Wat is de ideale stoelgang van je hond?

Bestudeer de stoelgang van je hond en kom meer te weten over zijn gezondheid.

De ideale stoelgang, wat is dat?

De ideale stoelgang heeft een bruine kleur, een middelmatige hardheid en bezorgt je geen tot weinig geurhinder. 

Te zachte stoelgang

Er zijn verschillende oorzaken waarom je hond een te slappe stoelgang, of diarree heeft. Diarree kan voorkomen omdat je hond buiten aan een onhygiënische plaats gelikt heeft. Hierdoor krijgt je hond een bacterie binnen, wat tijdelijk kan zorgen voor een te slappe stoelgang. Een te slappe stoelgang kan ook voorkomen bij het overschakelen van voeding. Je hond heeft maar beperkt aantal darmflora. Daarom is het belangrijk om langzaamaan over te schakelen van hondenvoeding. Wij raden hiervoor minstens een overgangsperiode van één week aan. Een andere veelvoorkomende oorzaak van diarree bij honden is stress. Stress zorgt voor tijdelijke diarree. Als je hond terug rustiger wordt, verdwijnt de stress en dus ook de diarree.

Heeft je hond meer dan 1 week diarree, of heeft de stoelgang een rode kleur? Dan is het beter om langs te gaan bij de dierenarts.

Te harde stoelgang

Wat zorgt ervoor dat je hond een te harde stoelgang heeft? Ook hier zijn verschillende oorzaken voor. De meest voorkomende zijn: het geven van de verkeerde hoeveelheid voedingsstoffen (voornamelijk vezels), weinig beweging en te weinig drinken. Zorg dat je hond de juiste hoeveelheid vezels krijgt en altijd water ter beschikking heeft. Idealiter ga je ook een halfuurtje ’s ochtends en ’s avonds wandelen met je hond om ervoor te zorgen dat je hond voldoende beweging heeft.  

Wil je ook weten welk hondenvoer wij aanraden voor een ideale stoelgang?

Wil je ook weten welk hondenvoer wij aanraden voor een ideale stoelgang?

Beantwoord 10 vragen over jouw hond met onze Buddypas. Zo kunnen wij het perfecte hondenvoer met de juiste hoeveelheid vezels samenstellen voor jouw hond. Ga jij voor de ‘Golden Drop’?