1. Blog
  2. »
  3. Gezondheid
  4. »
  5. Vacht
  6. »
  7. Waarom stinkt een natte hond?

Waarom stinkt een natte hond?

Waarom stinkt een natte hond?

Waarom stinkt een natte hond? - BuddyBites

Als hondenbaasje weet je dat je Buddy dolgraag wandelt, speelt en… door stinkende goedjes rolt. Ook al was je hem daarna grondig met zeep en water, toch blijft hij een funky geur verspreiden totdat hij droog is. Hoe komt het toch dat een natte hond zo kan stinken? BuddyBites biedt je een antwoord!

Wat bepaalt de geur van mijn hond?

Wat bepaalt de geur van mijn hond?

  • Natuurlijke vetten: over de huid van je hond ligt een dun, geurig olielaagje als bescherming. Die kan van hond tot hond intens of minder intens ruiken.
  • Microben en bacteriën: in de vacht van je Buddy wonen miljoenen bacteriën en schimmels. Net als alle organismen scheiden die afvalstoffen uit die een indringend aroma kunnen afgeven.
  • Je hond parfumeert zichzelf: om zijn eigen geur te maskeren, rolt je hond zich graag in stinkende goedjes zoals vogelpoep. Neem het hem niet te kwalijk, want dat komt door zijn jachtinstinct.

Waarom stinkt mijn hond als hij nat is?

Waarom stinkt mijn hond wanneer hij nat is?

Omdat water geuren versterkt. Je hond heeft als hij droog of nat is altijd dezelfde geur. De intensiteit van zijn geur daarentegen, die verandert wél wanneer hij water op zich krijgt. Zo helpt vocht geuren beter te verspreiden in de lucht via verdamping en bereiken ze op die manier sneller onze neus.

4 tips om snel van die natte hondengeur af te komen

4 tips om snel van die natte hondengeur af te komen

1. Droog je natte hond na zijn plonsbeurt meteen af

1. Droog je hond na zijn bad of plonsbeurt meteen af

Doe dat met een zachte, schone handdoek. Heeft je Buddy een langharige hondenvacht? Gebruik dan ook een haardroger. Zet die op lauwe stand en houd op een tiental centimeter van zijn vacht. Met je vingers kan je dan door zijn lokken woelen tot er geen vocht meer te bespeuren valt.

2. Borstel je hond regelmatig

2. Borstel je hond regelmatig

Je hond regelmatig kammen is goed om klitten te vermijden, maar ook om geurende deeltjes uit zijn vacht te verwijderen. Hoe minder er op zijn huid en in zijn vacht zitten, hoe minder indringend de geur wanneer hij nat is!

3. Was je hond op de juiste manier

3. Was je hond op de juiste manier

Je hond op de juiste manier wassen, helpt om zijn algemene lichaamsgeur in balans te houden en ook in toom te houden wanneer hij nat is. Gebruik dus altijd een zachte shampoo en weet hoe vaak je hem moet wassen

4. Geef je hond dagelijks gezonde hondenvoeding

4. Geef je hond dagelijks gezonde hondenvoeding.

Wist je dat de oliën op de huid van je hond sterker zullen ruiken met niet-kwalitatief hondenvoer? Gezonde hondenvoeding herken je bijvoorbeeld aan een hoog vlees- en eiwitgehalte. Benieuwd naar de andere bestanddelen van gezonde hondenbrokjes? Dat lees je hier!


Sharing is caring!

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
gezonde en evenwichtige hondenvoeding om overgewicht / obesitas tegen te gaan

Hondenvoeding op maat

Waarom BuddyBites hondenvoeding?

✓ Minstens 28% eiwitten
✓ 45% vlees voor veel smaak
✓ Omega 3 en 6 voor een gezonde huid en vacht

Meer artikels voor jou: