1. Blog
  2. »
  3. Puppy
  4. »
  5. De puppy checklist: voorbereiding op de komst van je puppy

De puppy checklist: voorbereiding op de komst van je puppy

De puppy checklist: voorbereiding op de komst van je puppy

red tri australische herder

Krijg je er binnenkort een nieuw gezinslid bij? Spannend! Waarschijnlijk kan je niet wachten tot je pup bij jou is en ben je volop de dagen aan het aftellen tot zijn komst. Maar een puppy in huis halen betekent ook dat er werk voor de boeg is. Is je huis wel helemaal puppy-proof? En heb je wel al alles in huis om hem helemaal thuis te laten voelen? Met de puppy checklist helpen wij met de voorbereiding voor de komst van je puppy.

Maak je huis puppy-proof

Maak je huis puppy-proof​

Een puppy vindt alles wat rondom hem gebeurt heel erg opwindend. Hoe banaal een voorwerp als een kabel, plant of sok ook lijkt voor jou, een puppy vindt die uiterst fascinerend! Hij ziet dan ook elk object als een mogelijk speelkameraadje. Maar niet alles is geschikt om mee te spelen. Bekijk daarom eens je huis vanuit de ogen van je pup vooraleer je hem in huis haalt. Leef je in in zijn fantasierijke leefwereld en plaats gevaarlijke of fragiele voorwerpen buiten het bereik van je puppy. Kijk extra uit met:

Schoonmaakproducten en medicijnen

Schoonmaakproducten en medicijnen

Net als bij de mens zijn schoonmaakproducten en medicijnen giftig voor je puppy. Als je een product ziet waarvan je denkt: “dit zou ik uit de buurt van een peuter houden”, plaats het dan in een afgesloten kast.

Elektrische kabels

Elektrische kabels

Pups verkennen de wereld het liefst met hun mond. Let daarom extra op met elektrische toestellen. Die kunnen je pup namelijk een schok geven als hij erop bijt. Als het onmogelijk is om alle kabels te verwijderen, kan je losse kabels vastbinden of afplakken zodat ze minder aantrekkelijk zijn om mee te spelen.

Planten

Planten

Vele huis- en tuinplanten zijn giftig voor je pup. Zoek daarom best even op of de planten die je in huis hebt geen gevaar vormen voor je hond. Verwijder giftige planten of zet ze buiten het bereik van je pup.

Kleine voorwerpen op de vloer

Kleine voorwerpen op de vloer

Alles wat je pup zijn weg kruist, zal hij met zijn mond verkennen. Schoenen, kussens, sokken of kleine voorwerpen die je pup kan doorslikken laat je best niet rondslingeren.

De tuin

De tuin

Zorg ervoor dat je tuin voldoende omheind en beveiligd is zodat je pup niet kan ontsnappen. Heb je een zwembad in je tuin? Dek dat dan volledig af zodat je pup er niet in kan sukkelen.

Verraderlijke verstopplekjes

Verraderlijke verstopplekjes

Je huis zit boordevol interessante plekken die je puppy kan ontdekken. Zorg ervoor dat alles wat je kan sluiten, ook daadwerkelijk gesloten is. Denk maar aan de wasmachine, kasten of vuilnisbakken.

De puppy checklist: haal de volgende producten in huis

Nu je huis helemaal puppy-proof is, kan je starten met het tweede deel van de voorbereiding op de komst van je puppy. Richt je huis puppy-proof in, zodat hij niets tekort komt. Dankzij onze handige puppy checklist tover je je huis in een mum van tijd om in een echte thuis voor je hond. We overlopen de zaken die je absoluut nodig hebt alvorens je je puppy in huis neemt. Print de puppy checklist af en vink de vakjes aan:

puppy checklist
  • Mand
    Puppy’s zijn snel uitgeput en hebben veel slaap nodig. Een comfortabele mand is daarom onmisbaar in je voorbereiding op de komst van je puppy. Hou er wel rekening mee dat je puppy in het begin nog niet zindelijk is. Daarom raden we aan om een mandje uit te kiezen dat je makkelijk kan schoonmaken. 
  • Bench
    Een bench is ideaal als je een eigen stekje voor je puppy wil creëren. Het is een comfortabele kooi waarin je pup kan vertoeven als je bijvoorbeeld gaat slapen, niet thuis bent, of als je je pup mee in de auto wil nemen. Let er wel op dat je de juiste maat neemt: je pup moet erin kunnen liggen, staan en draaien. Gun je puppy ook de tijd om te wennen aan zijn bench.
  • Training pads
    Puppypads zijn absorberende doekjes waarop je puppy zijn behoefte kan doen. Ze zijn een handig hulpmiddeltje om je hond zindelijk te maken. 
  • Speeltjes
    Een puppy is een heel speels wezentje. Voorzie daarom genoeg puppy-safe speelgoed. Maak hem vanaf het begin duidelijk dat hij naar hartenlust in de speeltjes mag bijten, maar niet in persoonlijke bezittingen of mensen. 
  • Puppyren
    Een puppyren is een metalen hekje waarmee je een deeltje van je huis kan afzetten voor je pup. Zo krijgt je pup zijn eigen persoonlijke speelruimte waar hij veilig kan bewegen.
  • Halsband of tuigje
    Een puppy moet geregeld eens de pootjes strekken. Om je pup uit te laten en aan de lijn te leren lopen, heb je een halsband nodig. Daar kan je dan de leiband aan vastmaken.
  • Wil je dat je pup wat meer bewegingsvrijheid heeft tijdens zijn wandeling? Dan is een tuigje een uitstekend alternatief voor de halsband. Een tuig wordt namelijk niet rond de nek, maar rond het lichaam van je puppy vastgemaakt.
  • Leiband
    De leiband maak je vast aan de halsband of aan het tuigje en zorgt ervoor dat je alle controle over je hond hebt en houdt. Onmisbaar voor tijdens de wandeling!
  • Poepzakjes
    Hou het netjes voor iedereen en ruim steeds de hondenpoep van je Buddy op met poepzakjes.
  • Naamplaatje
    We raden aan om een naamplaatje aan de halsband of het tuigje van je puppy te bevestigen. Zo vind je je pup snel terug wanneer hij onverwacht op ontdekkingstocht trekt. De persoon die hem vindt, weet immers meteen wie hij moet contacteren. Zo ben je snel herenigd met je pup!
  • Puppyvoeding
    Een puppy heeft andere noden dan een volwassen hond. Schotel hem daarom aangepaste puppybrokken voor zodat je pup goed kan groeien. Meer informatie over de perfecte puppy hondenvoeding vind je hier.
  • Puppysnacks
    Je mag je Buddy natuurlijk af en toe wel eens verwennen. Kies wel altijd snacks die veilig zijn voor puppy’s.
  • Etensbak
    Zorg ervoor dat je puppy ongestoord van zijn brokjes kan genieten. Een kom die niet te diep is, is ideaal. Leg af en toe je hand in zijn kom terwijl hij eet. Zo wordt hij niet bezitterig of gulzig.
  • Drinkkom
    Voorzie een makkelijk drinkkommetje. Vul het bij vanaf het leeg is en ververs het water elke dag. Een puppy heeft nu eenmaal veel water nodig. 
  • Puppyborstel
    Heeft je pup een lange, dikke vacht? Om klitten te voorkomen, borstel je hem best regelmatig. Een borstel voor puppy’s is extra zacht. 
  • Puppyshampoo
    De pH-waarde van de huid van een hond verschilt enorm van die van een mens. Gebruik dus shampoo die expliciet voor puppy’s bestemd is.
  • Vaccinatie, ontworming en EU paspoort
    Alles wat je moet weten over praktische zaken zoals ontworming, hondenpaspoort en inentingen lees je hier!

Heb je je huis intussen helemaal puppy-proof gemaakt? En heb je onze volledige puppy checklist kunnen afvinken? Dan ben je helemaal klaar met de voorbereiding op de komst van je puppy. Succes!

Sharing is caring!

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Ook een Buddy worden?

Beantwoord 10 vragen over jouw puppy en ontdek welke voeding bij jouw hond past!

✓ Veel Vlees, Granen- en Glutenvrij
✓ Samengesteld door dierenartsen
✓ Gratis verzending

Rhodesian ridgeback pups in BuddyBites doos

Meer weten?