1. Blog
  2. »
  3. Gezondheid
  4. »
  5. Spijsvertering
  6. »
  7. Waarom laat je hond veel scheetjes?

Waarom laat je hond veel scheetjes?

Waarom laat je hond veel scheetjes?

Franse Bulldog - waarom laat mijn hond scheetjes? BuddyBites

Je kent het vast wel: je hond en jij kijken samen tv in de zetel – nu ja, jíj kijkt tv en je Buddy snurkt zich door de avond. Wanneer je plots bijna flauwvalt van de stank. Naast snurken is je trouwe vriend namelijk ook een meester in scheten laten. Maar waarom laat je hond zo veel scheetjes? En hoe zorg je ervoor dat hij stopt met protten? We leggen het uit.

Mijn hond laat veel scheten, waarom?

Mijn hond laat veel scheten, waarom?

Eerst en vooral: scheten laten is even normaal voor honden als voor mensen. Tijdens het  spijsverteringsproces stapelen zich nu eenmaal gassen op. En die moeten er liefst ook uit! Toch zijn er enkele factoren die ervoor zorgen dat je hond meer dan gemiddeld scheten laat. De voornaamste redenen op een rijtje:

1. Je Buddy heeft een voedselallergie.

Heeft je hond vaak last van jeuk, huidziektes of een slappe stoelgang? Dan lijdt hij mogelijks aan een voedselintolerantie. Zo kan hij misschien minder goed kippeneiwit, gluten of melkeiwit verteren. En dat geeft… veel scheten! Zorg er dus steeds voor dat je hond hypoallergene voeding krijgt.

2. Je Buddy heeft een korte snuit.

Al wie een boxer, Franse bulldog, mopshond, Engelse bulldog of een andere kortsnuitige hond in huis haalt: wees gewaarschuwd. Deze viervoeters krijgen door hun korte snuit meer lucht binnen dan een hond met een gewone snuit. Niet enkel tijdens het eten, maar ook gewoon wanneer hij ademt. Scheten laten is voor deze rassen dus moeilijk te vermijden.

3. Je Buddy eet ongezond. 

Serveer jij je hond tafelrestjes? Daar maak je best geen gewoonte van. Menseneten bevat voor honden vaak te veel zout, vet of suiker. Dat brengt de darmen dan weer uit balans, met veel scheten als gevolg. Ook granen en zetmeel, zoals koeken en brood, zijn voor de hondendarmen niet ideaal.

4. Je Buddy eet te snel.

Sommige honden maken van eten een wedstrijd en schrokken hun voerbak leeg. Helaas happen ze dan ook meer lucht mee naar binnen, die er langs achter uitkomt.

Wat je kan doen als je hond veel scheetjes laat

Wat je kan doen als je hond veel scheetjes laat

1. Zorg dat je hond voldoende beweegt. 

Wie gezonde darmen wil, moet bewegen! Laat je hond veel scheten, dan zet je zijn spijsvertering dus best letterlijk en figuurlijk in gang! Start de dag met een rustig looptochtje, doe ‘s middags een wandeling en gooi twee uur na het avondeten nog een balletje. Wedden dat je na twee weken minder je neus moet toeknijpen? 

2. Schaf een anti-schrokbak aan.

Gulzige eters vraag je niet zomaar even om rustig aan te doen. Trainen kan wél. Maak van de maaltijd een trainingsmoment en beheers zelf hoeveel brokjes (en dus hoeveel lucht) hij bij elke hap naar binnen speelt. Het kan nog simpeler: schaf een anti-schrokbak aan of verstop de brokjes in een snuffelmat. 

3. Kies voor gezonde hondenvoeding

Wil je je hond een gezonde darmflora cadeau doen? Dan geef je hem best enkel kwalitatieve hondenbrokken. Dat wil zeggen, met veel vlees en zonder kunstmatige additieven. De gepersonaliseerde hondenbrokken van Buddybites houden zelfs rekening met voedselintoleranties en bouwen zo mee aan een scheetvrije wereld.

Wist je dat zo’n 51% van onze Buddy’s minder scheten laat dankzij een vlotte vertering? Bij 20% verdween de winderigheid zelfs volledig na twee maanden. Eerst zien dan geloven? Vul dan hier het persoonlijke profiel van je viervoeter in en test het zelf uit. En voor een echte spijsverteringsboost, geef je hond heerlijke Digestion Boost Soft Chews!

En als mijn hond blijft veel scheetjes laten?

En als mijn hond blijft veel scheetjes laten?

Blijft je hond last hebben van stinkende scheten? En heeft hij daarbij ook een lager energieniveau, diarree en een doffe vacht? Haast je dan naar de dierenarts om medische problemen of parasieten uit te sluiten.


Sharing is caring!

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
gezonde en evenwichtige hondenvoeding om overgewicht / obesitas tegen te gaan

Hondenvoeding op maat

Waarom BuddyBites hondenvoeding?

✓ Veel kwalitatieve eiwitten
✓ Kraakvers voor de beste smaak
✓ Veilig voor allergische honden

Meer artikels voor jou: