Welke voedingsstoffen heeft je hond nodig voor een blinkende vacht?

Je hond straalt met deze voedingsstoffen!

Om een gezonde werking en structuur van de vacht te garanderen, heeft de vacht 2 soorten voedingsstoffen nodig: aminozuren en Omega-3 en 6 vetzuren.

Aminozuren in hondenvoeding

Aminozuren zijn zuren die aanwezig zijn in eiwitten. Eiwitten zitten dan weer in vlees en vis. Om een mooie en blinkende vacht te bekomen, is het dus belangrijk dat je hond brokjes met voldoende eiwitten (vlees of vis) eet. Op jouw persoonlijke buddypas, vind je jouw eiwitgehalte terug.

Omega-3 en 6 in hondenvoeding

Omega-3 en Omega-6 zijn vetzuren die aanwezig zijn in zalmolie. Deze gezonde vetten zijn een geweldige energiebron en hebben ook een heel positieve werking op de algemene gezondheid van je hond. Omega-3 heeft een ontstekingsremmende werking en versterkt het immuunsysteem. Omega-6 bevordert de haargroei. De balans tussen deze vetzuren zorgt voor een blinkende vacht!

Het geven van de juiste voeding met voldoende eiwitten en gezonde vetten is dus essentieel voor een gezonde en mooie vacht van je hond. Naast gezonde voeding helpt een goede vachtverzorging op regelmatige basis om je hond te laten blinken in zijn vacht.

Sharing is caring!

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
gezonde en evenwichtige hondenvoeding om overgewicht / obesitas tegen te gaan

Ontdek jouw voeding!

Beantwoord 10 vragen over jouw hond en ontdek welke voeding bij jouw hond past!

✓ Veel Vlees, Graanvrij, extra Zalmolie
✓ Samengesteld door dierenartsen
✓ Gratis verzending

Meer artikels voor jou: