Waarom eet mijn oude hond minder?

Waarom eet mijn oude hond minder?

Nu je hond een jaartje ouder is, doet hij er wat langer over om de inhoud van zijn voerbakje te verorberen. Geen paniek, want het is normaal dat hij vanaf zijn zevende levensjaar iets minder begint te eten. Zijn lichaam past zich immers aan een rustigere levensstijl aan.

BuddyBites als premium hondenvoedingsmerk doet er alles aan om jouw honds eetlust te stimuleren. Zo kiezen wij bewust voor veel vlees en aromatische zalmolie als voedzame smaakmakers. Zo is jouw hond met een minimale portie brokjes voldoende gevoed.

Mijn oude hond eet minder - BuddyBites
Mijn oude hond eet minder - BuddyBites

Waarom eet mijn oude hond minder?

Waarom eet mijn oude hond minder?​

1. Je hond ruikt en smaakt minder.
Je Buddy heeft dus meer aroma nodig om zijn brokjes als lekker te ervaren. BuddyBites-brokjes ruiken en smaken lekker omdat we minstens de helft lam of kip gebruiken in al onze samenstellingen, aangevuld met heerlijk aromatische zalmolie

2. Je hond is minder actief.
Als puppy en volwassen hond rende je Buddy dagelijks de poten uit zijn lijf. Nu geniet hij liever rustig van zijn oude dag en brengt hij meer tijd door al snurkend in zijn mand. Je oude hond eet dus waarschijnlijk gewoon minder omdat hij ook minder calorieën en dus minder voeding nodig heeft.

3. De voeding van je hond bevat te weinig voedingsstoffen.
Als je hond te weinig voedingsstoffen krijgt, zal hij niet lekker in zijn vel zitten. Dat bevordert ook zijn eetlust niet. Daarom bevat BuddyBites-hondenvoeding naast veel gezonde – maar vooral lekkere – eiwitten ook omega 3 en 6 en chondroïtine en glucosamine voor soepele gewrichten. 

4. Je hond krijgt tafelrestjes
Door je hond regelmatig tafelrestjes te geven, wordt hij veel voor zijn eigen voedsel. Daardoor zal hij zijn eigen brokjes vaker links laten liggen. Maak dus even van je hart een steen wanneer je hond weer met die puppyoogjes komt bedelen. Voor zijn eigen bestwil!

5. Je hond is ziek of heeft een voedselallergie
Tandvleesontstekingen en voedselallergieën kunnen ervoor zorgen dat je hond minder trek heeft om te eten. Kijk je honds gebit dus na op tandplak, rood tandvlees of vraag je dierenarts om dit doen. Sluit ook voedselallergie uit met een eliminatiedieet, waarbij je allergenen een voor een uit zijn voeding weglaat. Bij BuddyBites kan je daarom kiezen voor voer zonder zuivel, soja, gluten, graan, kip of rund.

Hondenvoeding BuddyBites met persoonlijke etiket en maatbeker.

BuddyBites smakelijke hondenvoeding

BuddyBites smakelijke hondenvoeding​

Elke BuddyBites-brok is voor minstens de helft samengesteld uit lokaal gekweekte kip of lam. Met extra zalmolie prikkelen we je honds geur- en smaakzin en krijgt hij al snel het water in de mond!

✓ Minimaal 45% kip of lam
✓ Gezonde zalmolie voor extra aroma
✓ Kraakvers voor de beste smaak
✓ Hoge voedingswaarde

Wat kan ik doen als mijn oude hond niet wil eten?

Wat kan ik doen als mijn oude hond niet wil eten?

omega6 is een gezond vet dat in de hondenvoeding van buddybites zit. Dit werkt ontstekingsremmend en zorgt voor een gezonde vacht van jouw hond

Spice it up!

Je Buddy’s geur- en smaakzin zijn op zijn oude dag wat minder scherp. We raden dus extra smakelijke voeding aan om zijn eetlust te stimuleren. Elke BuddyBites-brok bevat daarom minstens de helft vlees, want daar wordt je hond helemaal wild van. Daarnaast gebruiken we heerlijk geurende zalmolie voor extra aroma. Om van te watertanden! 

Kleine porties meermaals per dag

Oudere honden eten graag rustig en niet te veel tegelijk. Pas je dus aan zijn ritme aan en geef hem zijn dagelijkse portie voeding verspreid doorheen de dag. De ideale dagelijkse hoeveelheid brokjes voor jouw Buddy? Die berekent BuddyBites! Meet zijn portie af met onze handige maatbeker en verdeel  elke dag over 2 of 3 momenten.

mineralen zijn zeer belangrijk om het

Stel versheid voorop

Hoe verser de voeding van je hond, hoe smakelijker. Daarom worden de hondenbrokjes van BuddyBites na productie meteen verpakt om enkele dagen later al aan huis geleverd te worden. Ze liggen dus niet eerst maanden in de rekken van je supermarkt voordat ze op het bord van je hond verschijnen. Ook je Buddy smaakt het verschil!

kunstmatige vullers bij hondenvoeding

Verkies kwaliteit boven kwantiteit

Dankzij kwalitatieve voeding krijgt je oudere hond met een minimale portie een maximale hoeveelheid voedingsstoffen binnen. Zo eet hij comfortabel minder zonder ondervoed te zijn. Kwaliteitsvoeding zoals BuddyBites bevat bijvoorbeeld minimaal 28% voedzame eiwitten, ongeveer de helft kwaliteitsvlees en voldoende gezonde vetten zoals zalmolie.

Je oude hond heeft dus aangepaste voeding nodig die voldoet aan zijn voedingsbehoeften. Maar hoe ziet die voeding er dan precies uit? Dat ontdek je via onze slimme tool. Die bepaalt voor hem de ideale samenstelling door rekening te houden met verschillende parameters zoals leeftijd, geslacht en dagelijkse lichaamsbeweging.  

De dierendokter van BuddyBites volgt jouw hond persoonlijk op.

Persoonlijk advies van dierendokter Ellen

Persoonlijk advies van dierendokter Ellen

Hey! Ik ben Ellen, dierendokter bij BuddyBites. Lijkt jouw oude hond zijn eetlust te zijn verloren? Dan geef ik je graag tips om hem terug zin te doen krijgen in zijn brokjes.

Neem contact met mij op en ik help je graag verder!

BuddyBites, dat zijn de beste hondenbrokjes voor jong en oud

BuddyBites, dat zijn de beste hondenbrokjes voor jong en oud

Bij BuddyBites staat de gezondheid en het smulplezier van jouw hond op nummer 1! Om de eetlust van je oudere hond te stimuleren, ontwikkelden onze nutritionisten extra smakelijke hondenbrokjes.

✓ Zalmolie voor extra aroma
✓ Evenwichtige energiewaarde
✓ Kraakvers voor de beste smaak
✓ Minimaal 45% vlees voor een vol gevoel
✓ Chondroïtine en glucosamine voor sterke gewrichten

Buddy's aan het woord

Buddy's aan het woord

Danny
Danny
20 augustus om 20:25
Lees verder
Hun brokken die ze ervoor hadden konden soms een hele dag blijven staan voordat ze die opaten. Nu zijn de brokken amper in de kom of ze zijn al op 😊😋
Delphine
Delphine
11 augustus om 19:41
Lees verder
Super heb mijn naakthond nog nooit zo enthousiast gezien, hij vindt ze super lekker! Zodanig zelfs dat hij naast zijn doos gaat zitten tot hij er krijgt 😅. Tis pas 1 week, maar zijn huid ziet er nu al beter uit. Binnenkort zal ik starten voor mijn andere naakthond.
Sarah
Sarah
4 oktober om 11:02
Lees verder
Tot nu toe de enige brok die onze Cocker Spaniel Charlie goed eet! Hij eet eindelijk met smaak zen brokken op.
Marleen
Marleen
28 november om 21:21
Lees verder
Mijn hond Bowie is niet zo'n eter, maar deze brokken eet hij graag, zijn gebit is schoner geworden, en hij is iets afgevallen en hij zeurt niet om iets anders, ja, dat deed hij echt!
Suzanne
Suzanne
16 oktober om 12:31
Lees verder
Ons Fientje vind het heerlijk. Het is echt een aanrader. Ze heeft na een maand veel meer energie. Soms te veel 🙈🤣. En dat beentje wat er bij is. Ze kent die doos al, als ze die leveren weet ze dat er een beentje bij is. Dank u voor de Healthy Bites. Ze vindt die lekker als tussendoortje. Dat neem ik mee als ik ga wandelen dan krijgt ze er eentje van, ze is echt een snoeper niet te doen. In ieder geval ze voelt haar veel beter met die brokjes. Super dank u!
Previous
Next

Mijn oude hond wil niet eten - veelgestelde vragen

Mijn oude hond wil niet eten - veelgestelde vragen

Je hond kan om verschillende redenen minder eten. Zo past zijn lichaam zich bijvoorbeeld gewoon aan een rustigere levensstijl aan: hij eet minder omdat hij minder calorieën verbruikt. Als deel van zijn verouderingsproces zijn dit de 3 hoofdoorzaken van een verminderde eetlust:

1. Zijn geur- en smaakzin zijn minder scherp.
Net zoals een oudere hond soms minder goed hoort of ziet, gaan ook zijn smaak- en reukzin erop achteruit. Hij heeft dus meer aroma nodig om zijn brokjes als lekker of lekker ruikend te ervaren. Gelukkig ruiken en smaken BuddyBites-brokjes lekker omdat we minstens de helft lam of kip gebruiken in onze samenstellingen. Daarnaast gebruiken we zalmolie die niet alleen vacht en huid ondersteunen, maar de brokjes ook extra aromatisch maakt. 

2. Hij is minder actief.
Als puppy en volwassen hond rende hij dagelijks de poten uit zijn lijf. Nu voelt zijn lichaam wat sneller moe aan en zijn gewrichten iets strammer. Hij geniet dus rustig van zijn oude dag en brengt meer tijd door al snurkend in zijn mand. Honden die minder bewegen, verbruiken minder calorieën en hebben daardoor ook minder honger. Je oude hond eet dus waarschijnlijk minder omdat hij ook minder voeding nodig heeft!

3. De voeding van je hond bevat te weinig voedingsstoffen.
Oudere honden zijn ook wijzere honden – na een leven lang ervaring met verschillende soorten voeding, weten ze kwaliteit te herkennen. Kwalitatieve hondenvoeding zoals BuddyBites bevat voedingsstoffen die je Buddy’s oudere gewrichten en spieren ondersteunen zoals eiwitten, omega 3 en 6, chondroïtine en glucosamine, vitamines en mineralen. Bovendien zijn onze brokjes vrij van ongezonde, lege vulmiddelen – vaak ook dikmakers – of chemische toevoegingen. Elke brok is dus 100% voedzaam, evenwichtig én lekker.

Als je merkt dat je hond vermagert of helemaal niet meer eet, kan het zijn dat hij een medisch probleem heeft. Bij twijfel, aarzel niet en ga langs bij je dierenarts.

Als je oude hond te weinig eet, kan je het volgende doen om zijn eetlust te stimuleren:

1. Zorg voor voldoende beweging
Want geef toe, jij hebt toch ook meer trek na een flinke wandeling? Ook al is je hond al wat ouder, toch kan hij nog genieten van een gezellig uitje. Let er wel steeds op dat je alles op zijn tempo doet! Laat je hond dus ook voldoende pauzeren en rusten en hou het kort en niet te intensief.

2. Geef je hond voedzame brokjes boordevol aroma. 
Je oudere Buddy ruikt en smaakt minder goed dan in zijn jonge jaren. We raden dus extra smakelijke voeding aan om zijn eetlust te stimuleren. Elke BuddyBites-brok bevat daarom minstens de helft vlees, want daar wordt je hond helemaal wild van. Daarnaast gebruiken we heerlijk geurende zalmolie voor extra aroma. Om van te watertanden! 

3. Geef je hond verse hondenbrokken.
Hoe verser de voeding van je hond, hoe smakelijker. Daarom worden de hondenbrokjes van BuddyBites na productie meteen verpakt om enkele dagen later al aan huis geleverd te worden. Ze liggen dus niet eerst maanden in de rekken van je supermarkt voordat ze op het bord van je hond verschijnen. Ook je Buddy smaakt het verschil!

4. Geef je hond meerdere kleine porties per dag.
Oudere honden eten graag rustig en niet te veel tegelijk. Pas je dus aan zijn ritme aan en geef hem zijn dagelijkse portie voeding verspreid doorheen de dag. BuddyBites bepaalt de ideale dagelijkse hoeveelheid voeding voor jouw Buddy. Meet zijn portie af met onze handige maatbeker en verdeel  die elke dag over 2 of 3 momenten.

Elke hond is uniek – hoeveel voeding je hond dus nodig heeft, hangt af van verschillende factoren zoals grootte, gewicht, leeftijd, ras en geslacht. Onze slimme tool  berekent exact hoeveel voeding jouw hond dagelijks moet krijgen. Zo moet jij je hier geen zorgen meer over maken. Probeer het dus zeker eens uit!

De voedingsbehoeften van je hond veranderen met zijn leeftijd. Oudere honden krijgen sneller overgewicht, stramme gewrichten en een verminderde eetlust. Gelukkig kan je je hond met de juiste voeding zo goed mogelijk behoeden voor deze kwaaltjes. 

De belangrijkste voedingsstoffen voor een oudere hond zijn daarom:

  • eiwitten. Als bouwstenen van zijn lichaam heeft je hond eiwitten nodig voor sterke spieren, goed functionerende organen, een gezond immuunsysteem, stevig skelet, gezond gewicht en blinkende vacht. Zo bevatten BuddyBites-hondenbrokjes minimaal 28% eiwitten, daarmee scoren we beter dan bijna alle andere merken!
  • chondroïtine en glucosamine. Deze stoffen helpen je Buddy gewrichtsvocht aan te maken. Zo blijft je hond ook op zijn oude dag soepel en fit!
  • omega 3 en 6. Deze gezonde vetzuren zijn onder andere in zalmolie te vinden. Niet alleen zijn dit gezonde energiebronnen, ze stimuleren ook de groei van je Buddy’s vacht en werken ontstekingsremmend. Met voeding rijk aan omega 3 en 6, zoals Buddybites, behoed je je hond dus voor pijnlijke gewrichten én gaat zijn vachtje mooi blinken.

Daarnaast moet zijn voeding ook de juiste energiewaarde bevatten. Onze slimme tool  berekent exact hoeveel calorieën jouw hond dagelijks moet krijgen. Je ontdekt er ook meer ingrediënten van onze gezonde recepten, probeer het dus zeker eens uit!

Ten slotte moet hondenvoeding voor oude honden ook gewoon lekker zijn. Om je honds smaak- en geurzin te prikkelen, gebruikt BuddyBites minstens de helft kip of lam in alle samenstellingen aangevuld met heerlijke zalmolie.

Jazeker! Naarmate je hond ouder wordt, veranderen ook zijn behoeften. Zo beweegt hij minder en slaapt hij meer waardoor hij met gewoon hondenvoer al snel te dik zal worden. Ook heeft je hond meer chondroïtine en glucosamine nodig voor zijn gewrichten. Zodra je signalen van een rustigere levensstijl begint op te merken, heeft je hond eigenlijk senior hondenvoeding nodig. Die houdt immers rekening met alle veranderingen die zijn veroudering met zich meebrengt.

Als je op een ander merk overstapt, raden we wel aan om je hond en zijn spijsvertering er gedurende een week rustig aan te laten wennen. Zo geef je de eerste twee dagen een kwart nieuwe voeding en driekwart van zijn oud voer. Dag drie en vier stel je zijn maaltijd samen uit de helft oude voeding en de helft nieuwe. Dagen vijf en zes kan je hem dan al 75% nieuwe brokjes geven en 25% oude brokjes. En de zevende dag is je hond volledig overgeschakeld op nieuwe brokjes!

BuddyBites houdt voor jou de leeftijd van je hond bij en past automatisch de samenstelling van zijn brokjes aan zijn levensfase aan. Zo krijgt hij op elk moment alle noodzakelijke voedingsstoffen. Alles voor je Buddy’s welzijn en gezondheid!

Hond eet gepersonaliseerde hondenvoeding van BuddyBites
Hond eet gepersonaliseerde hondenvoeding van BuddyBites