1. Blog
  2. »
  3. Lifestyle
  4. »
  5. Hondenrassen
  6. »
  7. Top 7 leukste Europese hondenrassen

Top 7 leukste Europese hondenrassen

Top 7 leukste Europese hondenrassen

Top 7 leukste Europese hondenrassen - vizsla - BuddyBites

In België en Nederland vinden veel hondenrassen hun oorsprong: de bouvier, de Mechelse herder, de groenendaeler, het kooikerhondje, de stabij … De lijst is lang, want eigenlijk is heel Europa een bakermat voor populaire hondenrassen! Ontdek snel onze top 7 leukste Europese hondenrassen. 

7 bijzondere hondenrassen uit Europa

7 bijzondere hondenrassen uit Europa

De Franse bulldog, rottweiler, dobermann of Engelse cockerspaniël zijn Europese hondenrassen, maar dat kon je al raden aan de naam. Wij zochten zeven hondenrassen waarvan de geschiedenis teruggaat tot in Europa, maar waarvan je dit niet meteen zou vermoeden aan de hand van hun rasnaam. Kun jij raden uit welk land ze komen? 

1. Poedel

1. Poedel

De poedel is een eeuwenoud ras dat populair was – en nog steeds is – in heel Europa. Het land dat dit mooie hondenras op zijn palmares heeft staan? Frankrijk! Poedels vind je in alle formaten, van mini (toypoedel) tot maxi (koningspoedel). Ooit waren het waterhonden, maar in de late middeleeuwen ontpopten ze zich tot showhond. Intelligent, mooi en speels, wat wens je nog meer van een hond? 

Poedel - BuddyBites

2. Vizsla

2. Vizsla

De vizsla wordt ook wel eens de Hongaarse staander genoemd. Die naam verklapt ook meteen waar deze jachthond vandaan komt: Hongarije. Dit grote Europese hondenras met korte vacht is elegant, sportief en haalt een topsnelheid van 40 kilometer per uur. Een echte snelheidsduivel! Wil je een uniek exemplaar? Dan heb je ook vizsla’s met draadhaar. 

Top 7 leukste Europese hondenrassen - vizsla - BuddyBites

3. Podenco

3. Podenco

Deze middelgrote hond is een van de oudste Europese hondenrassen uit… Spanje! Daar werd de podenco gefokt voor de konijnenjacht zonder geweren. Apporteren is dus een van zijn favoriete bezigheden. Maar ook met denkspelletjes en agility kan je hem verleiden. Val je niet in zwijm voor zijn grote oren, dan doe je dat vast wel voor zijn intelligente en vrolijke karakter.

Podenco - BuddyBites

4. Pomeriaan

4. Pomeriaan

De pomeriaan dankt zijn naam aan Pomerania, een gebied in Europa dat we vandaag kennen als Polen en een stukje van Duitsland. Een hondenras met een hele rijke geschiedenis dus! Dat de pomeriaan vroeger als waakhond werd gebruikt, hoor je nog steeds aan zijn alarmerende geblaf. Gelukkig wordt dat gecompenseerd met een hoog knuffelgehalte.

Pomeriaan - BuddyBites

5. Dalmatiër

5. Dalmatiër

Als er één hondenras is dat je uit de duizend herkent, is het wel de dalmatiër. Deze vrolijke viervoeter komt uit Dalmatië, een streek in Kroatië. Dit grote hondenras met vlekjes liep oorspronkelijk voor de koets van de Kroatische adel. Vandaag heeft de dalmatiër nog steeds een groot uithoudingsvermogen en is het een fijne gezinshond met een gevoelig karakter.

Dalmatiër - BuddyBites

6. Bobtail

6. Bobtail

Samson! Of beter gezegd, de bobtail of officieel – oude Engelse herdershond. De bijnaam bobtail heeft deze knuffelbeer te danken aan zijn ingekorte staart. Ooit was hij een werkhond voor vee in het Verenigd Koninkrijk, maar vandaag zie je de bobtail vooral als gezinshond. Vaak met palmboomstaartje, zodat hij uit zijn ogen kan kijken.

Top 7 leukste Europese hondenrassen - bobtail - BuddyBites

7. (Dwerg)pincher

7. (Dwerg)pincher

De pincher of de kleinere dwergpincher is een kleine hond met een stoer uiterlijk. Deze kleine rakker heeft Duits bloed en zou zelfs een voorouder zijn van de dobermann. Als boerderijhond moest hij jagen op knaagdieren. Pincher betekent dan ook bijter. Gelukkig is dit een intelligent en vrolijk gezinshondje, dat liever speelt en knuffelt dan hapt. 

Pincher - BuddyBites


Sharing is caring!

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
gezonde en evenwichtige hondenvoeding om overgewicht / obesitas tegen te gaan

Hondenvoeding op maat

Waarom BuddyBites hondenvoeding?

✓ Veel kwalitatieve eiwitten
✓ Kraakvers voor de beste smaak
✓ Hypoallergene opties

Meer artikels voor jou: