1. Blog
  2. »
  3. Lifestyle
  4. »
  5. Hondenrassen
  6. »
  7. Klein, kleiner, kleinste hondenrassen

Klein, kleiner, kleinste hondenrassen

Klein, kleiner, kleinste hondenrassen

8 kleinste hondenrassen - BuddyBites

Kleine hondjes hebben een hoge levensverwachting, neem je gemakkelijk overal mee naartoe en hebben een torenhoog knuffelgehalte. Ze zijn dan ook razend populair! Ben jij op zoek naar een klein hondenras? Check snel onze top 8 kleine hondenrassen. 

8 hondenrassen met maatje xs

8 hondenrassen met maatje xs

Ben je op zoek naar een hondenras van een klein formaat? Deze top 8 hondenrassen hebben maatje extra extra small. 

1. Dwergkeeshond

1. Dwergkeeshond

Van ver een pluizenbolletje, van dicht een… pluizenbolletje! De levendige, vrolijke keeshond bestaat in allerlei formaten, maar wij zijn in het bijzonder fan van de dwergkeeshond. Die wordt niet veel groter dan 20 cm en weegt in sommige gevallen amper 2 kg. Daarnaast bestaat zijn fluwelen vacht in allerlei kleuren, van crème tot oranje en zelfs zwart. Ondanks zijn kleine gestalte, is de dwergkeeshond een goede waakhond dankzij zijn moedig karakter.

Dwergkeeshond - BuddyBites

2. Belgische Griffon

2. Belgische Griffon

De Belgische Griffon mag dan wel populair zijn in de Verenigde Staten, in de Lage Landen is dit hondenras onterecht minder gekend. De kleine versie van dit ras wordt zo’n 24 cm hoog en weegt minder dan 3 kg. Wist je dat er in één nest drie soorten griffons geboren kunnen worden? De Brusselse griffon en de Belgische griffon zijn ruwharig, maar die eerste is roodkleurig en de andere zwart of zwart en bruin. Het Brabandertje is kortharig, heeft een zwart snuitje en komt verder in de drie kleuren voor. 

Klein, keiner, kleinste hondenrassen - Belgische Griffon - BuddyBites

3. Yorkshire terriër

3. Yorkshire terriër

De Yorkshire terriër oogt misschien wat klassiek, maar dit pittige kereltje hoeft qua levensvreugde niet onder te doen voor middelgrote of grote terriërs. Zijn schofthoogte is gemiddeld 20 cm en zijn gewicht ligt rond de 3 kg. Als je overweegt een Yorkshire terriër in huis te halen, hou dan wel in je achterhoofd dat zijn zijdezachte vacht veel aandacht vraagt!

Yorkshireterriër - BuddyBites

4. Papillon of vlinderhondje

4. Papillon of vlinderhondje

Wie voor het eerst een vlinderhondje ziet, zou misschien denken dat het een chihuahua met harige oren is. Maar niets is minder waar. Dit Belgisch-Franse ras is een leuk gezelschapshondje en meet 28 cm aan de schouder. De kleinste papillons wegen minder dan 2,5 kg. De grotere exemplaren gaan tot 5 kg

Vlinderhondje - BuddyBites

5. Russische toyterriër

5. Russische toyterriër ​

Nog een chihuahua look-a-like is de Russische toyterriër. Een volgroeide russkiy toy heeft een gemiddelde schouderhoogte van 25 cm en weegt zo’n 2,3 kg. Deze allemansvriend is een vrolijke, tolerante huisgenoot en heeft in tegenstelling tot de langharige chihuahua amper vachtverzorging nodig. Wie houdt daar nu niet van? 

Klein, keiner, kleinste hondenrassen - Russische toyterriër - BuddyBites

6. Japanse chin

6. Japanse chin

Naast Rusland heeft ook Japan veel te bieden op vlak van fauna. Als we het hebben over kleine honden, dan is de Japanse chin of Japanse spaniël er een die zeker het vermelden waard is! Naast een weelderige, zijdezachte haardos en bijzonder schattig, kort snuitje, heeft hij ook een intelligent, aanhankelijk en gevoelig karakter. Gemiddeld groeit dit leuke hondje tot 30 cm en 4 kg.

Japanse Chin - BuddyBites

7. Chihuahua

7. Chihuahua

Het kleinste hondenras ter wereld? De chihuahua natuurlijk, maar dat wist jij misschien al! Wist je ook dat de Azteken een geluksbrenger in hem zagen? Deze cutie weegt tussen de 0,9 en 3,5 kg en heeft een schofthoogte van gemiddeld 17 cm. Ook al ziet hij eruit als een levende teddybeer, dit kleine hondje heeft een pittig karakter. Een goede socialisatie en opvoeding zijn dus ook hier aan de orde. Zo groeit hij uit tot een mentaal stabiele Buddy.

Klein, keiner, kleinste hondenrassen - Chihuahua - BuddyBites

8. Chinese naakthond

8. Chinese naakthond

Last but not least noemen we graag ook de Chinese naakthond in onze top 8 kleine hondenrassen. Deze speciale hond heeft – zoals je het wel kan raden – bijzonder weinig vacht. Toch heeft zijn huid heel wat aandacht en verzorging nodig en moet zijn kuif regelmatig gekamd worden. Dit leergierig, aanhankelijk hondje wordt ongeveer 30 cm groot en weegt tot 5 kg. Als je een niet alledaagse, kleine viervoeter zoekt, zal de Chinese naakthond je in elk geval kunnen bekoren!

Klein, keiner, kleinste hondenrassen - Chinese naakthond - BuddyBites


Sharing is caring!

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
gezonde en evenwichtige hondenvoeding om overgewicht / obesitas tegen te gaan

Hondenvoeding op maat

Waarom BuddyBites hondenvoeding?

✓ Veel kwalitatieve eiwitten
✓ Kraakvers voor de beste smaak
✓ Kleine brokjes voor de fijnste mondjes

Meer artikels voor jou: