1. Blog
  2. »
  3. Gezondheid
  4. »
  5. Vacht
  6. »
  7. Hoe krijgt mijn hond een glanzende en gezonde vacht?

Hoe krijgt mijn hond een glanzende en gezonde vacht?

Hoe krijgt mijn hond een glanzende en gezonde vacht?

Hoe krijgt mijn hond een gezonde, glanzende vacht? - BuddyBites

Een zachte, glanzende vacht is niet alleen goed voor je hond zijn aaibaarheidsfactor. Als spiegel van zijn gezondheid, verklapt de vacht van je hond ook hoe het met hem is gesteld. Lees snel verder, want met onze tips zorg je ervoor dat je Buddy vanbinnen én vanbuiten blinkt!

1. Borstelen

1. Borstelen

Kies de juiste borstel voor de vacht van jouw hond en geef hem regelmatig een flinke borstelbeurt. Want door te borstelen verwijder je de dode huidcellen en stimuleer je de aanmaak van natuurlijke vetten die voor glans zorgen. Dat je zo ook nog eens een goede band opbouwt met je Buddy én wondjes, teken en wie weet zelfs gezwellen opmerkt, is uiteraard mooi meegenomen.  

2. Baden

2. Baden

Eigenlijk hoef je je hond alleen maar te wassen als zijn vacht echt vies is of stinkt. Slaapt je hond bij jou in bed, dan is een hondenwasje sneller aan de orde. Was je je Buddy echter vaker dan één keer om de twee maanden, dan vergroot je de kans op een droge huid en irritaties, omdat je ook zijn natuurlijke oliën en dus zijn natuurlijke beschermlaag wegspoelt.

Als je je hond een glanzende vacht wil geven, was hem dan altijd met hondenshampoo. Gewone shampoo mag dan wel lekker ruiken, die verstoort de pH-balans van de hondenhuid waardoor die vatbaarder wordt voor huiduitslag en parasieten.

3. Kwalitatieve hondenvoeding

3. Kwalitatieve hondenvoeding

Hondenhaar bestaat voor 65 tot 95% uit eiwitten. Een uitgebalanceerde voeding met voldoende hoogwaardige eiwitten en omega 3 en 6 vormt dus de basis voor een gezonde, glanzende vacht voor je hond. 

BuddyBites ontwikkelde daarom hondenvoeding boordevol goed verteerbare, dierlijke eiwitten. Voor extra aroma én voor de vacht en huid van je hond, voegen we ook zalmolie toe. Die is rijk aan omega 3 en 6 en dus een echte superfood voor je hond zijn haardos. Benieuwd welke andere ingrediënten we gebruiken? Ontdek dan hier welke samenstelling op het lijf van jouw Buddy geschreven is.

En voor een echte skinboost ontwikkelden we zelfs Soft Chews, dat zijn essentiële vitamines in de vorm van een heerlijk, kauwbaar koekje.

Sharing is caring!

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
gezonde en evenwichtige hondenvoeding om overgewicht / obesitas tegen te gaan

Hondenvoeding op maat

Waarom BuddyBites hondenvoeding?

 Boordevol dierlijke eiwitten
✓ Samengesteld door dierenartsen
✓ Hypoallergene samenstellingen

Meer artikels voor jou: