1. Blog
  2. »
  3. Lifestyle
  4. »
  5. Hondenrassen
  6. »
  7. De wereldwijd 5 duurste hondenrassen

De wereldwijd 5 duurste hondenrassen

De wereldwijd 5 duurste hondenrassen

5 duurste hondenrassen - BuddyBites

Het prijskaartje van een hond hangt af van zijn raszuiverheid en stamboom. Koop je een rashond bij een betrouwbare hondenfokker, dan tel je in België en Nederland gemiddeld 500 tot 2000 euro neer. Benieuwd welke hondenrassen dit prijskaartje met gemak overschrijden? Dat ontdek je in onze top 5 duurste hondenrassen!

5 hondenrassen met een hoog prijskaartje

5 hondenrassen met een hoog prijskaartje

Hoe duur een hondenras is, hangt af van de raszuiverheid en stamboom. Maar ook de populariteit en zeldzaamheid tellen mee. Toch zijn er enkele honden die altijd en overal veel geld kosten. Wij gingen op zoek naar de duurste hondenrassen.

1. Tibetaanse mastiff

1. Tibetaanse mastiff

De duurste hond ooit was een Tibetaanse mastiff en kostte 2 miljoen dollar. In Europa betaal je voor dit ras wel 6000 euro. Deze berghond is een van de oudste Aziatische hondenrassen dat kloosters in Tibet bewaakte. De tibetaanse mastiff is niet alleen een duur, maar ook een indrukwekkend hondenras: hij weegt zo’n 70 kilo, heeft een schofthoogte tot 60 centimeter en een weelderige leeuwenkraag. 

Tibetaanse mastiff - duurste hondenrassen - BuddyBites

2. Samojeed

2. Samojeed

Wil je een grote, witte knuffelbeer in de vorm van een samojeed? Verwacht je dan aan een prijskaartje dat tot 8500 euro kan oplopen. Als voormalige waakhond van de Samojeedse volkeren in Siberië en hun rendieren durft dit hondenras ook nog wel eens koppig te zijn en te blaffen. Maar met voldoende training doet deze sneeuwwite hond het prima als gezinzhond!

Samojeed - BuddyBites

3. Canadese inuïthond

3. Canadese inuïthond​

De inuïtvolkeren in Canada bewegen zich vandaag vooral voor op sneeuwscooters, maar rekenden vroeger op de Canadese inuïthond als sledetrekker. Als gezinshond moet deze zeldzame hond geen ijsberen afschrikken, sledetrekken of zeehonden opsporen. Al geef je hem best wel veel beweging en uitdaging! Je betaalt voor dit sterke hondenras al gauw 3000 tot 5000 euro

Canadese inuïthond - 5 duurste hondenrassen - BuddyBites

4. Egyptische faraohond

4. Egyptische faraohond

Wie een Egyptische faraohond spot, reist instant door de tijd. Want de grote oren, indringende ogen en sierlijke houding van deze cognackleurige hond doet meteen terugdenken aan de oude Egyptenaren. Deze hond ziet er niet alleen duur uit, hij ís het ook gewoon. Met een prijskaartje tot wel 5000 euro moet je er diep voor in je portefeuille tasten!

Egyptische farahond - 5 duurste hondenrassen - BuddyBites

5. Akita inu

5. Akita inu

Een hond die zeker niet mag ontbreken in onze top 5 duurste hondenrassen, is de Akita inu. Die stamt uit het koude noorden van Japan, wat verklaart waarom hij zo’n warme, dikke vacht heeft. Echte hondenkenners zien zelfs gelijkenissen met de husky! Intussen is de Akita inu ook geliefd in onze contreien mede dankzij zijn loyaal karakter en rustige uitstraling. Voor deze prachtige hond geef je dan ook al snel 4000 euro af.

Akita inu - BuddyBites

Kijk uit voor broodfokkers!

Kijk uit voor broodfokkers!

De prijzen vernoemd in deze blog zijn richtprijzen voor volbloed rashonden die gefokt zijn door erkende hondenfokkers. Kom je dus online of elders belachelijk lage prijzen tegen voor een rashond? Laat je dan niet vangen, want je kan wel eens een miskoop doen. Bovendien worden honden die ‘onder de radar’ gefokt worden ook vaak geboren met allerlei gezondheidsproblemen

Hou dus je ogen open voor foute fokkers die enkel denken aan hun eigen portefeuille, in plaats van aan dierenwelzijn!


Sharing is caring!

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
gezonde en evenwichtige hondenvoeding om overgewicht / obesitas tegen te gaan

Hondenvoeding op maat

Waarom BuddyBites hondenvoeding?

✓ Veel kwalitatieve eiwitten
✓ Kraakvers voor de beste smaak
✓ Hypoallergene opties

Meer artikels voor jou: