1. Blog
  2. »
  3. Gezondheid
  4. »
  5. Veilig de tanden van je hond poetsen? Dat doe je zo!

Veilig de tanden van je hond poetsen? Dat doe je zo!

Veilig de tanden van je hond poetsen? Dat doe je zo!

Veilig tanden poetsen bij je hond? Dat doe je zo! - BuddyBites

Een gezond gebit is essentieel voor een lang en gelukkig hondenleven. Wil je dat je Buddy met een frisse adem en sterk gebit door het leven huppelt? Dan poets je de tanden van je hond best af en toe. Wij geven je de beste tips om dat op een veilige en voor je hond aangename manier te doen! 

Hoe vaak en hoe poets ik de tanden van mijn hond?

Hoe vaak en hoe poets ik de tanden van mijn hond?

Als je het gebit van je hond nooit poetst, zal hij op oudere leeftijd last krijgen van een onfrisse adem en gebitsproblemen. Ook als baasje kan je hier dan last van hebben. En dan hebben we het nog niet over de hoge dierenartskosten! Maak er dus een gewoonte van om de tanden van je hond te poetsen, want zo voorkom je tandsteen en bloedend, ontstoken tandvlees

Hieronder onze vier tips om de tanden van je hond makkelijk te poetsen.

1. Poets met een vingertandenborstel

1. Poets met een vingertandenborstel

Het tandenpoetsavontuur begin je het best met een rubberen vingertandenborstel. Daarmee kan je heel nauwkeurig elke tand van je hond schrobben. Groeit je Buddy uit tot een grote loebas met een groot, prachtig gebit? Dan is een tandenborstel voor honden met een lang handvat handiger om tot aan de achterste kiezen te geraken. 

2. Gebruik hondentandpasta

2. Gebruik hondentandpasta

Geen muntsmaak of whitening tandpasta voor je hond. Je Buddy kan zijn mondje immers niet spoelen na het poetsen, waardoor tandpasta voor mensen zou branden en maagproblemen kan veroorzaken. Gebruik dus enkel tandpasta voor honden met enzymen die bacteriën veilig verwijderen. Meestal heeft deze tandpasta ook een lekker smaakje, zodat je Buddy graag meewerkt.

3. Zo vaak als je hond nodig heeft

3. Zo vaak als je hond nodig heeft

De ene hond heeft sneller last van tandsteen dan de andere hond. Heeft je Buddy gevoelige tanden of onfrisse adem, dan poets je zijn tanden zo’n twee keer per week. Stralen de tandjes van je hond al als parels? Dan hoef je minder vaak, een tandje, euh, handje te helpen, bijvoorbeeld een keer per week.

4. Geef tandvriendelijk hondenspeelgoed

4. Geef tandvriendelijk hondenspeelgoed

Laat je hond spelen met een touw, een rubberen ring, een kauwstok of ander kauwspeelgoed. Zo reinigt hij zijn tanden en moet jij minder tussenkomen. En het is nog leuk ook! Hetzelfde geldt voor een bullepees, runderhuid of een kluif. Je Buddy vindt die héérlijk, is er uren zoet mee én hij houdt zo zijn gebit spik en span. Een win-win-win!

Tandenborsteltraining

Tandenborsteltraining

Wil je dat je hond zonder morren of stress zijn tanden laat poetsen? Dan doe je er goed aan om je Buddy op jonge leeftijd te laten wennen aan de rubberen tandenborstel, de tandpasta en het gevoel van tandenpoetsen. Dat gaat in stapjes:

  1. Laat je hond naast je zitten en leer hem dat je zijn lip zachtjes omhoog duwt, terwijl je zijn hoofd vastneemt. Beloon met een gezonde snack als dat goed gaat. 
  2. Als je hond dit vlot accepteert, breid je de training uit en doe je zijn bek voorzichtig open. Denk aan je beloning! Werkt je hond nog niet helemaal mee? Probeer de volgende dag opnieuw.
  3. Zodra je controle hebt over het hoofd en de tanden, kan je de tandenborstel bovenhalen. Begin er niet meteen mee te poetsen, maar hou hem kort in de buurt van de tanden of zet de tandenborstel er zachtjes tegen. Beloon je hond weer! Doe vervolgens hetzelfde met een klein beetje tandpasta
  4. Zodra je hond de vorige stappen toelaat, kan je zachtjes poetsen – en belonen. Mission accomplished!

Krokante brokjes voor blinkende tanden

Krokante brokjes voor blinkende tanden

Heeft je hond dagelijks iets krokants om te kauwen, dan reinigt hij zijn tanden deels zelf. Daarom zijn de brokjes van BuddyBites naast voedzaam ook lekker krokant. Dankzij het hoge vleesgehalte, de nodige vitaminen en beperkte koolhydraten, blijft het gebit van je hond in conditie, terwijl de krokante structuur het tandplak helpt verwijderen

Heb je een puppy? Dan groeit de grootte van de brokjes dankzij het persoonlijke profiel van je hond mee. Zo zijn de brokjes altijd op maat van je hond zijn gebit. Ook met kleine hondenrassen houdt BuddyBites rekening bij het bepalen van de brokgrootte.


Sharing is caring!

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
gezonde en evenwichtige hondenvoeding om overgewicht / obesitas tegen te gaan

Hondenvoeding op maat

Waarom BuddyBites hondenvoeding?

✓ Zalmolie voor veel aroma
✓ Gehydrolyseerde eiwitten
✓ Hypoallergene samenstellingen

Meer artikels voor jou: