
In 6 stappen de darmflora van je hond herstellen
Van scheetjes tot diarree tot constipatie, elke hond heeft wel eens in zijn leven te maken met rommelende darmen. In de meeste gevallen gaan die
Geeft jouw hond vaak over? Je Buddy de inhoud van zijn maag zien uitspuwen, dat is geen pretje. Voor hem al zeker niet! Braken kan vele oorzaken hebben, onschuldige en minder onschuldige. Ook wát je hond overgeeft, kan verschillen. Hieronder vind je een uitgebreid overzicht en hoe jij of je dierenarts je hond kunnen behandelen. Scroll dus snel omlaag!
Braken bij je hond kan veel oorzaken hebben. Ook ziet de kots van je hond er niet altijd hetzelfde uit. Afhankelijk van de oorzaak van zijn probleem, zijn er ook verschillende behandelingen of oplossingen mogelijk. Hieronder geven we je de 8 meest voorkomende oorzaken als je hond overgeeft en wat je eraan kan doen!
Geeft je hond soms geel over? Dan braakt hij gal. Dat kan voorkomen bij honden met een lege maag. De spijsvertering van je Buddy maakt namelijk gal aan als hij lang niet gegeten heeft. Die irriteert dan weer de maag en maagwand waardoor hij moet overgeven. Over het algemeen niet erg schadelijk, maar wel vervelend natuurlijk. Vaak kan je je hond helpen door hem ‘s avonds nog een hapje te doen eten. Zo gaat hij niet op een lege maag slapen!
Geeft je hond wit schuim of slijm over? Dat kan wijzen op indigestie, dat is een verstoorde spijsvertering. Het resultaat: allerlei soorten maag- en darmklachten, zoals overgeven. Je hond kan indigestie krijgen om verscheidene redenen:
Als je hond te snel eet dan kan hij zich verslikken en bestaat de kans op verstikking. En wanneer hij daarbij ook te veel eet, voelt hij zich al snel héél ongemakkelijk. Om zichzelf op te luchten, zal hij dan proberen over te geven.
Let er dus steeds op dat je hond aan een gecontroleerd tempo eet en dat hij beperkte toegang heeft tot voeding. Geef hem dus krokante hondenbrokjes, daarop moet hij langer kauwen. Ook kan je hem die geven in een anti-schrokbak – ook wel slowfeeder – of snuffelmat. En de ideale hoeveelheid voeding voor je hond? Die kan je hier te weten komen aan de hand van een tiental eenvoudige vragen.
Honden zijn vaak enthousiast als het gaat om eten en drinken. Als je Buddy te snel drinkt, dan kan hij zich verslikken en beginnen hoesten. Dat kan dan weer een braakreflex in gang zetten. Ook kan het zijn dat hij gewoon te veel water gedronken heeft en de overschot terug (onbewust) uitspuwt om plaats te maken in zijn maag.
Wist je dat ongeveer 20% van de honden ooit wagenziek wordt? Net als bij mensen zijn de symptomen van wagenziekte bij je hond misselijkheid en soms overgeven. Daarnaast kan je Buddy beven, kwijlen en hijgen. Voor honden met reisziekte bestaan gelukkig heel wat preventieve medicijnen. Vraag je dierenarts om raad!
Een hond met maagzweren zal zich sloom en lusteloos voelen en vaak ook bloed overgeven. Oorzaken van maagzweren bij je hond kunnen zijn:
Vaak zijn maagzweren te genezen met maagzuurremmers. Vraag bevestiging aan je dierenarts als je vermoedt dat je hond met dit probleem te kampen heeft!
Een andere oorzaak als je hond vaak overgeeft, kan een hormonaal probleem zijn zoals suikerziekte. Dan neemt hij suikers in zijn voeding te weinig of niet op. Je hond heeft dan geen brandstof in zijn cellen en voelt zich al snel lusteloos. Andere symptomen van diabetes zijn veel plassen, voortdurend honger hebben, veel slapen, veranderingen in de vacht en… overgeven.
Een van de symptomen van oververhitting bij honden is overgeven. Als je hond ook diarree heeft, hard hijgt en veel kwijlt, dan heeft hij het waarschijnlijk veel te warm. Dat kan potentieel levensgevaarlijk zijn! Zoek dus meteen verkoeling voor hem op en ga met spoed langs bij je dierenarts.
Wat als je hond naast overgeven bijvoorbeeld ook diarree en koorts heeft? Dan kan er meer aan de hand zijn. Hieronder sommen we enkele symptomen op van levensbedreigende aandoeningen die vaak gepaard gaan met overgeven. Noteer of en welke van onderstaande symptomen je hond nog heeft. Rep je dan met dit lijstje en je hond naar de dierenarts:
Waarom BuddyBites hondenvoeding?
✓ Veel kwalitatieve eiwitten
✓ Kraakvers voor de beste smaak
✓ Veilig voor allergische honden
Van scheetjes tot diarree tot constipatie, elke hond heeft wel eens in zijn leven te maken met rommelende darmen. In de meeste gevallen gaan die
Kijk jij ook graag naar films met honden, zoals wij? Dan weet je misschien dat beelden vaak zwart-wit zijn wanneer het perspectief van een hond
https://youtu.be/LKDruht8Ykc?list=PLdp1Lhiz0g2LBoDImhJaGRImNXvfLk8iQ Kan je hond alle basiscommando’s en wil je hen eens iets anders aanleren? Dan is dit trucje misschien wel iets voor jou! Leer je
Pagina’s
Partners
Ontvang gratis gezondheids- en voedingstips!
Nog vragen?
Mail: info@buddybites.be
Bel: 0032 472 90 90 39
(ma-vrij: 8u-17u)