1. Blog
  2. »
  3. Lifestyle
  4. »
  5. Hondenrassen
  6. »
  7. Deze hondenrassen zijn appartement-proof

Deze hondenrassen zijn appartement-proof

Deze hondenrassen zijn appartement-proof

Deze hondenrassen zijn appartement-proof - Corgi - BuddyBites

Heb je geen grote tuin en woon je niet in een villa? Dat hoeft niet te betekenen dat je geen hond kan houden. Zolang je maar kiest voor een hondenras dat zich goed voelt op een appartement of in een kleine woning. Bekijk snel onze top 7 hondenrassen voor op een appartement.

7 hondenrassen voor op een appartement

7 hondenrassen voor op een appartement

Waarom zou een hond een groot huis met een ruime tuin nodig hebben als hij ook gelukkig kan zijn met een kleine, gezellige stek en een dagelijkse wandeling buitenshuis? Deze 7 hondenrassen – van groot naar klein – vinden het héérlijk vertoeven in een appartement

1. Engelse bulldog

1. Engelse bulldog

De Engelse bulldog is dan wel dapper en avontuurlijk, erg atletisch is hij niet. Van de sofa naar de lift voor zijn dagelijkse wandelingetjes? Helemaal oké voor deze rimpelige baas. Maar intensief sporten of wandelen aan een hoog tempo – daar bedankt je kortsnuitige hond vriendelijk voor. Zorg je wel voor voldoende mentale afleiding? 

Engelse bulldog - BuddyBites

2. Corgi

2. Corgi

Deze miniatuur herdershond is een prima compagnon voor wie in een kleine woning of appartement woont. Corgi’s zijn namelijk gehoorzaam, levendig en passen zich snel aan aan het leven in de stad. Omdat hij eerder waaks is van aard, durft hij wel snel te blaffen. 

Deze hondenrassen zijn appartement-proof - Corgi - BuddyBites

3. Basenji

3. Basenji

De Basenji is allesbehalve een typische hond. Zo houdt deze Afrikaanse hond ervan om, net zoals katten, de wereld te aanschouwen vanop een verhoogje. In een appartement op de vijftiende verdieping zal hij zich dus lekker thuis voelen! Zijn grootste troef als appartementsbewoner? Hij blaft niet, maar maakt eerder jodelend geluid. Wel is alleen thuisblijven niet zijn sterkste eigenschap. 

Deze hondenrassen zijn appartement-proof - Basenji - BuddyBites

4. Dandie Dinmont terriër

4. Dandie Dinmont terriër

Nog nooit van de Dandie Dinmont terriër gehoord? Hoog tijd om die dan te leren kennen. Naast zijn mooie kuif heeft dit schattige kereltje nog enkele troeven. Zo matcht hij goed met kinderen en andere huisdieren. Omdat dit energieke ras wel voldoende lichaamsbeweging nodig heeft, lokt hij je op tijd en stond naar buiten voor die tienduizend stappen per dag. 

Dandie Dinmont Terriër - BuddyBites

5. Bostonterriër

5. Bostonterriër

Grappig, charmant en een fervente knuffelaar. Dankzij die eigenschappen kreeg de bostonterriër al gauw de bijnaam American gentleman. Dit kleine hondenras van om en bij 7 kg past nog net in een fietsmandje, vindt het bruisende leven in de stad leuk en is vriendjes met iedereen. Blaffen is niet zo zijn ding, dat vindt de huisbaas vast fijn!

Bostonterriër - BuddyBites

6. Mopshond of pug

6. Mopshond of pug

Korte wandelingen en dutjes op jouw schoot tot jij klaar bent met telewerken? Daar tekent de mopshond voor! Dit kleine hondje weegt tussen 6 en 8 kg en is niet bepaald sportief aangelegd. Gek doen en spelen, daar is hij wel altijd voor te vinden. 

Mopshond - BuddyBites

7. Cavalier King Charles spaniel

7. Cavalier King Charles spaniel

Aanhankelijk, onderdanig en rustig. Die karaktereigenschappen zorgden ervoor dat de kortsnuitige Cavalier King Charles de meest geliefde hond werd aan het hof van de Engelse koning Charles II. Dit hondenras weegt 5 à 8 kg en heeft relatief weinig beweging nodig. Samen met jou in de zetel zitten of koffietjes gaan drinken, dat vindt hij véél leuker. 

Cavalier King Charles - BuddyBites


Sharing is caring!

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
gezonde en evenwichtige hondenvoeding om overgewicht / obesitas tegen te gaan

Hondenvoeding op maat

Waarom BuddyBites hondenvoeding?

✓ Veel kwalitatieve eiwitten
✓ Kraakvers voor de beste smaak
✓ Veilig voor allergische honden

Meer artikels voor jou: