
Waarom eet mijn hond niet?
Help! Mijn hond is een moeilijke eter. Wat zijn de mogelijke oorzaken? En wat kan ik er aan doen?
Een romantisch diner voor jou en je hond? Dan zet je beter geen chocoladefondue op tafel. Want dan is de kans groot dat je een tête-à-tête in de dierenkliniek doorbrengt. Welke voeding mag mijn hond wel en niet eten? Wat de volgende vijf dagdagelijkse ingrediënten betreft gaat de liefde van je hond niet door de maag en mag je hond echt niet eten!
Smul zelf gerust van chocoladehartjes, maar berg de doos veilig op. Chocolade bevat immers theobromine en cafeïne, twee stoffen die giftig zijn voor je hond. Hoe donkerder de chocolade, hoe giftiger. Ook grote hoeveelheden melkchocolade kunnen gevaarlijk zijn. Heeft je hond toch wat chocolade van de salontafel gepikt, ga bij gastro-intestinale klachten of abnormale hartritmes dan meteen naar de dierenarts. Chocolade is dus giftig en mag je hond niet eten.
Suikervrij snoep bevat vaak xylitol, een suikervervanger die ook wel eens in kauwgom of muntjes zit. Bij een hond stimuleert deze stof de insuline-aanmaak in de pancreas. Daardoor daalt de bloedsuikerspiegel en vergroot het risico op een hypoglycemie of een extreme bloedsuikerval. Je hond kan plots zijn kracht verliezen, rillen en een beroerte krijgen met rampzalige gevolgen voor de lever. Zet je handtas met xylitolmuntjes dus omhoog of beter nog, haal geen snoep in huis.
Druiven en rozijnen zijn een no-go voor de nieren van je trouwe vriend. Zelfs een klein hapje ervan kan acuut nierfalen veroorzaken. Je hond gaat dan braken, is lusteloos en vertoont urine- & plasproblemen. Houd dat fruitslaatje dus maar voor jezelf!
Ajuin, look en valentijn passen sowieso niet in één zin, maar al helemaal niet in een liefdesgerecht voor je hond. Ajuin kan schade teweegbrengen aan zijn rode bloedcellen, waardoor die bloedarmoede kan krijgen. Dat herken je aan bleek of wit tandvlees, roodgekleurde urine, lusteloosheid, braken, diarree… Ban je hond dus uit de keuken zodra jij met deze smaakmakers aan het koken gaat.
Héérlijk, gebraden kip! Toch is het geen goed idee om het geluksbotje met je huisdier te delen. Gekookte kippenbotjes zijn wel verteerbaar, maar blijven vaak vastzitten in de slokdarm. Met kokhalzen, overmatig kwijlen en oprispingen tot gevolg. De enige oplossing is dan een ritje naar de dierenarts voor een endoscopie. Verwen je hartendief liever met een veiligere geluksbrenger, zoals een naamplaatje in de vorm van een klavertje vier.
Wil je je hond een extraatje geven? Controleer op voorhand als de voeding mag geven aan je hond.
Is je hond sowieso een moeilijke eter? Lees dan onze tips voor een kieskeurige hond.
Beantwoord 10 vragen over jouw hond en ontdek welke voeding bij jouw hond past!
✓ Veel Vlees, Graanvrij, extra Zalmolie
✓ Samengesteld door dierenartsen
✓ Gratis verzending
Help! Mijn hond is een moeilijke eter. Wat zijn de mogelijke oorzaken? En wat kan ik er aan doen?
30%-40% van de honden hebben obesitas, meestal zonder dat het baasje dit weet. Hoe komt dit?
Waarom je hond graaft en hoe je dit gedrag afleert.
Pagina’s
Partners
Ontvang gratis gezondheids- en voedingstips!
Nog vragen?
Mail: info@buddybites.be
Bel: 0032 472 90 90 39
(ma-vrij: 8u-17u)