1. Blog
  2. »
  3. Voeding
  4. »
  5. Voedingssupplementen
  6. »
  7. 8 voordelen van zalmolie voor je hond

8 voordelen van zalmolie voor je hond

8 voordelen van zalmolie voor je hond

De voordelen van zalmolie voor honden - BuddyBites

Is de huid van je hond te droog, wil je zijn vacht extra laten blinken of zoek je een natuurlijk middeltje tegen zijn allergie(ën)?  Dan is het een goed idee om vanaf nu zalmolie toe te voegen aan zijn menu. En dat om heel wat redenen. Ontdek samen met ons al de voordelen van zalmolie voor jouw hond! 

Wat is zalmolie?

Wat is zalmolie?

Zalmolie is een zuiver natuurproduct boordevol omega 3- en 6-vetzuren. Die stofjes kan je hond niet zelf aanmaken, maar zijn wel essentieel voor zijn gezondheid. Daarom moet hij ze uit zijn voeding kunnen halen. Zo houdt omega 3 zijn bloeddruk en cholesterol laag. Omega 6 werkt dan weer ontstekingsremmend en versterkt dus de weerstand van je hond. Bovendien vindt je Buddy zalmolie héérlijk ruiken en smaken. Een smakelijk wondermiddel dus!

8 voordelen van zalmolie waar jij en je hond blij van worden

8 voordelen van zalmolie waar jij en je hond blij van worden

1. Garandeert een glanzende, fluweelzachte vacht

1. Garandeert een glanzende, fluweelzachte vacht

Zalmolie zorgt voor een perfecte vochtbalans van de huid. Daardoor droogt de huid minder snel uit, oogt ze gezonder en verlaagt de kans op vachtverlies. Maar ook jij als baasje kan een graantje meepikken. Dankzij ons zalmoliesupplement wordt de vacht van je hond in no time glanzend en heel zacht. Gunstig voor de aaibaarheidsfactor dus!

2. Vergroot de eetlust

2. Vergroot de eetlust

Met zijn weelderig aroma is zalmolie dé smaakmaker bij uitstek. Een paar druppels zalmolie over de brokjes van je hond en zijn maaltijd wordt extra smakelijk. Zalmolie kan de eetlust van zelfs de moeilijkste en kieskeurigste eters stimuleren.

3. Bestrijdt ontstekingen

3. Bestrijdt ontstekingen

De omega 3- en 6-vetzuren in zalmolie beschermen je hond tegen ontstekingen. Van een jeukende huid of maagontsteking tot pijnlijke gewrichten, al deze kwaaltjes worden met zalmolie verleden tijd.

4. Geneest en voorkomt huidallergieën

4. Geneest en voorkomt huidallergieën

Zalmolie versterkt de huidcellen. Daardoor krijgt je hond geen allergische reactie wanneer hij in contact komt met allergenen zoals pollen, gras of stof.

5. Stimuleert de hersenen

5. Stimuleert de hersenen

Zalmolie heeft een positieve invloed op de cognitieve functie van honden. Vooral je pup kan er de vruchten van plukken omdat zalmolie essentieel is bij de ontwikkeling van zijn hersenen.

6. Verbetert de gezondheid

6. Verbetert de gezondheid

Zalmolie kan de algemene gezondheid van je hond aanzienlijk verbeteren, van kop tot staart! De omega 3-vetzuren in zalmolie zijn hét middel bij uitstek voor het behoud van de belangrijkste vitale functies zoals het hart, de lever en de nieren.

7. Voorkomt kanker

7. Voorkomt kanker

Volgens een onderzoek dat verscheen in de Journal Of Veterinary Internal Medicine kan zalmolie het risico op bepaalde kankers verlagen. Ook remt het de groei van kankercellen af zodra die zich beginnen te verspreiden in het lichaam van je hond.

8. Versterkt het immuunsysteem

8. Versterkt het immuunsysteem

Aangezien zalmolie allerlei kwaaltjes zoals ontstekingen en huidaandoeningen voorkomt, hoeft je hond geen energie te verspillen aan de bestrijding ervan.

Hoeveel zalmolie moet mijn hond krijgen?

Hoeveel zalmolie moet mijn hond krijgen?

BuddyBites verwerkt standaard in elke hondenbrok een gezonde dosis koudgeperste zalmolie, maar sommige honden kunnen een extraatje gebruiken. Daarom is onze zalmolie vanaf nu ook apart verkrijgbaar in een handige flacon met pompje. Zo kan je dat gezonde lekkers heel gemakkelijk over je Buddy’s brokjes gieten. Voeg een flesje toe aan je pakket of via onze webshop en je Buddy krijgt een leuke verrassing bij zijn volgende levering krokante brokjes! 

Wij maken de dosering kinderspel: 1 pompje (2 ml) voor een kleine hond, 2 pompjes voor een middelgrote hond en 3 voor een grote hond.

gezonde en evenwichtige hondenvoeding om overgewicht / obesitas tegen te gaan

Hondenvoeding op maat

Waarom hondenvoeding van BuddyBites?

✓ Veel eiwitten
✓ Extra zalmolie
✓ Juiste verhoudingen

Nog meer weten over de voeding van jouw hond?