Wat is een gezonde stoelgang?

Wat is een gezonde stoelgang?

Heeft jouw hond vaak last van te harde of slappe stoelgang, diarree of constipatie? Dan zegt dit veel over de gezondheid van je hond. Als je al moeite hebt om de stoelgang op te rapen, dan duidt dit in de meeste gevallen op een verstoring van het spijsverteringsstelsel. 

Bij een gezonde spijsvertering werken de darmen, de lever en de alvleesklier goed samen om het hondenvoer te kunnen verteren. De darmen nemen de voedingsstoffen goed op. De ontlasting is vast, heeft een donkerbruine kleur en heeft geen indringende geur. Probeer hondenvoeding voor een gezonde stoelgang. 

Hond kijkt in de camera na het eten van haar brokjes

Waarom is gezonde stoelgang belangrijk?

Waarom is gezonde stoelgang belangrijk?

Ongeveer 70% van het immuunsysteem is rechtstreeks gelinkt aan de darmbalans. Een gezonde darmflora is dus essentieel voor de algemene gezondheid van je hond. Bij een goede darmbalans is je hond energiek, gezond en minder gestresseerd.

De darmflora bestaat voor 80% uit gezonde bacteriën. Die gezonde bacteriën produceren enzymen die essentiële voedingsstoffen uit de voeding halen en absorberen. Langdurige slappe stoelgang wijst op een ongezonde darmflora waardoor jouw hond risico loopt op voedingstekorten en uitdroging. De juiste hondenvoeding is essentieel om jouw hond er weer bovenop te helpen!

De juiste hondenvoeding voor een gezonde stoelgang

De juiste hondenvoeding voor een gezonde stoelgang

bietenpulp in hondenvoeding

Het juiste vezelgehalte

Het aantal vezels is razend belangrijk voor een vlotte stoelgang! De persoonlijke hondenvoeding bevat de juiste hoeveelheden vezelrijke ingrediënten: groene erwten, yucca en lijnzaad. Deze vezels zorgen voor een gezonde digestie en verhogen je hond zijn immuunsysteem. Vaarwel maag- en darmklachten, welkom gezonde stoelgang!

kip gebaseerde hondenbrokken

Hondenvoeding op maat

Wij gebruiken enkel kwalitatieve ingrediënten, maar nog belangrijker is dat wij die ingrediënten in de juiste hoeveelheid gebruiken op basis van het profiel van jouw hond. Wij houden rekening met het ras, de leeftijd, het gewicht, het energieniveau, de vacht en de stoelgang van je hond om de juiste voeding samen te stellen.

omega6 is een gezond vet dat in de hondenvoeding van buddybites zit. Dit werkt ontstekingsremmend en zorgt voor een gezonde vacht van jouw hond

Granenvrije en hypoallergene voeding

Veel viervoeters lopen rond met ontstoken darmen omdat ze bepaalde voedingsstoffen niet goed kunnen verteren. Voor je hond is het daarom beter om granen, gluten en eventueel zuivel uit de voeding weg te laten. Bij BuddyBites kan je aangeven voor welke voedingsstoffen je hond allergisch is.

kunstmatige vullers bij hondenvoeding

Natuurlijke probiotica

Wij voegen natuurlijke probiotica zoals chicorei en bietenpulp toe om de gezonde bacteriën in de darmen verder te stimuleren. Dit helpt om de goede bacteriën te vermenigvuldigen en het evenwicht in de darmen van je hond te herstellen. Zo zal je hond opnieuw een vlotte en gezonde stoelgang krijgen.

Hondenvoeding BuddyBites met persoonlijke etiket en maatbeker.

Gezonde hondenvoeding aangepast aan jouw hond

Gezonde voeding aangepast aan jouw hond

BuddyBites maakt gepersonaliseerde hondenvoeding die aan alle noden van jouw hond voldoet. De voeding bevat enkel kwalitatieve ingrediënten met het juiste hoeveelheid eiwitten, vezels, gezonde vetten omega-3 & omega-6 en natuurlijke probiotica. Beantwoord 10 vragen over jouw hond en ontdek welke hondenvoeding voor een gezonde stoelgang wij aanraden. 

✓ Gepersonaliseerd voor jouw hond
✓ Veel vlees, extra omega 3 & 6, granen- en glutenvrij

✓ Samengesteld door dierenartsen
✓ Gratis aan huis geleverd

Buddy's aan het woord

Buddy's aan het woord

De dierendokter van BuddyBites volgt jouw hond persoonlijk op.

Persoonlijke advies van jouw dierendokter

Persoonlijk advies
van jouw dierendokter

Bij problemen met de stoelgang van je hond is opvolging essentieel. Bij BuddyBites word je persoonlijk opgevolgd door Ellen, onze dierendokter. BuddyBites streeft naar een gezonde vacht en stoelgang. Ellen evalueert deze gezondheidsparameters en staat je bij om zichtbaar resultaat te behalen. 

Wil je weten als de hondenvoeding van BuddyBites jouw hond kan helpen? Neem contact op met Ellen. Zij helpt je graag verder.

Waarom kan BuddyBites je hond helpen?

Waarom kan BuddyBites je hond helpen?

BuddyBites hielp reeds duizenden honden in België en Nederland om de doffe vacht, diarree, constipatie of allergie te verbeteren door naar elke hond persoonlijk te kijken en enkel te werken met hoogwaardige kwalitatieve ingrediënten.

De oprichters Mattijs en Charlotte werkten samen met nutritionisten en dierenartsen in Europa om de juiste ingrediënten te selecteren en op basis van de eigenschappen van je hond de juiste voeding samen te stellen.

Kom meer te weten over BuddyBites

Kom meer te weten over BuddyBites

De hondenvoeding van BuddyBites bevat enkel gezonde ingrediënten en geen kunstmatige vullers. Lees meer over onze ingrediënten op onze voedingpagina.

Na 1 jaar onderzoek kwamen de oprichters Mattijs en Charlotte tot een pijnlijke vaststelling: er is een brede waaier aan producten op de markt voor dierenvoeding, maar geen van deze producten is uniek of op maat. Het resultaat? Honden met allergieën of specifieke noden worden zwaar getroffen, want zij krijgen niet de juiste voedingsstoffen die ze nodig hebben om een gezond en gelukkig leven te leiden. Lees meer.

Beantwoord 10 vragen over jouw hond (2 minuutjes) en kijk welke voeding wij aanraden voor jouw hond. Op je eerste bestelling ontvang je 20% korting. Op je online account kan je de volgende leverdatum of tijd tussen de levering aanpassen!

Hond eet gepersonaliseerde hondenvoeding van BuddyBites
Hond eet gepersonaliseerde hondenvoeding van BuddyBites