1. Blog
 2. »
 3. Voeding
 4. »
 5. Voedingssupplementen
 6. »
 7. Glucosamine en chondroïtine, twee superfoods voor je hond!

Glucosamine en chondroïtine, twee superfoods voor je hond!

Glucosamine en chondroïtine, twee superfoods voor je hond!

Geef je hond om deze redenen glucosamine en chondroïtine! - BuddyBites

Houden van je hond, dat betekent ook zorgen voor je hond. Voor zijn mentale welzijn zie je erop toe dat je hem genoeg knuffelt, met hem speelt en wandelt. En voor zijn fysieke gezondheid geef je hem de allerbeste, voedzame hondenbrokjes. Wat je nog kan doen, is je Buddy voedingssupplementen geven. Weet je niet goed welke? Start dan met glucosamine en chondroïtine. Wij leggen je in deze blog uit wat die magische stofjes doen voor je hond!

Wat is glucosamine en chondroïtine?

Wat is glucosamine en chondroïtine?

Glucosamine en chondroïtine zijn twee stofjes die voorkomen in het kraakbeen van je hond zijn gewrichten. Daar stimuleren die de aanmaak van schokdempend vocht. Bovendien doen ze dienst als beschermers van je hond zijn kraakbeen. Zo blijven zijn gewrichten langer soepel en sterk en blijft het kraakbeen elastisch, maar stevig. 

Waarom moet je hond chondroïtine en glucosamine krijgen?

Waarom moet je hond chondroïtine en glucosamine krijgen?

Zodat hij langer soepel, fit en sterk blijft en om hem voor pijn te behoeden! Naarmate je hond ouder wordt, maakt hij steeds minder chondroïtine en glucosamine aan. Zonder die beschermende stofjes en met al wat jaren op de teller verslijt zijn kraakbeen steeds sneller. Tot op het punt dat soms zelfs helemaal verdwenen is. Dan gaan de botten en zenuwen van je hond rechtstreeks over elkaar schuren, wat heel erg pijnlijk is. 

Geef je hond dus op tijd voeding of supplementen met chondroïtine en glucosamine. Zo rem je slijtage van het kraakbeen en dus gewrichtsproblemen zoals artrose af. 

Glucosamine en chondroïtine, enkel voor oudjes?

Glucosamine en chondroïtine, enkel voor oudjes?

Zoals we hierboven schreven, worden glucosamine en chondroïtine vooral aan oudere honden gegeven. Maar er zijn ook veel andere erg nuttige toepassingen voor jongere honden:

 • Je kan deze supplementen ook geven aan puppy’s van grote hondenrassen. Die krijgen immers vaak last van groeipijn, zeker als ze (te) snel groeien. Met glucosamine en chondroïtine kan je hun pijn verlichten.
 • Veel grotere honden krijgen ooit heupdysplasie, een pijnlijke vergroeiing van het heupgewricht. Zeker als ze als pup te snel gegroeid zijn. Ook hier kunnen glucosamine en chondroïtine soelaas bieden. 
 • Deze stoffen bevorderen helpen je hond ook genezen na een gewrichtsoperatie.
 • Chondroïtine en glucosamine helpen ook om werk- en sporthonden zo lang mogelijk in topconditie te houden. 

Heeft je hond geen groeipijn of heupdysplasie? En is hij niet bepaald een topsporter? Toch bescherm je hem best tegen gewrichtsslijtage op latere leeftijd. Dat doe je door hem van jongs af aan dagelijks chondroïtine en glucosamine toe te dienen. Benieuwd welke andere supplementen helpen tegen artrose? Dat lees je hier!

Waar vind ik glucosamine en chondroïtine?

Waar vind ik glucosamine en chondroïtine?

Op zoek naar manieren om je Buddy deze heilzame stofjes toe te dienen? Dan moet je niet naar de apotheek om pillen. Want er bestaan ook heerlijke voedingssupplementen voor honden in de vorm van een lekker en kauwbaar koekje. 

De Hip & Joint Soft Chews van BuddyBites bijvoorbeeld! Geef je hond dagelijks enkele chews, want daar wordt hij niet alleen heel blij van, maar ook lekker soepel en gezond. Je kan ze toevoegen aan je maandelijkse levering hondenvoeding of in onze webshop.

Dosering

Dosering

Eens je je hond zijn voedingssupplementen in huis gehaald hebt, is het belangrijk om die dagelijks te geven. Zo bekom je een duurzaam effect. Af en toe een supplementje geven, dat is anders een druppel op een hete plaat. Zorg er dus voor dat je Buddy elke dag de volgende hoeveelheden chondroïtine en glucosamine krijgt, en dat levenslang:

 • Kleine hond <10 kg: 500 mg, of twee BuddyBites Hip & Joint Soft Chews
 • Middelgrote hond 10-25 kg: 1000 mg, of 4 Soft Chews
 • Grote hond >25 kg: 1500 mg, of 6 Soft Chews

Wees artrose bij je hond te slim af met een gezonde levensstijl

Wees artrose bij je hond te slim af met een gezonde levensstijl

Artrose is een wijdverbreide aandoening bij mensen, en ook bij honden. Genetische aanleg bepaalt deels of je hond hier ooit mee te maken zal krijgen, in welke mate en wanneer. Aan de andere kant wordt de kans op artrose ook groter als je hond te zwaar is. Geef gewrichtsslijtage dus geen kans en hou je hond fit en slank:

 • Zorg voor voldoende beweging, maar overbelast je hond niet
 • Geef je hond als puppy enkel puppyvoeding, zo groeit hij aan het juiste tempo
 • Schotel elke dag gezonde, evenwichtige voeding voor
 • Zorg dat je Buddy’s chondroïtine- en glucosaminereserves aangevuld blijven met een dagelijks voedingssupplement

Een gezonde levensstijl is dus de sleutel tot een gezond, en dus een gelukkig leven!


Sharing is caring!

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
gezonde en evenwichtige hondenvoeding om overgewicht / obesitas tegen te gaan

Krokante hondenvoeding op maat

Waarom BuddyBites hondenvoeding?

✓ Zalmolie voor veel aroma
✓ Licht verteerbare eiwitten
✓ Krokant geëxtrudeerde brok

Meer artikels voor jou: