega-3 vetzuren bedraagt maximaal 4:1. In hondenvoeding zitten relatief veel Omega-6 vetzuren, met als gevolg dat de Omega-3 vetzuren hun werk niet meer naar behoren kunnen doen. Extra Omega-3 EPA en DHA toevoegen aan het eten van je buddy is zeer belangrijk om een gezonde en glanzende vacht te krijgen. 

De gepersonaliseerde hondenbrokken van BuddyBites houden rekening met de juiste verhoudingen aan voedingsstoffen én bevatten extra natuurlijke zalmolie, een product dat rijk is aan zowel Omega-3 als Omega-6.

Wil je meer te weten komen over de positieve effecten van zalmolie? Lees er hier meer over of raadpleeg onze dierendokter door te mailen naar ellen@buddybites.be Zij helpt jou graag verder! Bekijk ook onze andere tips voor een glanzende en gezonde hondenvacht. 


Sharing is caring!

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
gezonde en evenwichtige hondenvoeding om overgewicht / obesitas tegen te gaan

Voeding op maat

Waarom hondenvoeding van BuddyBites?

✓ Veel eiwitten
✓ Gezonde vetzuren als Omega-3 en Omega-6
✓ Juiste verhoudingen

Nog meer tips over de gezondheid van jouw hond?