1. Blog
  2. »
  3. Lifestyle
  4. »
  5. Hondengedrag
  6. »
  7. Graaft je hond in de tuin? Zo temper je hem!

Graaft je hond in de tuin? Zo temper je hem!

Graaft je hond in de tuin? Zo temper je hem!

Hond graaft in tuin - BuddyBites

Graaft je hond in de tuin alsof zijn leven ervan afhangt en verandert die stilletjes aan in een kraterlandschap? Daar kan je Buddy’s instinct wel eens voor iets tussen zitten. Ontdek de verschillende redenen voor de graafdrang van je hond.  

Graven is…

Graven is…

Een voorraad aanleggen

Een voorraad aanleggen

Honden begraven instinctief etensrestjes voor later in de grond zodat andere dieren die niet zouden opeten. Kluiven, maar evengoed speeltjes, gaan dus weleens de grond in om later weer op te sporen met behulp van zijn neus. Houd dus een oogje in het zeil als je hond graag schatten begraaft in de tuin. 

Vrijheid!

Vrijheid!

Uiteraard is het gras groener aan de andere kant. Want daar vertoeven potentiële partners, katten, buurhonden en andere verleidingen. En om die te bereiken graaft je hond tunnels in je tuin. Een stevige omheining en een hoop stenen in de grond voorkomen een ontsnappingspoging. 

Bezigheidstherapie

Bezigheidstherapie

Een hond houdt van menselijke aandacht. Als hij zich verveelt of eenzaam is, verzint zo’n gezelschapsdier spelletjes. Wees verveling en creativiteit voor en daag zijn brein uit met voldoende beweging, lange wandelingen en denkspelletjes. Want een hond die moe is, die graaft niet in de tuin!

Verkoeling zoeken

Verkoeling zoeken

Stijgt het kwik, dan groeit ook de graafdrang van je hond. Want instinctief weet je hond dat de ondergrond koeler is. Dus graaft hij een put! Liever geen kraters in je tuin? Geef je huisdier dan een verkoelingsmat of frisse tegelvloer.

Is je hond hardleers? Bewaar je geduld en leid zijn aandacht af door gezonde snacks in de tuin en in speeltjes te verstoppen. De aanhouder wint! 

Sharing is caring!

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
gezonde en evenwichtige hondenvoeding om overgewicht / obesitas tegen te gaan

Hondenvoeding op maat

Waarom BuddyBites hondenvoeding?

 Met zalmolie vol omega 3 en 6
✓ Bevat chondroïtine en glucosamine
✓ Boordevol gezonde eiwitten

Meer artikels voor jou: