Hondenvoeding vergelijken

Hondenvoeding vergelijken

Er zijn veel hondenvoedingsmerken op de markt. Dat maakt het best moeilijk om te weten hoe kwaliteitsvol de ingrediënten zijn en of de voeding wel geschikt is voor jouw hond. Waarop moet je dan letten? Hieronder vergelijken wij de voornaamste merken van hondenvoeding. 

Bij BuddyBites maken wij het voer op maat van jouw hond en leveren wij de brokjes rechtstreeks aan huis, zonder tussenhandelaren. Dat laat ons toe om de beste voedingskwaliteit en een persoonlijke service aan te bieden tegen een eerlijke prijs.

hond twijfelt tussen het beste hondenvoer

Wat is het verschil tussen winkelmerken en BuddyBites?

Het verschil tussen winkelmerken en BuddyBites

Wij verkorten de keten. BuddyBites levert rechtstreeks aan de klant, zonder tussenschakels. Daar halen jij en je hond tal van voordelen uit. We zetten ze even op een rijtje:

Wat is de beste hondenvoeding? Wat is de beste hondenbrok? Op deze pagina wordt hondenvoeding vergelijken.

WINKELMERKEN

❌ Voor alle honden dezelfde voeding
❌ Wereldwijde productie
❌ Tussenhandel vraagt 30-50 % winstmarge
❌ Je moet altijd zelf naar de winkel
❌ 90% multinationals
❌ Weinig tot geen persoonlijk advies

Hondenvoeding BuddyBites met persoonlijke etiket en maatbeker.

BUDDYBITES

✔️ Gepersonaliseerde voeding
✔️ Voeding gemaakt in België en Nederland
✔️ Meer budget naar kwalitatieve ingrediënten
✔️ Rechtstreeks aan huis geleverd.
✔️ 100% start-up, eerlijk en transparant
✔️ Opvolging door je online dierendokter

Hondenvoedingsmerken vergelijken

Hondenvoeding
vergelijken

Vage labels maken het moeilijk om de kwaliteit van de ingrediënten in hondenvoeding te vergelijken. Laten we de verschillende merken van hondenvoeding eens naast elkaar zetten:

hondenvoeding merken vergelijken

Welke voedingsstoffen heeft je hond nodig?

Welke voedingsstoffen heeft je hond nodig?

Wat zijn gezonde vetten? Hoeveel eiwitten heeft je hond nodig? Welke ingrediënten zorgen er voor dat je hond te dik wordt? Het allerbelangrijkste is de juiste balans tussen eiwitten, koolhydraten en vetten. Hieronder gaan we dieper in op deze voedingsstoffen.

Dierlijke en verteerbare eiwitten

Eiwitten zijn de belangrijkste voedingsstof voor je hond en zorgen voor de aanmaak van spierweefsels en botten. Verder spelen ze een belangrijke rol bij de waterhuishouding en het aanmaken van hormonen en enzymen. Er zijn twee zaken waar je altijd moet op letten bij het kiezen van de juiste hondenvoeding. Enerzijds is het belangrijk dat je hond voldoende eiwitten binnenkrijgt. Anderzijds moeten deze eiwitten van voldoende hoge kwaliteit zijn waardoor ze makkelijker zullen verteren. Enkel bij honden met een nierziekte is een laag eiwitgehalte aan te raden.

De eiwitten in onze samenstellingen zijn afkomstig van verse kip (of lam), gehydroliseerd kippenvlees (of lamsvlees), gehydrateerde tonijn, erwten en in mindere mate aardappelen. 60 tot 80 procent van de eiwitten hebben een dierlijke oorsprong. Vlees is in al onze samenstellingen het hoofdbestanddeel en staat daarom altijd op nummer 1! 

Wij werken met gehydroliseerd vlees waarbij de eiwitten in stukjes worden geknipt. Dit verhoogt de verteerbaarheid van de voeding, zonder voedingswaarde te verliezen.

Eiwitten zijn de duurste voedingsstof in hondenvoeding. Dit is vaak de reden waarom andere merken hierop besparen. Ze gebruiken dan minder of minder kwalitatieve eiwitten. Dit zie je op het etiket van het voer. De hoofdbestanddelen zullen altijd op de eerste plaats staan in de ingrediëntenlijst. Bij de meeste merken is dit geen vlees, maar (goedkoper) graan

Gezonde vetten en oliën

Honden hebben vetten nodig! Het is enkel belangrijk dat er onverzadigde vetzuren gebruikt worden en geen verzadigde vetzuren. Onverzadigde vetzuren zoals omega-3 en omega-6 zijn een uitstekende energiebron. Deze vetten zijn afkomstig uit zalmolie. Je hond kan deze stoffen niet zelf aanmaken. Daarom is het belangrijk dat deze aan de voeding worden toegevoegd. Het resultaat is een voer met een ontstekingsremmende werking dat zorgt voor een glanzende vacht.

Koolhydraten

Koolhydraten zijn naast eiwitten en vetten een derde energiebron. Ze zijn te vinden in rijst en aardappelen en zorgen dat brokjes makkelijk gevormd worden. Voer dat teveel koolhydraten bevat, zorgt dat honden te dik worden. Kwalitatieve hondenvoeding herken je aan een laag gehalte koolhydraten van maximum 40%.

Honden die BuddyBites krijgen, halen meer energie uit eiwitten dan uit koolhydraten in vergelijking met andere merken. Wij maken voedingssamenstellingen met maximaal 35% koolhydraten, waarbij wij ruim aan deze richtlijn voldoen.

Geen bewaarmiddelen

Bewaarmiddelen zijn kunstmatige toevoegsels die worden toegevoegd om de smaak en houdbaarheid te garanderen. Producenten voegen dit toe omdat hun voer lange tijd in de winkel ligt en moet bewaren. Aangezien wij rechtstreeks aan huis leveren, bevatten onze samenstellingen geen bewaarmiddelen of toegevoegde zouten.

gezonde en evenwichtige hondenvoeding om overgewicht / obesitas tegen te gaan

Gepersonaliseerde hondenvoeding

Beantwoord 10 vragen over jouw hond en ontdek welke voeding bij jouw hond past!

✓ Veel Vlees, Graanvrij mogelijk, Extra Zalmolie
✓ Samengesteld door dierenartsen
✓ Geproduceerd in België en Nederland

Buddy's aan het woord

Buddy's aan het woord

Een antwoord op al je vragen

Een antwoord op al je vragen

De prijs voor de voeding van BuddyBites is tussen de €5 en €9 per kg (incl. levering). De voeding van BuddyBites is van een betere kwaliteit tegen een gelijkaardige prijs dan andere premium voedingsmerken. Bovendien wordt de voeding op maat samengesteld en gratis aan huis geleverd in België en Nederland.

Verse voeding kan gezond zijn voor je hond, maar het is moeilijk om ervoor te zorgen dat jouw hond alle essentiële voedingsstoffen krijgt. Verse voeding bewaart slechts enkele dagen waardoor er kans is op salmonella en andere bacteriën.

Diepvries voeding heeft vaak een korte bewaartijd en wordt daarom vaak behandeld met bewaarmiddelen.

Natvoer bevat heel veel water en weinig kwalitatieve voedingsstoffen. Het zorgt bovendien voor tandplak.

Brokjes bevatten alle kwalitatieve voedingsstoffen die je hond nodig heeft in de juiste verhouding. Bovendien is het ook makkelijk voor jou! Brokjes bewaren van nature langer en zijn ook gemakkelijker om te geven aan jouw hond. Een echte win-win dus!

De hondenvoeding van BuddyBites bevat enkel gezonde ingrediënten en geen kunstmatige vullers. Lees meer over onze ingrediënten op onze voedingpagina. 

Beantwoord 10 vragen over jouw hond (2 minuutjes), duid granen en gluten aan als allergie en kijk welke graanvrije en hypoallergene voeding wij aanraden voor jouw hond. Op je eerste bestelling ontvang je 30% korting. Op je online account kan je de volgende leverdatum of tijd tussen de levering aanpassen!

De informatie in de tabel is gebaseerd op de voedingspagina elk van bovenstaande merken.
Als aanvulling werd de volgende bron gebruikt: https://www.voerwijzer.com/zelf-een-brok-beoordelen-in-6-stappen/

Hond eet gepersonaliseerde hondenvoeding van BuddyBites
Hond eet gepersonaliseerde hondenvoeding van BuddyBites