1. Blog
 2. »
 3. Voeding
 4. »
 5. Voedingssupplementen
 6. »
 7. Onmisbare voedingssupplementen voor een hond met artrose

Onmisbare voedingssupplementen voor een hond met artrose

Onmisbare voedingssupplementen voor een hond met artrose

De beste voedingssupplementen voor een hond met artrose - BuddyBites

Beweegt je eens zo soepele hond zich steeds moeizamer voort? En is hij al een jaartje ouder? Dan heeft je hond waarschijnlijk beginnende artrose. Gelukkig kan je deze pijnlijke aandoening verzachten door je Buddy de juiste voeding te geven. Aanvullend geef je hem best gezonde voedingssupplementen voor een hond met artrose. Lees verder, want in deze blog leer je er alles over!

Wat is artrose bij je hond?

Wat is artrose bij je hond?

Artrose is een gewrichtsaandoening die voornamelijk voorkomt bij oudere honden of honden die als puppy te hard gegroeid zijn. Concreet verslijt bij een hond met artrose het kraakbeen aan het uiteinde van zijn botten. Op termijn kan dat kraakbeen zelfs helemaal verdwijnen. Daardoor schuren de beenderen en zenuwen van je hond over elkaar, wat erg pijnlijk is en ontstekingen veroorzaakt. 

Leer daarom de symptomen van deze ouderdomskwaal te herkennen om snel te kunnen ingrijpen. Op die manier hou je je hond zo lang mogelijk mobiel:

 • Moeizaam opstaan na rust
 • Piepen, janken bij aanraking
 • Stijve, beperkte bewegingen
 • Minder of minder lang spelen
 • Likken aan pijnlijke gewrichten
 • Krakend, knakkend geluid bij bewegen en uitstrekken
 • Bepaalde bewegingen vermijden, zoals traplopen of op de zetel springen
 • Verandering in postuur: de achterste poten dicht bij elkaar plaatsen, rug gekromd houden, poten niet volledig strekken, hangende staart

Wees artrose bij je hond te slim af met deze supplementen

Wees artrose bij je hond te slim af met deze supplementen

De meeste honden zullen ooit met artrose te maken hebben. Gelukkig kan je  ontsteking en slijtage voorkomen en afremmen met gezonde voedingssupplementen tegen artrose voor honden. 

Chondroïtine en glucosamine

Chondroïtine en glucosamine

Dit zijn dé belangrijkste bestanddelen voor sterke, soepele gewrichten. Zo helpen deze natuurlijke stofjes je hond gewrichtsvocht aan te maken, een beetje zoals smeerolie voor een fiets. BuddyBites voegt daarom chondroïtine en glucosamine toe aan al hun samenstellingen. 

Omega 3

Omega 3

Omega 3 is een natuurlijke ontstekingsremmer en dus een van de belangrijkste voedingssupplementen voor een hond met artrose. Dit vetzuur kan je onder andere vinden in zalmolie. Als echte superfood voor honden, verwen je met zalmolie je Buddy’s gewrichten, vacht én immuunsysteem.

Kurkuma

Kurkuma

Net als omega 3, werkt kurkuma ook als natuurlijke ontstekingsremmer. Deze Indiase geelwortel is dus goed voor je Buddy’s gewrichten. Daarnaast is kurkuma een uitstekende bloedverdunner die ook cholesterol verlaagt . Kortom, het perfecte supplement voor een oudere hond!

Omdat BuddyBites het allerbeste wil voor elke hond, ontwikkelden we een alles-in-een Hip & Joint voedingssupplement met chondroïtine en glucosamine, omega 3 en kurkuma voor sterke, gezonde gewrichten. Geef je hond dagelijks enkele chews voor een optimaal en duurzaam effect!

Hip & Joint soft chew voedingssupplement voor hond met artrose - BuddyBites

Voedingssupplementen tegen artrose, alleen voor oudjes?

Voedingssupplementen tegen artrose, alleen voor oudjes?

Voedingssupplementen voor artrose bij je hond kan je ook aan puppy’s geven, bijvoorbeeld van grote hondenrassen. Die ervaren immers al snel groeipijn, wat je kan verlichten met een supplement. Ook gedurende het leven van je hond dien je hem best een dagelijkse gezondheidsboost toe. Zo ga je preventief de pijnlijke effecten van slijtage en artrose tegen. Wacht dus niet tot je hond al wat ouder is en symptomen van artrose begint te vertonen! 

Het belang van levensstijl voor de gewrichten van je hond

Het belang van levensstijl voor de gewrichten van je hond

Met een algemeen gezonde levensstijl vermijd je overgewicht – dé grootste oorzaak van artrose – en hou je je Buddy mobiel. Geef je hond daarom levenslang voldoende beweging, evenwichtige voeding en voedingsstoffen aangepast aan elke levensfase:

Sport en spel

Sport en spel​

Hou je Buddy soepel door in beweging te blijven. Trek de wijde wereld in en ga wandelen of zwemmen. Dat is niet alleen goed voor je hond zijn fysieke en mentale gezondheid, maar ook voor jullie Buddyband! Ook als je hond al te maken heeft met artrose, hou je zijn gewrichten gesmeerd door regelmatig te bewegen. Wel te vermijden zijn overbelasting, bruuske bewegingen en te hard rennen.

Voedzaam dieet

Voedzaam dieet

Naast beweging is ook het dieet van je hond een belangrijk onderdeel van zijn levensstijl. Geef hem dus dagelijks kwalitatieve voeding boordevol dierlijke eiwitten, gezonde vetzuren zoals omega 3 en 6, aangevuld met chondroïtine en glucosamine en laag aan koolhydraten. Om de gewrichten van je Buddy extra te smeren, geef je hem best ook voedingssupplementen tegen artrose. 

Aangepaste hondenvoeding per levensfase

Aangepaste hondenvoeding per levensfase

Zie er ook op toe dat je hond aangepaste voeding krijgt per levensfase. Een puppy mag bijvoorbeeld geen hondenvoeding voor volwassen honden eten. Die bevat vaak te veel calcium, waardoor je pup te snel zal groeien. Dat vergroot dan weer het risico op artrose op latere leeftijd.

Wil je zeker zijn dat jouw Buddy op elke leeftijd de juiste voedingsstoffen krijgt? Daar helpt BuddyBites je mee. Onze hondenbrokjes groeien namelijk mee met je hond! Lees hier meer over BuddyBites gepersonaliseerde hondenvoeding.


Sharing is caring!

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
gezonde en evenwichtige hondenvoeding om overgewicht / obesitas tegen te gaan

Hondenvoeding op maat

Waarom BuddyBites hondenvoeding?

 Met zalmolie vol omega 3 en 6
✓ Bevat chondroïtine en glucosamine
✓ Boordevol gezonde eiwitten

Meer artikels voor jou: