Eiwitrijke hondenvoeding

Eiwitrijke hondenvoeding​

Als bouwstenen van zijn lichaam heeft je hond eiwitten nodig voor sterke spieren, goed functionerende organen, een gezond immuunsysteem, stevig skelet en blinkende vacht. Kortom, met eiwitrijke hondenvoeding kan hij zijn energieke, zachte zelve zijn! 

Onthoud: hoe meer eiwitten in hondenvoeding, hoe minder ongezonde, lege vulmiddelen. Let dus goed op het percentage eiwitten in je hond zijn voeding. BuddyBites-brokjes bevatten zo minimaal 28% eiwitten en voor puppy’s tot zelfs 35%. Daarmee scoren we beter dan de meeste merken!

Blije, energieke hond met tong uit bek. Eiwitrijke hondenvoeding.
Blije, energieke hond met tong uit bek. Eiwitrijke hondenvoeding.

Waarom zijn eiwitten goed voor mijn hond?

Waarom zijn eiwitten goed voor mijn hond?

hondenvoer met lam voor gezonde botten en tanden

Sterke spieren

Eiwitten maken een sterke en welgevormde hond. Ze stimuleren spiergroei en zijn naast vetten essentieel om ondergewicht tegen te gaan. Hoe sterker zijn spieren, hoe beter zijn gewrichten ook ondersteund zijn. Dat komt zeker op oudere leeftijd goed van pas! Daarom zijn BuddyBites-brokjes voor minstens de helft samengesteld uit vlees voor veel eiwitten. 

kunstmatige vullers bij hondenvoeding

Gewichtscontrole

Honden die een eiwitrijk dieet volgen, verbranden meer vet en calorieën. Daarnaast zorgen eiwitten ervoor dat je hond sneller en langer verzadigd is. Ook al eet hij dus minder, toch krijgt hij minder snel honger. Als verantwoordelijk baasje wil jij je Buddy toch ook tegen overgewicht beschermen? Geef hem dan hondenvoeding boordevol eiwitten. 

mineralen zijn zeer belangrijk om het

Volle, blinkende vacht

Wist je dat de vacht van je hond voor 65 tot zelfs 95% uit proteïne bestaat? Daarnaast ruit je hond ongeveer tweemaal per jaar: hij verliest haar tijdens de lente en maakt terug meer vacht aan tegen de herfst om door weer en wind mee op wandel te kunnen. Geen wonder dus dat je hond veel eiwitten nodig heeft voor een vacht in topconditie! 

Gezond immuunsysteem

In het lichaam van je hond staat een leger antilichamen paraat dat hem moedig verdedigt tegen indringers zoals ziekten, virussen en bacteriën. Drie keer raden waaruit antistoffen gemaakt worden? Dat klopt: eiwitten! Een hond die dus dagelijks eiwitrijke voeding eet, heeft een sterk immuunsysteem voor een lang en gezond leven.

Je hond heeft dus voldoende eiwitten nodig voor een goede gezondheid. Maar hoeveel eiwitten zijn dat dan precies, vraag jij je af? Dat ontdek je via onze slimme tool, die berekent exact hoeveel eiwitten jouw hond dagelijks moet krijgen. 

Hondenvoeding BuddyBites met persoonlijke etiket en maatbeker.

BuddyBites eiwitrijke hondenvoeding

BuddyBites eiwitrijke hondenvoeding​

Alle BuddyBites-brokjes zijn voor minstens de helft samengesteld uit kippen- of lamsvlees als hoogwaardige eiwitbronnen. Vul het profiel van je hond in via onze BuddyBites-app en ontdek hondenvoeding op maat van jouw Buddy!

✓ Minimaal 28% eiwitten – tot 35% voor puppy’s
✓ Goed verteerbare, gehydrolyseerde eiwitten 
✓ Kwalitatief kippen- of lamsvlees
✓ Lokaal geproduceerde ingrediënten

Welke eiwitten zijn goed voor mijn hond?

Welke eiwitten zijn goed voor mijn hond?​

1. Kwalitatieve eiwitten
De kwaliteit van eiwitten is zo mogelijk nog belangrijker voor je hond dan de kwantiteit. Kwalitatieve eiwitten worden goed opgenomen door het lichaam en zijn zo voedzaam mogelijk. Zo zijn eiwitten het meest voedzaam als ze alle aminozuren bevatten die je hond zelf niet kan aanmaken, maar wel nodig heeft voor alle lichaamsfuncties zoals een vlotte spijsvertering, voldoende energie en wondherstel.   

2. Dierlijke eiwitten
Vlees en vis zijn uitstekende eiwitbronnen voor een hond, omdat zijn spijsvertering erop is afgesteld. Daarnaast bevat vlees alle essentiële aminozuren. BuddyBites gebruikt daarom in elke brok minimaal 45% lam of kip als hoogwaardige eiwitbronnen, aangevuld met tonijn en zalm.

3. Gehydrolyseerde eiwitten
Gehydrolyseerde… watte? Gehydrolyseerde eiwitten – dat is een wetenschappelijke term voor eiwitten die in kleinere stukjes geknipt zijn. Zo kan je hond ze gemakkelijker verteren en krijgt hij minder snel last van vervelende kwaaltjes zoals diarree of stinkende scheetjes. 

De dierendokter van BuddyBites volgt jouw hond persoonlijk op.

Persoonlijk advies van dierendokter Ellen

Persoonlijk advies van dierendokter Ellen

Ik ben dierendokter Ellen. Je kan bij mij terecht voor gepersonaliseerd advies over de juiste voeding voor jouw hond. Alles om de gezondheid van jouw Buddy te garanderen! 

Neem contact met mij op en ik help je graag verder!

Waarom BuddyBites eiwitrijke hondenvoeding voor mijn hond?

Waarom BuddyBites eiwitrijke hondenvoeding voor mijn hond?​

BuddyBites bespaart als premium merk niet op kwaliteit, bij ons staat vlees zo altijd op nummer 1. Daarnaast zetten we ook vis in zoals tonijn en zalm als hoogwaardige eiwitbronnen. Dat verklaart waarom meer dan driekwart van de eiwitten in onze voeding uit vlees en vis komen. 

Wij kiezen bewust voor lokaal Belgisch, kwalitatief en eiwitrijk kippen- of lamsvlees, aangevuld met duurzaam gevangen tonijn en zalm. Bovendien gebruiken we geen goedkope lege vulmiddelen of chemische additieven. Kortom, we staan op de kwaliteit van onze eiwitten en ons vlees, die zijn steeds: 

✓ gehydrolyseerd
✓ lokaal geproduceerd 
✓ van humane oorsprong

Buddy's aan het woord

Buddy's aan het woord

Suzanne
Suzanne
16 oktober om 12:31
Lees verder
Ons Fientje vind het heerlijk. Het is echt een aanrader. Ze heeft na een maand veel meer energie. Soms te veel 🙈🤣. En dat beentje wat er bij is. Ze kent die doos al, als ze die leveren weet ze dat er een beentje bij is. Dank u voor de Healthy Bites. Ze vindt die lekker als tussendoortje. Dat neem ik mee als ik ga wandelen dan krijgt ze er eentje van, ze is echt een snoeper niet te doen. In ieder geval ze voelt haar veel beter met die brokjes. Super dank u!
Jeanne
Jeanne
16 juli om 21:20
Lees verder
Allereerst vinden mijn hondjes het super lekker. Dan is het contact via Facebook Messenger super, zo heb ik met dierenarts Ellen het ideale voer voor mijn hondje gevonden. Zij heeft namelijk kipallergie. Al met al super!
Heidi
Heidi
16 oktober om 15:55
Lees verder
Mijn blindengeleidehond Odette is megazot van de lekkere hondenbrokjes van Buddybites🐾❤️ Het is superhandig dat de voeding thuis geleverd wordt en flexibel dat ik mijn account kan aanpassen zodat ik voor mijn buddy Odette telkens wat anders extra’s snoepjes kan bestellen ❤️
Yani
Yani
18 augustus om 13:35
Lees verder
Super echt een aanrader! Mijn hond had last van platte stoelgang is helemaal weg met BuddyBites. Als we volledig waren overgeschakeld heb ik zelfs telefoon gehad om te vragen hoe het ging echt top. Ze helpen direct als je een vraag hebt. En wat ook super gemakkelijk is dat het aan huis wordt geleverd. Dus je zit nooit zonder. Ik en mijn hond zijn helemaal fan. En mijn hond zeker van het snoeprolletje dat je erbij kan krijgen!
Johan
Johan
22 mei om 9:33
Lees verder
Onze hond (pup) heeft zeer gevoelige darmen en moest het hierdoor doen met dieetvoeding. Dan toch eens geprobeerd met BuddyBites. Hond is er weg van en heeft helemaal geen last. Komt ook in handigere kleine zakken van zo’n 3 kilo, en steeds netjes op tijd geleverd. Ook leuk dat ze af en toe een kleine verrassing in de doos steken. Kortom top!
Delphine
Delphine
11 augustus om 19:41
Lees verder
Super heb mijn naakthond nog nooit zo enthousiast gezien, hij vindt ze super lekker! Zodanig zelfs dat hij naast zijn doos gaat zitten tot hij er krijgt 😅. Tis pas 1 week, maar zijn huid ziet er nu al beter uit. Binnenkort zal ik starten voor mijn andere naakthond.
Previous
Next

Veelgestelde vragen over eiwitrijke hondenvoeding

Veelgestelde vragen over eiwitrijke hondenvoeding​​

Eiwitten zitten in alle lichaamscellen van je hond. Wist je dat zijn vacht zo uit minimaal 65% uit eiwitten bestaat? Je hond heeft ze dus nodig voor een gezonde vacht, maar ook om sterke spieren te ontwikkelen en voor een goed metabolisme en gezond immuunsysteem. Als hij via zijn voeding voldoende eiwitten binnenkrijgt, garandeer je dus zijn algemene gezondheid.

1. Kwalitatieve eiwitten
Kwalitatieve eiwitten worden goed opgenomen door het lichaam van je hond en zijn zo voedzaam mogelijk. Zo zijn eiwitten het meest voedzaam als ze alle aminozuren bevatten die je hond zelf niet kan aanmaken, maar wel nodig heeft voor alle lichaamsfuncties zoals een vlotte spijsvertering, voldoende energie en wondherstel.   

2. Dierlijke eiwitten
Vlees en vis zijn uitstekende eiwitbronnen voor jouw Buddy, omdat zijn spijsvertering erop is afgesteld. Daarnaast bevat vlees alle essentiële aminozuren. BuddyBites gebruikt daarom in elke brok minimaal 45% lams- of kippenvlees als hoogwaardige eiwitbronnen, aangevuld met tonijn en zalm van humane afkomst.

3. Gehydrolyseerde eiwitten
Gehydrolyseerde eiwitten zijn eiwitten die in kleinere stukjes geknipt zijn. Zo kan je hond ze gemakkelijker verteren en krijgt hij minder snel last van vervelende kwaaltjes zoals diarree of stinkende scheetjes. 

Te veel eiwitten kan je je hond bijna niet voeren. Als hij meer eiwitten krijgt dan zijn lichaam nodig heeft, zullen die er via de kortste weg – zijn plas – gewoon weer uitkomen. Enkel met slechte eiwitten zoals tarwegluten, maïsgluten en plantaardige eiwitextracten moet je opletten, maar die gebruikt BuddyBites niet!

Elke hond is uniek – hoeveel eiwitten je hond dus nodig heeft, hangt af van verschillende factoren zoals grootte, gewicht, leeftijd, ras en geslacht. Onze slimme tool  berekent exact hoeveel eiwitten jouw hond dagelijks moet krijgen. Zo moet jij je hier geen zorgen meer over maken. Probeer het dus zeker eens uit!

Honden die te weinig eiwitten binnenkrijgen, zullen uiteindelijk gezondheidsproblemen krijgen zoals een slechte spijsvertering, doffe vacht en gewichtsverlies door minder spiermassa. Ook tijdens zijn groeifase moet je puppy voldoende eiwitten krijgen, anders kan hij onherstelbare weefselschade oplopen.

Bij BuddyBites is vlees de nummer 1 eiwitbron omdat vlees alle soorten eiwitten bevat die je hond nodig heeft en niet zelf kan aanmaken. Zo bestaat iedere brok voor ongeveer de helft uit kwaliteitsvlees. Bovendien berekent onze slimme tool voor jouw hond precies hoeveel gram eiwitten hij dagelijks nodig heeft. Het enige wat we hiervoor van jou nodig hebben, is informatie over bijvoorbeeld de leeftijd, geslacht en de grootte van je hond.

  1. Vertel ons alles over je hond. Vul het profiel van je hond in door enkele simpele vragen te beantwoorden zoals ras, leeftijd en gewicht.
  2. Ontdek je persoonlijke voeding. Onze voedingsexperten stellen unieke voeding samen voor jouw hond. 
  3. Uitkijken naar je BuddyBites-pakket. Wij leveren je gepersonaliseerde hondenvoeding aan huis. Dankzij een automatisch systeem leveren wij als jij dat nodig hebt. Pas je volgende verzenddatum aan, krijg advies van onze dierendokter, pauzeer of stop wanneer jij dat wil! 
Hond eet gepersonaliseerde hondenvoeding van BuddyBites
Hond eet gepersonaliseerde hondenvoeding van BuddyBites