1. Blog
  2. »
  3. Gezondheid
  4. »
  5. Vacht
  6. »
  7. Waarom likt mijn hond aan zijn poot?

Waarom likt mijn hond aan zijn poot?

Waarom likt mijn hond aan zijn poot?

Waarom likt mijn hond aan zijn poot? - BuddyBites

Likt je hond vaak aan zijn poot of poten? Dat kan wijzen op een probleem zoals een allergie, een wondje of parasieten. In ieder geval iets om in ‘t oog te houden dus! Ontdek snel de verschillende redenen voor de likdrang van je hond. 

Oei, mijn hond likt aan zijn pootjes! Zo verhelp je het

Oei, mijn hond likt aan zijn pootjes! Zo verhelp je het

Als je hond zijn poot vaak likt, kan dit wijzen op een probleem. En het likken op zichzelf kan dan weer andere problemen in de hand werken, zoals wondjes en infectie. Wij gingen voor jou op onderzoek naar de oorzaken van obsessief likken. Bovendien vertellen we je hoe je je hond kan helpen:

1. Je Buddy heeft een wondje

1. Je Buddy heeft een wondje

Warm asfalt in de zomer, kastanjebolsters in de herfst, strooizout in de winter… De pootjes van je hond krijgen veel te verduren. Zo scheurt je hond al eens een nagel of heeft hij een kloofje tussen zijn tenen. Controleer dus even of je een wondje vindt en of het ontsmet moet worden. Is het wondje groot en diep of ontstoken, ga dan zeker langs de dierenarts.

2. Je Buddy heeft jeuk

2. Je Buddy heeft jeuk

Als je hond een allergie of voedselintolerantie heeft, kan hij ondragelijke jeuk krijgen. Om de jeuk te verlichten, likt hij dan aan zijn pootjes. Die worden dan nat waardoor hij een voetschimmel of gistinfectie kan ontwikkelen. Zeker als je hond ook last heeft van een lager energieniveau, diarree en een doffe vacht, kan dit wijzen op voedselallergie. Je dierenarts kan in dat geval onderzoek uitvoeren en hulp bieden! 

3. Je Buddy heeft pijn

3. Je Buddy heeft pijn

Als je hond last heeft van artrose, dan zal hij aan zijn gewrichten likken om de pijn te verzachten. Vooral oudere honden of puppy’s met groeipijnen hebben hier weleens last van. Pijnstilling en aangepaste hondenvoeding kan in dit geval soelaas bieden. De hondenbrokjes van BuddyBites bevatten bijvoorbeeld glucosamine en chrondoïtine om je hond soepel te houden. Voor een echte gewrichtsboost, kan je je hond ook een voedingssupplement geven, zoals deze Hip & Joint Soft Chews.

4. Je Buddy heeft gevoelige voetzooltjes

4. Je Buddy heeft gevoelige voetzooltjes

Heeft je hond gevoelige voetzooltjes, dan kan hij snel brandwonden en blaren oplopen. Bijvoorbeeld op warm asfalt of als die op ruwe ondergrond achter een bal aan rent. In een poging de pijn te verzachten, likt je hond dan aan zijn poot. Breng een bezoekje aan de dierenarts en informeer naar hondenschoentjes om de tenen van je Buddy in de toekomst te beschermen. 

5. Je Buddy verveelt zich of is bang

5. Je Buddy verveelt zich of is bang

Stress en verveling bij je hond kan leiden tot ongezond gedrag, zoals overmatig likken aan de pootjes. Een beetje zoals nagelbijten tijdens een spannende film of een saaie les. Geef hem dus een kauwsnack of -speeltje om zijn gedachten te verzetten. Zo voorkom je erger, zoals schimmelinfecties of kale plekken.

Op zoek naar bezigheidstherapie voor je hond? Maak watermeloenijs voor je Buddy of trakteer hem op een kauwspeeltje met bananenvulling voor honden.


Sharing is caring!

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
gezonde en evenwichtige hondenvoeding om overgewicht / obesitas tegen te gaan

Hondenvoeding op maat

Waarom BuddyBites hondenvoeding?

✓ Zalmolie voor veel aroma
✓ Gehydrolyseerde eiwitten
✓ Hypoallergene samenstellingen

Meer artikels voor jou: