1. Blog
  2. »
  3. Lifestyle
  4. »
  5. Hondenrassen
  6. »
  7. Top 7 hondenrassen die bij katten passen

Top 7 hondenrassen die bij katten passen

Top 7 hondenrassen die bij katten passen

Hondenrassen die bij katten passen - BuddyBites blog

Wil je een hond én een kat die harmonieus samenleven? Dan kies je best een hondenras dat katten makkelijk accepteert. Maar welke hondenrassen houden de kat des huizes graag te vriend? En hoe maak je een keuze? Vind hier een top 7 hondenrassen die bij katten passen, van klein naar groot. 

Deze 7 hondenrassen passen prima bij katten

Deze 7 hondenrassen passen prima bij katten

1. Bichon frisé

1. Bichon frisé

Als eerste in onze top 7 hondenrassen die bij kassen passen, staat terecht de bichon frisé. Deze kleine pluizenbol is een rasecht gezelschapshondje. Daarom blijft hij niet graag alleen en omringt zich het liefst met mensen, katten of andere huisgenoten. Bovendien zal de bichon frisé de meeste kittens bekoren met zijn speels karakter . En dankzij zijn klein formaat is er nog plek in zijn mandje. Gezellig!

Bichon frisé en kat - BuddyBites blog

2. Mopshond

2. Mopshond

Nog zo’n leuke allemansvriend is de mopshond. Zo is deze gezelschapshond heel tolerant en rustig van aard, wat een oudere kat net iets fijner vindt. Met een gemiddelde levensverwachting van 13 jaar is deze kleine, sympathieke viervoeter de ideale levensgezel voor katten die op een appartement leven.  

Mopshond en kat - BuddyBites blog

3. Cavalier King Charles

3. Cavalier King Charles

Katten en honden hebben een andere lichaamstaal. Toch pikt de gevoelige Cavalier King Charles de cattitude snel op en leeft hij dankzij zijn rustige aard in harmonie samen met de meest grumpy katten. Daarnaast is zijn kleine formaat uiteraard ook weinig intimiderend voor katten die niet opgegroeid zijn met honden. 

Hondenrassen die bij katten passen - Cavalier king charles

4. Franse bulldog

4. Franse bulldog

Kinderen, katten, kittens… de Franse bulldog houdt van iedereen! Vooral als ze samen gek kunnen doen. Deze vrolijke Buddy is daarom ideaal om kittens bezig te houden. Maar ook voor oudere katten die op latere leeftijd kennismaken met honden is dit kleine, maar robuuste hondenras een goede match.

Hondenrassen die bij katten passen - Franse bulldog

5. Golden retriever

5. Golden retriever

Naast een gouden vacht, heeft de golden retriever ook een gouden hart voor andere levende wezens. Daarnaast trekt deze vriendelijke rakker zich weinig aan van rangordes of slecht gehumeurde huisgenoten. Laat jouw kitten of kater zich verleiden door zijn blonde lokken? Dan is zijn kattenvriend dus meer dan welkom in de hondenmand. 

Hondenrassen die bij katten passen - Golden retriever

6. Australische herder

6. Australische herder

Schapen, geiten, kippen, katten… Als boerderijhond neemt de Australische herder zowat alle dieren onder zijn vleugels. Bovendien laat zijn intelligentie hem toe de kattentaal snel te begrijpen. En in zijn fluffy vacht vinden katten een warm plekje tijdens de koude winterdagen. A match made in heaven!

Australische herder en kat in schuur

7. Berner sennen

7. Berner sennen

Last but not least in onze lijst met hondenrassen die bij katten passen – de berner sennen! Heb je een kat die niets liever doet dan in de zetel liggen en knuffelen? Dan is de Berner sennenhond de ideale roommate. Want zodra deze grote, vriendelijke reus zich neervlijt, heeft je kat een hoogstpersoonlijk tapijtje om zich op – of eerder naast – te leggen. 

Hondenrassen die bij katten passen - Berner sennen

Zo train je je hond om met katten overweg te kunnen

Zo train je je hond om met katten overweg te kunnen

✓ Socialiseer je pup en je kitten van jongs af aan met elkaar

✓ Socialiseer je pup en je kitten van jongs af aan met elkaar

Hoe jonger ze met andere diersoorten kennismaken, hoe beter ze elkaars lichaamstaal begrijpen en kunnen samenleven.

✓ Laat je hond en kat met kleine stapjes kennismaken

✓ Laat je hond en kat met kleine stapjes kennismaken

Haal je een jong dier in huis waar al een volwassen kat of hond leeft? Introduceer je hond en kat dan met kleine stapjes aan elkaar. Geef ze eerst een dekentje met elkaars geur, laat ze kennismaken met een hek of raam tussen en hou voldoende afstand als er geen barrière tussen zit. Gaat dat goed? Dan kan je ze onder toezicht in dezelfde ruimte laten.

✓ Zoek een goede karaktermatch voor je huidige huisdier

✓ Zoek een goede karaktermatch voor je huidige huisdier

Heb je een jonge, speelse kat? Dan kan een pup een leuke aanwinst zijn voor het gezin. Heb je een oudere kat die veel slaapt en nood heeft aan rust? Dan is een oudere hond of een pup met een rustig karakter een beter idee. 


Sharing is caring!

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
gezonde en evenwichtige hondenvoeding om overgewicht / obesitas tegen te gaan

Hondenvoeding op maat

Waarom BuddyBites hondenvoeding?

✓ Veel kwalitatieve eiwitten
✓ Kraakvers voor de beste smaak
✓ Veilig voor allergische honden

Meer artikels voor jou: