Een gravende hond? Die temper je zo

Verandert je hond de tuin maar al te graag in een kraterlandschap? Daar kan zijn instinct wel eens voor iets tussen zitten. Ontdek de verschillende redenen voor de graafdrang van je hond.  

Gravende hond op het strand.

Graven is…

Een voorraad aanleggen

Honden begraven instinctief restjes voor later in de grond zodat andere dieren het niet zouden opeten. Kluiven, maar evengoed speeltjes, gaan dus weleens de grond in om later weer op te sporen met behulp van zijn neus. Houd dus een oogje in het zeil als je hond graag schatten begraaft. 

Vrijheid!

Uiteraard is het gras groener aan de andere kant. Want daar vertoeven loopse teefjes, katten, buurhonden en andere verleidingen. En om die te bereiken graaft je hond tunnels. Een stevige omheining en een hoop stenen in de grond voorkomen een ontsnappingspoging. 

Bezigheidstherapie

Een hond houdt van menselijke aandacht. Als hij zich verveelt of eenzaam is, verzint zo’n gezelschapsdier spelletjes. Wees verveling en creativiteit voor en daag zijn brein uit met voldoende beweging, lange wandelingen en denkspelletjes. 

Verkoeling zoeken

Stijgt het kwik, dan groeit ook de graafdrang van je hond. Want instinctief weet je hond dat de ondergrond koeler is. Dus graaft die een put! Liever niet? Geef je huisdier dan een verkoelingsmat of frisse tegelvloer.

Is je hond hardleers? Bewaar je geduld en leid zijn aandacht af door gezonde snacks in de tuin en in speeltjes te verstoppen. De aanhouder wint! 

Sharing is caring!

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
gezonde en evenwichtige hondenvoeding om overgewicht / obesitas tegen te gaan

Voeding op maat

Beantwoord 10 vragen over jouw hond en ontdek welke voeding bij jouw hond past!

✓ Veel Vlees, Graanvrij, extra Zalmolie
✓ Samengesteld door dierenartsen
✓ Gratis verzending

Meer artikels voor jou: