1. Blog
  2. »
  3. Voeding
  4. »
  5. Voedingstips
  6. »
  7. Moet ik mijn hond meer voeding geven in de winter?

Moet ik mijn hond meer voeding geven in de winter?

Moet ik mijn hond meer voeding geven in de winter?

Moet ik mijn hond meer voeding geven in de winter? - BuddyBites

De weerman heeft het over de eerste sneeuwvlokken en de temperatuur flirt met het vriespunt. Brrr, wat moet je hond het koud hebben! Snel een extra portie hondenvoeding dan maar om wat aan te dikken? Lees hier of je je Buddy best wel of niet op een extra portie winterfood trakteert. 

Mag mijn hond meer eten tijdens de winter?

Mag mijn hond meer eten tijdens de winter?

Blijft je hond het grootste deel van de dag lekker binnenshuis, waar de centrale verwarming op volle toeren draait? Of zijn jullie als outdoorgezin altijd buiten te vinden? Afhankelijk van je honds levensstijl en of hij kouproof is, mag je zijn portie hondenvoeding aanpassen. Zo komt hij zonder bibberen het koudste seizoen door.

Nee: Je Buddy is een huismus

Nee: Je Buddy is een huismus​

Voelt je hond zich het best thuis in de warmte? Dan moet je zijn voedingsschema niet uitbreiden. Als jij en je Buddy tijdens de winter immers lekker binnen blijven, krijgt hij minder beweging en wordt hij met meer voeding al snel (te) dik

Ja: Je Buddy is een echte buitenhond

Ja: Je Buddy is een echte buitenhond​

Is je hond het gewoon om ook in de winter buiten te zitten, dan verbruikt hij veel energie om zichzelf warm te houden. Geef hem daarom zo’n 30% meer hondenvoeding dan gewoonlijk, verdeeld over meerdere maaltijden. Zo blijft zijn gezond, isolerend vetlaagje mooi behouden.

Ja: Je Buddy heeft het snel koud

Ja: Je Buddy heeft het snel koud

Bij koud weer beginnen vooral puppy’s, oudere honden, honden met een dunne of korte vacht, kleine honden en ook lichte honden al snel te bibberen. Om je Buddy winterproof te maken, bescherm je hem tegen de kou met een hondenjas of -trui. Daar bovenop mag je hem gerust wat meer voeding geven zodat hij een klein, isolerend vetlaagje kweekt. Zodra het dan weer wat warmer wordt, schakel je terug op zijn normale voedingspatroon. 

Altijd de juiste hoeveelheid hondenvoeding

Altijd de juiste hoeveelheid hondenvoeding

Wil je levenslang gerust zijn dat je hond altijd de juiste hoeveelheid brokjes krijgt? Dat kan met gepersonaliseerde hondenvoeding zoals die van BuddyBites. In je online hondenprofiel kan je je Buddy’s gewicht, ras en leeftijd bijhouden. Wij stellen hier dan automatisch de samenstelling van zijn brokjes en zijn dagelijkse portie op af. Zo hoef jij je Buddy enkel nog smakelijk eten te wensen! 


Sharing is caring!

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
gezonde en evenwichtige hondenvoeding om overgewicht / obesitas tegen te gaan

Hondenvoeding op maat

Waarom BuddyBites puppyvoeding?

 Aangepast aan ras, leeftijd en gewicht
✓ 100% natuurlijke voedingsstoffen
✓ Gratis thuisbezorgd in België en Nederland

Meer artikels voor jou: