Hoe krijgt mijn hond een glanzende en gezonde vacht?

Een hond met een glanzende en gezonde vacht heeft een hoge aaibaarheidsfactor. Net wat we willen! En dat liefst zonder al te veel schoonheidsproducten. Een tipje van de sluier: houd je je hond vanbinnen gezond, dan blinkt die ook aan de buitenkant. 

Een gezonde en glanzende hondenvacht bestaat uit 3 must-do’s: borstelen, baden en een uitgebalanceerde hondenvoeding. Byebye geurtjes en doffe haren, hallo glans! 

Blonde en grijze hondenvacht.

1. Borstelen

Kies de juiste borstel voor de vacht van jouw hond en geef hem regelmatig een flinke borstelbeurt. Want door te borstelen verwijder je de dode huidcellen en stimuleer je de aanmaak van natuurlijke vetten die voor glans zorgen. Dat je zo ook nog eens een goede band opbouwt met je buddy én wondjes, teken en wie weet zelfs gezwellen opmerkt, is uiteraard mooi meegenomen.  

2. Baden

Eigenlijk hoef je je hond alleen maar te wassen als zijn vacht echt vies is of stinkt. Slaapt je hond bij jou in bed, dan is een hondenwasje sneller aan de orde. Was je je buddy echter vaker dan één keer om de twee maanden, dan vergroot je de kans op een droge huid en irritaties, omdat je ook zijn natuurlijke oliën en dus zijn natuurlijke beschermlaag wegspoelt.

Was je hond altijd met hondenshampoo. Gewone shampoo mag dan wel lekker ruiken, het verstoort de pH-balans van de hondenhuid waardoor die vatbaarder wordt voor huiduitslag en parasieten.

3. Kwalitatieve hondenvoeding

Hondenhaar bestaat voor 75% uit eiwitten. Het spreekt dus voor zich dat een uitgebalanceerde voeding met voldoende hoogwaardige eiwitten de basis vormt voor een gezonde vacht. Lijdt je hond aan een droge en broze vacht door een eiwittekort, dan is kwalitatiever voedsel vaak de oplossing.

Voor een glanzende en gezonde vacht zijn gezonde vetten het geheime recept: Omega 3-vetzuren helpen algemene ontstekingen en huidschilfers te verminderen, terwijl Omega 6-vetzuren de haargroei stimuleren. Je vindt ze beide in lijnzaad, zalmolie en … in de Buddymix!

Bereken jouw Buddymix voor de ideale voedingssamenstelling van hoogwaardige eiwitten, omega 3 én omega 6 op maat van jouw hond.

Sharing is caring!

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Ook een Buddy worden?

Beantwoord 10 vragen over jouw hond en ontdek welke voeding bij jouw hond past!

✓ Veel Vlees, Granen- en Glutenvrij
✓ Samengesteld door dierenartsen
✓ Gratis verzending

graanvrije en hypoallergene hondenvoeding van buddy bites met een australische herder en een gekruiste hond ernaast

Meer artikels voor jou: