Hondenvoeding voor een te dikke hond

Hondenvoeding voor een te dikke hond

De meeste hondenvoedingsmerken die focussen op dieetvoeding voor te dikke honden gebruiken kunstmatige vullers om jouw hond een vol gevoel te geven.

BuddyBites maakt gepersonaliseerde dieetvoeding die enkel gebaseerd is op verse ingrediënten en geen kunstmatige vullers. Onze samenstellingen zijn vezelarm, rijk aan hoogwaardige proteïnes en bevatten enkel gezonde vetten. Zo bereikt je hond zijn ideale gewicht en heeft hij toch voldoende voedingsstoffen binnen om de dag door te komen.

Te dikke hond eet dieetvoeding om obesitas tegen te gaan.

Het belang van een gecontroleerd gewicht

Het belang van een gecontroleerd gewicht

30 à 40% van de honden in België en Nederland is obees. Een hond is obees als hij 20% meer weegt dan zijn ideaal lichaamsgewicht. Obesitas is een zwaar onderschat probleem, vermits veel hondenbaasjes vaak niet weten dat hun hond met overgewicht kampt. Bij een ideaal gewicht worden de ribben van je hond bedekt door een gezond vetlaagje. Als jij de ribben van je hond moeilijk of niet meer voelt, dan is je hond waarschijnlijk te dik.

Ook brengt obesitas tal van ziektes met zich mee en leidt het tot een verminderde levensduur. Studies bij twaalf verschillende hondenrassen tonen aan dat de gemiddelde levensduur bij obese honden 2.5 jaar korter is. De juiste voeding en een gezond eetpatroon is daarom uitermate belangrijk!

Hondenvoeding BuddyBites met persoonlijke etiket en maatbeker.

Gezonde hondenvoeding aangepast aan jouw hond

Gezonde voeding aangepast aan jouw hond

BuddyBites bevat enkel kwalitatieve ingrediënten met het juiste hoeveelheid eiwitten, vezels, gezonde vetten omega-3 & omega-6 en natuurlijke probiotica. Beantwoord 10 vragen over jouw hond en ontdek welk dieetvoer wij aanraden.

 Gepersonaliseerde voeding met enkel kwalitatieve ingrediënten 
✓ Incl. maatbeker om de dagelijkse hoeveelheid af te meten

✓ Persoonlijke opvolging door onze dierendokter 
✓ 20% korting op je eerste pakket

De juiste dieetvoeding voor een te dikke hond

De juiste dieetvoeding voor een te dikke hond

plantaardige eiwitten, vitaminen en voedingsvezels voor een uitstekende digestie

Juiste voedingshoeveelheid en calorieën

Op basis van het profiel van je hond berekenen wij de dieetvoeding die je hond nodig heeft. Wij maken een voedingsplan met de dagelijkse voedingshoeveelheid en calorie inname. Met de BuddyBites maatbeker kan je altijd de juiste hoeveelheid voeding afmeten zodat je niet teveel hondenvoer geeft. Je hond zal vermageren en opnieuw een uitstekend gewicht bereiken.

kip gebaseerde hondenbrokken

Gezonde hondenvoeding met veel vlees

De voeding van BuddyBites bevat enkel gezonde ingrediënten, zonder vullers of kunstmatige toevoegsels. We gebruiken veel vlees, groenten, zalmolie en extra vitaminen voor een glanzende vacht en een gezonde darmflora zodat je hond nog steeds voldoende energie heeft.

mineralen zijn zeer belangrijk om het

Gepersonaliseerde voeding

Op basis van het ras, de leeftijd, het gewicht en de gezondheid van je hond maken wij een persoonlijk voedingsplan op. Op elk moment kan je het profiel van je hond wijzigen zodat je voedingsplan up-to-date blijft en je hond zijn ideale gewicht bereikt en behoudt.

omega6 is een gezond vet dat in de hondenvoeding van buddybites zit. Dit werkt ontstekingsremmend en zorgt voor een gezonde vacht van jouw hond

Enkel gezonde vetten

De voeding van BuddyBites bevat enkel gezonde vetten en zalmolie zoals Omega 3 en Omega 6 voor een gezonde vacht. Wij gebruiken geen ongezonde vetten die een dikmaker zijn voor jouw hond.

De dierendokter van BuddyBites volgt jouw hond persoonlijk op.

Persoonlijke opvolging
door dierendokter Ellen

Persoonlijke opvolging door dierendokter Ellen

Bij het geven van dieetvoeding voor een te dikke hond is opvolging essentieel! Bij BuddyBites wordt je hond persoonlijk opgevolgd door Ellen, onze dierendokter. BuddyBites streeft naar zichtbaar resultaat in het gewicht, de vacht en de ontlasting van je hond. Ellen staat je persoonlijk bij om zichtbaar resultaat te behalen.

Wil je weten of BuddyBites iets voor jou is? Neem contact op met onze dierendokter Ellen, zij helpt je graag verder!

Buddy's aan het woord

Buddy's aan het woord

Veelgestelde vragen over dieetvoeding te dikke hond

Veelgestelde vragen over dieetvoeding te dikke hond

Met deze eenvoudige test kom je snel te weten of je hond te dik is. Ga achter je hond staan en leg je beide handen aan de zijkanten van het lichaam van je hond. Bij een gezond lichaamsgewicht zijn de ribben bedekt met een klein vetlaagje. Idealiter voel je de ribben als je licht drukt. Als je de ribben niet of nauwelijks voelt, dan is je hond te dik. Kan je je vingers meer dan een paar centimeter indrukken vooraleer je de ribben voelt? Dan is het de hoogste tijd voor dieetvoeding.

Obesitas ontstaat als er meer energie wordt opgenomen dan er wordt verbruikt. Bewegen zorgt ervoor dat de opgenomen energie wordt verbruikt. Overmatige aanvoer van energie die niet verbruikt wordt, wordt opgeslagen als vet. Een aanvoer van 8000 kcal boven de aanbevolen hoeveelheid, zorgt voor een gewichtstoename van 1 kg. Zorg er dus zeker voor dat je hond de juiste hoeveelheid voeding krijgt en voldoende beweegt.

Studies* tonen aan dat gewicht verliezen voor 70% te maken heeft met voeding en voor 30% met voldoende beweging. Een regelmatig eetpatroon in combinatie met voldoende beweging is essentieel om het ideale gewicht te behalen. 

Bij BuddyBites wordt exact berekent hoeveel kcal jouw hond dagelijks nodig heeft. Op je persoonlijk etiket staat de exacte hoeveelheid die jij kan afwegen met de bijgeleverde maatbeker. Laat je hond minstens twee keer per dag een halfuur bewegen voor een optimale gezondheid.

*“Association between life span and body condition in neutered cleint-owned dogs”

*“Canine Obesitas: Is er een link tussen de samenstelling van de macronutriënten in het dieet?”

Een gecastreerde of gesteriliseerde hond heeft zo’n 25%-30% minder energie nodig. Vaak krijgt de hond dezelfde voedingshoeveelheid als voordien waardoor hij sneller overgewicht heeft. Zorg zeker voor een aangepast eetpatroon na de castratie of sterilisatie van je hond. Ben jij al één van onze Buddy’s? Pas dan je online paspoortje aan na de castratie of sterilisatie. De voedingssamenstelling wordt automatisch herberekend. 

Beantwoord 10 vragen over jouw hond (2 minuutjes) en kijk welke voeding wij aanraden voor jouw hond. Op je eerste bestelling ontvang je 20% korting. Op je online account kan je de volgende leverdatum of tijd tussen de levering aanpassen!

Hond eet gepersonaliseerde hondenvoeding van BuddyBites
Hond eet gepersonaliseerde hondenvoeding van BuddyBites