1. Blog
  2. »
  3. Gezondheid
  4. »
  5. Spijsvertering
  6. »
  7. Waarom heeft mijn hond gele ontlasting?

Waarom heeft mijn hond gele ontlasting?

Waarom heeft mijn hond gele ontlasting?

Help! Mijn hond heeft gele ontlasting. - BuddyBites

Tenzij je hond geel poept omdat ie al spelend een geel waskrijtje heeft opgeslokt, zijn gele hondendrollen iets om aandacht aan te besteden. Maar waarom is je honds ontlasting geel en moet je meteen naar de dierenarts? Blijf lezen, want dat alles en meer kom je te weten in deze blog!

Waarom is de ontlasting van mijn hond geel? 4 oorzaken.

Waarom is de ontlasting van mijn hond geel? 4 oorzaken.

1. Je hond at iets wat zijn poep geel maakt

1. Je hond at iets wat zijn poep geel maakt

De meest voor de hand liggende oorzaak als je hond gele ontlasting heeft, is dat hij iets heeft gegeten wat zijn poep gelig maakt. Zoals gras of een geel waskrijtje. Niet het volledige drolletje ziet dan geel, maar is geel-bruin gevlekt. Even wachten dus en zijn poep ziet er in no time terug normaal uit!

2. Er is iets aan de hand met je honds spijsverteringsstelsel

2. Er is iets aan de hand met je honds spijsverteringsstelsel

Van maag-darmontsteking tot prikkelbaredarmsyndroom, heel wat spijsverteringsproblemen kunnen ervoor zorgen dat je hond zijn poep geel kleurt. Dan produceert hij misschien te weinig verteringssappen of is zijn stoelgang niet lang genoeg in zijn darmen geweest.  

3. Je hond heeft een lever- of galblaasprobleem

3. Een lever- of galblaasprobleem

Als je hond een lever- of galblaasaandoening zou hebben, dan kan het zijn dat de intens gele galkleurstof niet goed wordt opgenomen in de lever of niet voldoende afgevoerd kan worden. Daardoor blijven er hoge concentraties in zijn bloed achter en krijgt je hond een gele huid, ogen en ontlasting.

4. Je hond krijgt moeilijk verteerbare voeding

4. Je Buddy heeft andere voeding nodig

Als de voeding van je hond te veel graan of zuivel bevat, kan het zijn dat zijn poep hier geel van zal zien. In dat geval verteert je Buddy die voedingsstoffen slecht, wat op termijn ook tot diarree kan leiden. Schakel dus over op hypoallergene voeding, die zou zuivel- en graanvrij moeten zijn.

Je dierenarts weet raad!

Je dierenarts weet raad

Als je hond geel poept omdat hij iets gegeten heeft wat zijn stoelgang geel maakt, zal je hond er snel bovenop raken en moet je in principe niets ondernemen. 

Wel is het opletten geblazen indien je Buddy langer dan 2 dagen gele drolletjes legt, want dan kan hij ernstig ziek zijn en heeft hij medische hulp nodig. Maak een afspraak bij je dierenarts en neem een staal mee van je hond zijn gele stoelgang. Zo kan hij die meteen onderzoeken.

Voorkomen is beter dan genezen

Voorkomen is beter dan genezen

Zoals met alle kwaaltjes is ook gele stoelgang voorkomen beter dan genezen. Zo geef je je hond met een gezonde levensstijl de beste kans op een lang en gezond leven. 

Het liefst van al voorzie je daarom:

  • voldoende lichaamsbeweging: zo’n twee keer per dag een kwartiertje blokje om wandelen zou voor de meeste honden voldoende moeten zijn. 
  • kwalitatieve voeding: die bestaat voor een derde uit eiwitten voor de helft uit vlees, zoals die van BuddyBites. Meer dan 35% koolhydraten heeft je Buddy ook niet nodig, kijk die waarden ook eens na!
  • voedingssupplementen voor honden: Mensen nemen toch ook af en toe een extraatje om fit en gezond te blijven? Ook je hond kan nu genieten van de voordelen van gezonde voedingssupplementen met de BuddyBites overheerlijke Soft Chews. Dat zijn essentiële vitamines in een lekker kauwbaar koekje.


Sharing is caring!

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
gezonde en evenwichtige hondenvoeding om overgewicht / obesitas tegen te gaan

Hondenvoeding op maat

Waarom BuddyBites hondenvoeding?

✓ Bestaat voor een derde uit eiwitten
✓ Minimaal 45% vlees voor veel smaak
✓ Evenwichtige caloriewaarde

Meer artikels voor jou: