1. Blog
  2. »
  3. Gezondheid
  4. »
  5. Ideaal gewicht
  6. »
  7. Mijn hond is te dik, wat nu?

Mijn hond is te dik, wat nu?

Mijn hond is te dik, wat nu?

hond met obesitas

Mijn hond is te dik, wat moet ik doen? Méér hond om van te houden, leuk! Behalve als het overgewicht van je hond ook zorgt voor gewrichts-, hart- & ademhalingsproblemen, suikerziekte en andere medische aandoeningen die zorgen voor een kortere levensduur. Zó controleer je of je hond een gezond gewicht heeft en hoe je hem best wapent tegen die extra kilo’s.

Mijn hond moet afvallen, maar hoe?

Mijn hond moet afvallen, maar hoe?

Wat is een gezond gewicht?

Voor je je hond doet vermageren, moet je wel zeker weten dat die te dik is. Hoe weet je dat je hond te dik is? Zet je hem af en toe op de weegschaal, dan heb je al snel bewijs van zijn overgewicht. Ga eerst met je huisdier op de weegschaal staan en daarna alleen. Het verschil tussen de twee is het gewicht van je huisdier. Noteer zijn gewicht twee keer per jaar om dit in het oog te houden.

Maar ook zonder weegschaal laten die extra kilo’s zich zien! Voel je de ribben niet meer, zie je geen zichtbare taille en is het dier lusteloos en snel buiten adem? Dat kan overgewicht de boosdoener zijn. Bevestigt de dierenarts dat er geen medisch probleem aan de basis ligt, dan is de kans groot dan je hond zijn voeding moet aanpassen aan zijn energieverbruik.

Niet minder, maar beter eten

De porties hondenvoeding halveren is geen goed idee. Zo loopt je huisdier de nodige vitaminen en mineralen mis. Geef je hond dus niet minder voedsel, maar wel een gebalanceerde voedingsmix op basis van zijn energieverbruik, leeftijd en noden. De Buddypas berekent de persoonlijke energiewaarde van jouw hond en vertelt je exact hoeveel voeding je harige vriend dagelijks nodig heeft, met de juiste verhouding eiwitten, vezels en vetten. Het enige wat jij nog hoeft te doen is de juiste hoeveelheid afmeten met onze BuddyBites-maatbeker, en tafelrestjes vervangen door gezonde snacks van BuddyBites!

Meer bewegen

Net zoals bij mensen is bewegen key voor honden die willen afvallen. Zet je hond in actie door zijn maaltijd te serveren in een puzzelvoerbak en snuffelspeelgoed. Naast je dagelijkse wandelingen en speelsessies zijn ook fietsen, zwemmen, canicross of behendigheidstraining goed om die extra kilo’s bij je hond (en bij jou) op een leuke manier te laten wegsmelten.

Trekt je hond zijn neus op voor gezonde eetgewoontes? Lees hier onze tips voor een kieskeurige hond.

Sharing is caring!

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
gezonde en evenwichtige hondenvoeding om overgewicht / obesitas tegen te gaan

Hondenvoeding op maat

Waarom BuddyBites hondenvoeding?

 Met zalmolie vol omega 3 en 6
✓ Bevat chondroïtine en glucosamine
✓ Boordevol gezonde eiwitten

Meer artikels voor jou:

De dierenarts van BuddyBites.
Lifestyle

Ontmoet Dierendokter Ellen

Paws up! Vanaf nu wordt ons team uitgebreid met dierendokter Ellen, een enthousiaste dame en onuitputtelijke kennisbron als het over honden en hun voeding gaat.

Lees meer >>