1. Blog
  2. »
  3. Lifestyle
  4. »
  5. Hondengedrag
  6. »
  7. Waarom heeft mijn hond koude oren?

Waarom heeft mijn hond koude oren?

Waarom heeft mijn hond koude oren?

Waarom heeft mijn hond koude oren? - BuddyBites

Brr, voelen de oren van je hond plots ijskoud aan? Niet meteen iets om je zorgen over te maken, dat heb jij toch ook soms! Maar in sommige gevallen kunnen koude oren wél op een ernstiger probleem zoals een ziekte wijzen. Ontdek daarom nu de meest voorkomende redenen van koude oren bij je hond. 

3 redenen waarom je hond koude oren heeft

3 redenen waarom je hond koude oren heeft​

1. Je Buddy heeft het lekker fris

1. Je Buddy heeft het lekker fris

Na een fikse winterwandeling is de kans reëel dat je hond koude oren heeft. Want net zoals bij mensen, zijn hondenoren relatief onbeschermd tegen de kou. Schakel dan tijdens je wandeling een versnelling hoger zodat je hond en zijn oren warm blijven. Laat hem dus achter een bal aan hollen of ga een eindje joggen. 

Wist je dat je hond ook in de zomer frisse oren kan hebben? Bijvoorbeeld als hij lang in de schaduw heeft gelegen of een fris plekje in huis heeft gevonden. Dat vindt-ie zalig!

2. Je Buddy is onderkoeld

2. Je Buddy is onderkoeld

Is je hond net terug van een zwempartijtje in de koude zee? Of loopt hij al een uur te ravotten in de regen? Dan heeft hij het misschien moeilijk om terug om temperatuur te komen. Naast zijn oren voelen dan ook zijn neus en voetzolen ijskoud. Onderkoeling is erg gevaarlijk, doe er dus zo snel mogelijk iets aan. 

Zo krijg je je hond er terug bovenop:

  • Verplaats je hond naar een warme, tochtvrije plek
  • Wikkel je hond in dekens of een warme jas
  • Geef hem een portie warm suikerwater te drinken
  • Neem contact op met je dierenarts voor verdere opvolging

3. Je Buddy is ziek

3. Je Buddy is ziek

Helaas kunnen koude oren er ook op wijzen dat je hond ziek is. Heeft hij naast koude oren ook niesbuien, koude poten, een loopneus of een hoestje? Dan is je hond grieperig of verkouden en schrijf je hem best enkele dagen rust voor. 

Als je Buddy ook last heeft van diarree en overgeven of als hij erg lusteloos is, haast je dan naar de dierenarts! In het ergste geval heeft je Buddy een slechte bloedsomloop door bloedarmoede, een tumor of een parasiet. Wil je zijn immuunsysteem boosten? Probeer dan BuddyBites Soft Chews, dat zijn essentiële vitamines in een smakelijk, kauwbaar koekje. Ontdek nu in onze eenmalige shop!

Zo voorkom je koude oren bij je hond!

Zo voorkom je koude oren bij je hond!

Heeft je hond het vaker koud op frisse dagen? Trek een hondenjas of -trui over zijn lijf! Zeker voor puppy’s, oudere honden of honden met een korte vacht kan dat veel comfort bieden. Is je hond nog fit genoeg, laat die poten dan regelmatig in beweging komen met een partijtje touwtrekken of apporteren. 


Sharing is caring!

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
gezonde en evenwichtige hondenvoeding om overgewicht / obesitas tegen te gaan

Hondenvoeding op maat

Waarom BuddyBites puppyvoeding?

 Aangepast aan ras, leeftijd en gewicht
✓ 100% natuurlijke voedingsstoffen
✓ Gratis thuisbezorgd in België en Nederland

Meer artikels voor jou: