1. Blog
  2. »
  3. Lifestyle
  4. »
  5. Hondenrassen
  6. »
  7. Top 7 grootste hondenrassen die je hart zullen veroveren

Top 7 grootste hondenrassen die je hart zullen veroveren

Top 7 grootste hondenrassen die je hart zullen veroveren

Top 7 grootste hondenrassen - BuddyBites

Big, bold and beautiful. Dat zijn heel wat grote hondenrassen zeker en vast. Ben jij op zoek naar een extra large Buddy voor de stevigste knuffels? Dan zit je met een hondenras uit onze top 7 grootste hondenrassen zeker goed. 

Top 7 hondenrassen met maatje XL

Top 7 hondenrassen met maatje XL

1. Duitse Dog

1. Duitse Dog

Nummer één in deze top 7 is ongetwijfeld de Duitse (of Deense) Dog. Deze grote vriendelijke reus bereikt een schofthoogte tot 1 meter en is daarmee het grootste hondenras ter wereld. Deze grote loebas van gemiddeld 60 kilogram werd vroeger ingezet voor de jacht op everzwijnen, herten en zelfs beren. Maar van dat jachtinstinct blijft weinig over. Liever lui dan moe, is zijn leuze. 

Duitse Dog - BuddyBites

2. Ierse wolfshond

2. Ierse wolfshond

Dit oude hondenras uit Ierland is zowat de ruwharige versie van de nummer één in deze lijst. Als vecht- en jachthond tegen beren, had de Ierse wolfshond zijn formaat mee. Met een schofthoogte tot 95 centimeter en een gewicht van zo’n 60 kilogram, volgt dit ras de Duitse dog op de voet. Hij heeft ook letterlijk en figuurlijk een groot hart. Want het ras is van nature heel vriendelijk en tolerant.

Top 7 grootste hondenrassen - Ierse wolfshond - BuddyBites

3. Afghaanse windhond

3. Afghaanse windhond

De Afghaanse windhond bewijst dat een groot hondenras niet altijd gelijk staat aan breed en stoer. Dit elegante ras is zo’n 70 centimeter hoog en weegt gemiddeld 20 kilogram. Groot en slank, zoals een echt catwalkmodel betaamt. Dankzij zijn ongelooflijke uithoudingsvermogen jaagt hij in het Afghaanse berggebied op hazen en gazellen, en blijven vossen, wolven en sneeuwluipaarden op afstand.

Afghaanse windhond - BuddyBites

4. Kangal

4. Kangal

De herkomst van dit grote hondenras ligt in Kangal, een Turks district in de provincie Sivas, waar hij herders en kuddes beschermde tegen wolven, beren en jakhalzen. De Kangal staat het liefst op eigen benen, die zijn schoft zo’n 85 centimeter boven de grond liften en gemiddeld 55 kilogram dragen. Wist je trouwens dat de Kangal een Anatolische herder is, maar niet elke Anatolische herder een Kangal is?

Kangal - BuddyBites

5. Broholmer

5. Broholmer

De Broholmer, een Deens ras, behoort tot de mastiffs, maar dan van het atletische type. Deze waakse hond wordt wel 75 centimeter hoog en weegt ruim 60 kilogram. Het ras was met uitsterven bedreigd en is tot op vandaag zeldzaam. Net zoals de meeste mastiffs moest de Broholmer vee en erf bewaken en op groot wild jagen. Vandaag is hij met de nodige beweging een tolerante gezinshond

Top 7 grootste hondenrassen - Broholmer - BuddyBites

6. Boerboel

6. Boerboel

Op zoek naar een zwaarder kaliber? De boerboel is een hond met Zuid-Afrikaans bloed. Met een schofthoogte tot 70 centimeter en een gewicht tot 85 kilogram, hou je de boerboel liever te vriend. Deze waakhond heeft veel beweging nodig en deinst voor niets terug. Met de juiste socialisatie kan deze stoere jongen ook veilig met kinderen en andere dieren overweg. 

Boerboel - BuddyBites

7. Engelse mastiff

7. Engelse mastiff

De trofee van het zwaarste hondenras gaat naar de Engelse mastiff. De grootste exemplaren worden zo’n 90 centimeter hoog en wegen wel 100 kilogram. Deze goedzak werd vroeger door de Romeinen gebruikt als vechthond. Wil je er eentje in huis, dan heb je er dus alle belang hij hem goed te socialiseren en op te voeden. 

Top 7 grootste hondenrassen - Engelse mastiff - BuddyBites


Sharing is caring!

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
gezonde en evenwichtige hondenvoeding om overgewicht / obesitas tegen te gaan

Hondenvoeding op maat

Waarom BuddyBites hondenvoeding?

✓ Veel kwalitatieve eiwitten
✓ Kraakvers voor de beste smaak
✓ Veilig voor allergische honden

Meer artikels voor jou: