1. Blog
  2. »
  3. Lifestyle
  4. »
  5. Hondenrassen
  6. »
  7. Top 12 kindvriendelijke hondenrassen

Top 12 kindvriendelijke hondenrassen

Top 12 kindvriendelijke hondenrassen

Top 12 kindvriendelijke hondenrassen - BuddyBites

Na een hele tijd zeuren en smeken is het zover: er komt een gezinshond! Goed voor het empathische vermogen en verantwoordelijkheidsgevoel van je kind. Maar welk ras past nu het best bij jouw gezin? Want net zoals mensen en gezinnen, vraagt elk hondenras om een andere aanpak. Om familiediscussies te voorkomen, vind je hier een top 12 van kindvriendelijke hondenrassen. 

Deze 12 hondenrassen zijn een prima gezinshond

Deze 12 hondenrassen zijn een prima gezinshond

1. Franse bulldog

1. Franse bulldog

De Franse bulldog staat verdiend op nummer 1 van de top 12 kindvriendelijke hondenrassen. Hebben jullie geen tuin en ontbijten jullie op zondag uitgebreid in jullie pyjama? De zachtaardige Frenchie vindt het allemaal just fine. En schieten jullie toch in actie, dan is hij altijd in voor een spelletje

Tan Franse Bulldog in vogelperspectief kijk in de camera - Top 12 kindvriendelijke hondenrassen

2. Golden retriever

2. Golden retriever

Wie aan een gezinshond denkt, denkt automatisch aan de golden retriever. Geen wonder, met dat torenhoge knuffelgehalte en sympathiek karakter. Hij stelt zijn plek in jullie roedel niet makkelijk in vraag en is verdraagzaam naar kleine en grote kinderen toe.

Golden retriever op het strand met boom op achtergrond - BuddyBites

3. Labrador

3. Labrador

Deze kortharige retriever is mogelijks nog populairder dan de golden retriever. En daar zit zijn speelsheid vast voor iets tussen. Zeker voor kinderen en pubers die zijn onstuimigheid goed de baas kunnen, is de labrador de gedroomde speelkameraad. Balletjes trappen, in plassen spelen, herfstbladeren strooien… Deze clown doet het allemaal even graag!

Blonde labrador kijkt in camera - Top 12 kindvriendelijke hondenrassen

4. Beagle

4. Beagle

Nog zo’n vrolijke rakker is de beagle. Zijn eigen willetje en selectieve doofheid heeft hij van zijn voorouders, die als jachthond werden ingezet. Het roedelinstinct erfde hij gelukkig ook, waardoor hij zich snel één voelt met het gezin. Een speelse broer of zus voor je oogappel, maar dan eentje met een kwispelende staart, lange oren en vier poten.

Beagle ligt thuis op bleek tapijt met babybedje op de achtergrond - BuddyBites

5. Cockerspaniël

5. Cockerspaniël

Of je nu voor een Amerikaanse of een Engelse cockerspaniël kiest, je hebt er sowieso een fijn maatje bij. Dit slim en gevoelig ras is niet te groot en niet te klein, een leuk formaat dus voor kinderen van alle leeftijden. Ideaal als je een baby- én dogsitter zoekt! 

Creme kleur cockerspaniel op bleke houten vloer en witte achtergrond - top 12 kindvriendelijke hondenrassen

6. Teckel

6. Teckel

Dankzij hun komische uiterlijk krijgen teckels weleens een rol in tekenfilms. Ondanks zijn kleine gestalte is het een hondje met karakter dat zich niet snel als schoothondje of levensechte knuffel laat behandelen. Wel is hij altijd in voor een wandeling in het park, bos of de stad. Bovendien past hij zo in de auto of in het mandje onder de buggy. 

Zwarte teckel met hoofd op wit kussen - BuddyBites

7. Berner sennen

7. Berner sennen

Zoeken jullie een echte knuffelbeer om samen mee in de zetel te hangen? De Berner sennenhond is een vrolijk, maar kalm gezinslid. Deze fluffy reus geeft dan ook graag het voorbeeld aan zijn tweebenige broertjes of zusjes en zal van tijd tot tijd languit neerploffen om even te rusten.

Berner sennenhond in kikvorsperspectief in veld met bomen op achtergrond - top 12 kindvriendelijke hondenrassen

8. Bordercollie

8. Bordercollie

Zijn jullie een sportief gezin dat er meermaals per week op uit trekt of de natuur induikt? Dan kan de actieve bordercollie wel eens jullie match zijn. Deze gevoelige viervoeter past het best bij pubers die graag een diepe band willen ontwikkelen met hun huisdier én een uitdaging willen aangaan. Want door het hoge IQ van de bordercollie kickt hij erop zo veel mogelijk nieuwe spelletjes en tricks te leren.

Bordercollie in grasveld - BuddyBites

9. Mechelse herder

9. Mechelse herder

De Mechelse herder staat bekend als politiehond. En dat imago matcht niet altijd met dat van kindvriendelijke hond. Toch kan deze moedige en ultratrouwe vriend een prima gezinshond zijn als hij voldoende beweging krijgt. Deze slimme hond past het best in een huishouden waar structuur en consequente regels strikt toegepast worden.

Mechelse herder ligt op de grond met oranje balletje in zijn mond - Top 12 kindvriendelijke hondenrassen

10. Engelse bulldog

10. Engelse bulldog

Je zou het hem niet meteen meegeven, maar de Engelse bulldog werd in een ver verleden gekweekt als vechthond die stieren te lijf ging. Dat zou hij vandaag nog kunnen, maar dan moet hij toch al goed zijn best doen. Want deze tamme hond is liever lui dan moe en raakt zelden overprikkeld. Knuffelen, gek doen en slapen, dat vindt hij dan weer de max.

Engelse bulldog ligt op bleke houten vloer, met baasje op zetel op de achtergrond - Top 12 kindvriendelijke hondenrassen

11. Rottweiler

11. Rottweiler

De media schildert de Rottweiler af als een gruwelijke bijter, maar Rottie-lovers weten dat daar niets van waar is. Met de juiste socialisatie en opvoeding is deze rustige loebas de grootste kindervriend. Hij is zelfzeker, niet snel onder de indruk en altijd in voor een partijtje voetbal of potje knuffelen.

Rottweiler bewaakt de voordeur - BuddyBites

12. Amerikaanse stafford

12. Amerikaanse stafford

Last but not least in onze top 12 kindvriendelijke hondenrassen is de Amerikaanse stafford. Ook al heeft hij een streng uiterlijk, toch heeft deze vierpotige bodybuilder ook een groot en ondeugend hart. Wie diep in zijn lieve oogjes kijkt, wordt snel verleid tot een zot spelmoment. Zijn jullie een druk gezin met veel humor en zin voor avontuur? Dan zit de knotsgekke Staffie hier helemaal op zijn plek.

Amerikaanse stafford loopt door gras met oranje Kong in zijn mond - Top 12 kindvriendelijke hondenrassen

Een kindvriendelijke hond of een hondvriendelijk kind?

Een kindvriendelijke hond of een hondvriendelijk kind?

Zijn jullie liefhebbers van een ander ras dan een van de bovengenoemde kindvriendelijke hondenrassen? Geen reden tot paniek, want in principe is elk hondenras kindvriendelijk. Een goede socialisatie, van zowel hond als kind, is het geheim. Kinderen die zich aan deze basisregels houden, hebben er een vriend bij voor het leven:  

  • Stoor de hond nooit in zijn slaap of tijdens het eten.
  • Trek nooit aan de oren of staart.
  • Loop niet achter de hond aan of van hem weg.


Sharing is caring!

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
gezonde en evenwichtige hondenvoeding om overgewicht / obesitas tegen te gaan

Hondenvoeding op maat

Waarom BuddyBites hondenvoeding?

✓ Veel kwalitatieve eiwitten
✓ Kraakvers voor de beste smaak
✓ Veilig voor allergische honden

Meer artikels voor jou: