1. Blog
  2. »
  3. Lifestyle
  4. »
  5. De ultieme checklist voor een zorgeloze wandeling met je hond

De ultieme checklist voor een zorgeloze wandeling met je hond

De ultieme checklist voor een zorgeloze wandeling met je hond

Op wandeling met je hond - ultieme checklist - BuddyBites

Wie een hond heeft, moet bereid zijn hem door weer en wind mee op wandel te nemen. Zonder zijn dagelijkse uitjes wordt je hond anders helemaal tureluurs. Net zoals jij de deur niet uitgaat zonder smartphone, sleutels of portefeuille, zijn er ook een aantal onmisbare hondenspulletjes die je moet meenemen op wandeling met je hond. Wij geven je een ultieme checklist!

Goed voorbereid op wandel met je hond: 8 essentials

Goed voorbereid op wandel met je hond: 8 essentials

Het eerste wat je moet meenemen als je met je hond wandelen gaat, is een stevige leiband. Van chihuahua tot Deense dog, elke hond heeft een jachtinstinct en durft wel eens weg te lopen als hij in de verte iets interessants spot. Met een leiband hou je je hond dus lekker dichtbij. Maar naast het voor de hand liggende neem je best ook volgende zaken mee voor je hond:

1. Halsband of tuigje

1. Halsband of tuigje

Waar anders hang je die leiband aan vast? Bevestig er ook zeker een naamplaatje aan met je telefoonnummer en naam. Als je hond dan toch wegglipt, kunnen mensen je snel contacteren wanneer ze hem vinden. Ga je ‘s avonds naar buiten? Hang dan ook reflectoren of een lampje aan je hond zijn tuigje voor extra zichtbaarheid.

2. Vers water en drinkbakje

2. Vers water en drinkbakje

Net als jijzelf moet ook je hond voldoende drinkpauzes inlassen tijdens het sporten. Vooral op warme dagen en wanneer je voor langere tijd op schok gaat, zijn water en een drinkbakje (al dan niet opvouwbaar) essentieel. 

3. Hondenspeeltje(s)

3. Hondenspeeltje(s)

Een balletje apporteren of achter een frisbee rennen, je hond zal altijd genieten van een speels intermezzo tijdens jullie wandeling! Een goed getrainde hond brengt zijn speeltjes steeds terug naar jou, zo kan jij even lekker uitrusten.

4. Gezonde hondensnacks

4. Gezonde hondensnacks

Als je Buddy je de bal of frisbee netjes terugbezorgt, beloon je hem best met iets lekkers. Met de overheerlijke, gezonde hondensnacks van BuddyBites met lam en appel zal je hond heel gemotiveerd al je commando’s opvolgen!

5. Ecologische poepzakjes

5. Ecologische poepzakjes

Hondenpoep opruimen – dat is netjes. Weet je wat ook netjes is? Ecologische poepzakjes gebruiken! Zo zijn de poop bags van BuddyBites 100% biodegradeerbaar. Het voordeel daarvan is dat die zo op je composthoop mogen. Binnen een drietal maanden zijn de poepzakjes dan volledig gecomposteerd. Dat is zorgen voor je hond én voor de planeet. Voeg ze toe aan je volgende levering via de shop in je account of ontdek ze in onze webshop.

6. Hondentrui of -jas

6. Hondentrui of -jas

Wanneer het kouder is (bij ons dus heel vaak), kunnen vooral oudere honden en magere hondenrassen het al snel te koud krijgen. Zodat je Buddy warm en droog kan blijven tijdens jullie uitjes, trek je hem dus best een winter- of regenjas aan!

7. Ligmatje

7. Ligmatje

Spot je tijdens je wandeling een gezellig terras of lekker restaurant waar je hond ook welkom is? Dan komt een ligmatje of kussentje voor je hond van pas! Je Buddy kan dan namelijk lekker comfortabel rusten terwijl jij geniet van je lekkere maaltijd of verfrissend drankje.

8. Vochtige doekjes en zakdoekjes

8. Vochtige doekjes en zakdoekjes

Honden kunnen er soms een echte kliederboel van maken. Om allerlei vlekken en spetters gemakkelijk af te vegen, is het slim om vochtige doekjes en zakdoekjes in de zak van je hond te steken. Ook als je hond toevallig last heeft van rommelende darmen, kunnen die wel eens van pas komen.

Met alle bovengenoemde spullen op zak komt je hond zeker niets tekort tijdens zijn wandeling! Voordat je de deur uitgaat, vergeet je ook het allerbelangrijkste – je hond zelf – niet mee te nemen ;)? 


Sharing is caring!

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
gezonde en evenwichtige hondenvoeding om overgewicht / obesitas tegen te gaan

Hondenvoeding op maat

Waarom BuddyBites hondenvoeding?

✓ Veel kwalitatieve eiwitten
✓ Kraakvers voor de beste smaak
✓ Hypoallergene opties

Meer artikels voor jou: