1. Blog
 2. »
 3. Gezondheid
 4. »
 5. Spijsvertering
 6. »
 7. In 6 stappen de darmflora van je hond herstellen

In 6 stappen de darmflora van je hond herstellen

In 6 stappen de darmflora van je hond herstellen

In 6 stappen de darmflora van je hond herstellen - BuddyBites

Van scheetjes tot diarree tot constipatie, elke hond heeft wel eens in zijn leven te maken met rommelende darmen. In de meeste gevallen gaan die stinkende kwaaltjes vanzelf over, maar wat als dat niet zo is? Ontdek hier waarom je hond last heeft van zijn darmen én 6 stappen om de darmflora van je hond te herstellen!

Waarom zijn mijn hond zijn darmen van streek?

Waarom zijn mijn hond zijn darmen van streek?

 • Je hond heeft stress: van verhuizen of te veel nieuwe mensen leren kennen kan je hond stress krijgen. Net als bij mensen kan die op zijn darmen slaan.
 • Je hond krijgt medicatie: als je hond bepaalde medicatie krijgt, kan die ook bijwerkingen geven zoals diarree, constipatie, overgeven of winderigheid.
 • Je hond krijgt plots nieuwe voeding: haalde je onlangs nieuwe brokjes in huis? Dan kan het zijn dat je hond zijn darmen daartegen in opstand komen.
 • Je hond at iets wat hij niet had mogen eten: van tafelrestjes tot vogelpoep, je hond lust het allemaal. Jammer genoeg staat hij niet stil bij de stinkende, pijnlijke gevolgen van zijn smulpartijen. Dat moet jij voor hem doen!
 • Je hond drinkt te weinig: als je hond te weinig drinkt, raakt hij al snel geconstipeerd. Hoeveel water je hond moet drinken, dat lees je hier!
 • Je hond heeft een voedselallergie: bepaalde voedingsstoffen vindt je hond moeilijk verteerbaar. Dan blijven restjes achter in zijn spijsverteringsstelsel die zijn darmen irriteren. 

6 tips om de darmflora van je hond te herstellen

6 tips om de darmflora van je hond te herstellen

1. Bottenbouillon

1. Bottenbouillon

Bouillon getrokken van botten zit vol nuttige mineralen, aminozuren en antioxidanten. Die helpen je hond te herstellen na een lange periode vechten tegen opstandige darmen. De gelatine in deze soep helpt bovendien zijn darmslijmvlies herstellen. Een echt doe-het-zelf-wondermiddel dus!

2. No grain, no pain

2. No grain, no pain

Graan en andere allergenen zoals soja, zuivel, gluten, kip of rund irriteren je hond zijn darmen. Voor honden met een verstoorde darmflora zijn die dus te vermijden. Controleer daarom de samenstelling van je Buddy’s brokjes en schakel indien nodig over op hypoallergene voeding.

3. Geef je hond probiotica

3. Geef je hond probiotica

Probiotica houden de spijsvertering en stoelgang van je hond soepel. BuddyBites hondenvoeding bevat daarom cichorei en bietenpulp als gezonde vezelbronnen. Die zijn niet alleen goed verteerbaar, maar hebben ook een hoge voedingswaarde en zijn laag in suiker en zetmeel – twee bekende dikmakers. Voor een echte spijsverteringsboost bestaan er nu zelfs voedingssupplementen voor honden in de vorm van een heerlijke Soft Chew. 

4. Hou het rustig

4. Hou het rustig

Zorg voor een rustige omgeving zonder te veel nieuwe indrukken. Zo vermijd je dat je hond zich te veel opwindt of stress krijgt en behoed je hem voor darmproblemen. Voor meer rust in zijn hoofd, kan je je hond een lekkere Calming Boost Soft Chew geven. Dat is een smakelijk voedingssupplement met valeriaan, hét natuurlijke middel bij uitstek voor een rustige gemoedstoestand.

5. Geef voldoende water

5. Geef voldoende water

Voornamelijk honden met diarree of constipatie hebben nood aan voldoende vocht. Bij diarree raakt je Buddy anders al snel gedehydrateerd. En bij constipatie zal water je hond helpen om vlotter zijn behoefte te doen.

6. Schakel rustig over op nieuwe voeding

6. Schakel rustig over op nieuwe voeding

Als je bijvoorbeeld overstapt op hypoallergene voeding, doe dat dan geleidelijk aan. BuddyBites raadt een overgangsperiode van 7 dagen aan. Wil je er zeker van zijn dat je dit juist doet? Bekijk dan zeker onderstaand schema*:

* Let erop dat je geperste brokken enkel met geperste brokken mengt en krokante brokken met krokante brokken. Meng dus nooit geperste brokken met krokante. Dit kan immers maagproblemen tot zelfs maagtorsie veroorzaken.

stappenplan voor het overstaschakelen naar andere hondenvoeding - BuddyBites

Het belang van een goede darmflora?

Het belang van een goede darmflora?

De gezondheid van je hond, die start eigenlijk bij zijn darmen. Daar leven namelijk miljarden goede bacteriën die hem van binnenuit beschermen tegen indringers zoals slechte bacteriën en ziektekiemen. Om de darmen van je Buddy te ondersteunen, geef je hond dagelijks een supplement met probiotica, zoals de BuddyBites Digestion Boost Soft Chews. Want een gezonde darmflora, dat betekent een lang en gezond hondenleven! 


Sharing is caring!

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
gezonde en evenwichtige hondenvoeding om overgewicht / obesitas tegen te gaan

Hondenvoeding op maat

Waarom BuddyBites hondenvoeding?

✓ Licht verteerbaar
✓ Natuurlijke probiotica
✓ Veilig voor allergische honden

Meer artikels voor jou: