De beste hondenvoeding voor kleine hondenrassen

De beste hondenvoeding voor kleine hondenrassen

Wist je dat een kleine hond tot wel 50% meer calorieën verbrandt per kilogram lichaamsgewicht dan zijn grotere vrienden? Hij heeft dus voeding nodig aangepast aan een hoog energieverbruik. Meer over het beste hondenvoer voor kleine hondenrassen lees je hier! 

BuddyBites als hondenvoedingsexpert houdt rekening met de behoeften van elke hond, van klein tot groot. Daarom ontwikkelen we samen met nutritionisten en dierenartsen de beste en lekkerste hondenbrokjes specifiek voor kleine hondenrassen. 

Eigenschappen van gezonde hondenvoeding voor kleine hondenrassen

Eigenschappen van gezonde hondenvoeding voor kleine hondenrassen

Gemaakt voor een klein gebit​​

Kleine honden hebben ook fijne kaakjes en tanden. Het liefst kauwen ze dus ook op compacte, krokante brokjes. BuddyBites extrudeert daarom alle brokjes op lage temperatuur. Zo zijn die extra krokant, wat ook helpt om tandplak te voorkomen. Daarnaast maken we onze brokjes extra klein voor de fijnste mondjes!

kunstmatige vullers bij hondenvoeding

Ondersteunt een lang en gezond leven

Kleine honden worden gemakkelijk 12 jaar. Met uitgebalanceerde voeding en goede verzorging kunnen ze soms zelfs 16 jaar of ouder worden! BuddyBites gebruikt daarom uitsluitend kwalitatieve, lokale ingrediënten zoals lam of kip, erwtjes, appel, bietenpulp, lijnzaad, zalmolie en zoete aardappel. Die zijn niet alleen supergezond, maar ook overheerlijk!

mineralen zijn zeer belangrijk om het

Rijk aan energie

Kleine hondjes verbranden tot wel 50% meer calorieën per kilogram lichaamsgewicht dan grote honden. Ze hebben dus calorierijke voeding nodig om niet zonder energie te vallen. BuddyBites bepaalt met een handige voedingstool hoeveel calorieën jouw hond dagelijks nodig heeft. Zo zorgen we voor veel vitaliteit en een optimaal gewicht! 

kip gebaseerde hondenbrokken

Veel vlees voor een vol gevoel

Omdat kleine honden zo veel energie verbranden, zullen hun kleine maagjes ook snel terug beginnen te knorren. Om je hond zo lang mogelijk verzadigd te houden, bevatten BuddyBites-brokjes voor kleine hondenrassen extra veel vlees. Vlees is heel voedzaam, zijn spijsvertering zal er dus lang over doen om alle voedingsstoffen eruit te halen!

Aangepaste hondenvoeding is noodzakelijk voor kleine hondenrassen. Elke dag een portie gezonde brokjes is namelijk de beste garantie op een lang en gezond leven! Daarom houdt BuddyBites rekening met je honds ras, leeftijd, geslacht, allergieën, of hij of zij al dan niet gecastreerd of gesteriliseerd is en nog veel meer!

Hondenvoeding BuddyBites met persoonlijke etiket en maatbeker.

BuddyBites hondenvoeding voor kleine honden

BuddyBites hondenvoeding voor kleine honden

BuddyBites-brokjes voor kleine hondenrassen zijn heel klein voor de fijnste mondjes. Ook zitten ze boordevol vlees, eiwitten en gezonde vetten voor veel energie en een lang verzadigd gevoel. We gebruiken bovendien enkel de beste ingrediënten voor de lekkerste smaak.

✓ Minimaal 45% lam of kip
✓ Extreem kleine brokjes
✓ Hoge energiewaarde 
✓ Kraakvers voor de beste smaak

Is mijn hond klein?

Is mijn hond klein?

Of een hond klein, middelgroot of groot is, dat bepalen zijn gewicht en grootte. Zo weegt een kleine hond maximaal 10 à 15 kilogram en wordt hij niet groter dan 35 centimeter.

Enkele voorbeelden van kleine hondenrassen: 

maltezer: 17-23 cm, maximaal 3 kg
teckel: 20-23 cm, 7-14 kg
jackrussel: 25-30 cm, 4-7 kg
Franse bulldog: 28-33 cm, 8-15 kg

De dierendokter van BuddyBites volgt jouw hond persoonlijk op.

Persoonlijk advies van dierendokter Ellen

Persoonlijk advies van dierendokter Ellen

Hey! Ik ben Ellen, de dierendokter bij BuddyBites. Mijn expertise en ervaring zet ik graag in voor het welzijn van jouw hond. Neem contact met mij op voor het beste voedingsadvies voor jouw kleine hond!

BuddyBites, dat zijn de hondenbrokjes van je hond zijn dromen

BuddyBites, dat zijn de hondenbrokjes van je hond zijn dromen

Bij BuddyBites staat de gezondheid en het smulplezier van jouw hond op nummer 1! Daarom ontwikkelden we samen met dierenartsen de ideale voeding voor kleine honden.

✓ Veel vlees voor een vol gevoel
✓ Evenwichtige energiewaarde
✓ Extreem kleine brokgrootte
✓ Kraakvers voor de beste smaak

Buddy's aan het woord

Buddy's aan het woord

Patrick
Patrick
1 november om 19:22
Lees verder
Wij zijn erg blij met buddybites brokken! Hele goeie service en onze pup (jacky ) jack russel vindt de voeding heerlijk... Zeer goed voor d'r darm stelsel en haar vacht glanst als nooit te voren... Dankjewel vrienden van buddybites!
Delphine
Delphine
11 augustus om 17:10
Lees verder
Super heb mijn naakthond nog nooit zo enthousiast gezien, hij vindt ze super lekker! Zodanig zelfs dat hij naast zijn doos gaat zitten tot hij er krijgt 😅. Tis pas 1 week, maar zijn huid ziet er nu al beter uit. Binnenkort zal ik starten voor mijn andere naakthond.
Sigi
Sigi
16 december om 21:24
Lees verder
Wij hebben 2 dwergteckels , Lola en Frieda en ze zijn zot van hun korrels van Buddybites! 🐾🐾🐾
Jolanda
Jolanda
26 november om 22:47
Lees verder
Mijn hondjes vinden de brokjes van BuddyBites heerlijk. Bas de shih tzu is normaliter een kieskeurige hond maar niet bij deze brokken. Zijn vacht is ook heerlijk zacht en glanzend.
Natascha
Natascha
2 november om 16:43
Lees verder
Onze cavalier King Charles is op z’n best met deze voeding! En het systeem dat het automatisch wordt verstuurd is ideaal👌 Wij zijn tevreden en onze hond is fan🤩
Delphine
Delphine
11 augustus om 19:41
Lees verder
Super heb mijn naakthond nog nooit zo enthousiast gezien, hij vindt ze super lekker! Zodanig zelfs dat hij naast zijn doos gaat zitten tot hij er krijgt 😅. Tis pas 1 week, maar zijn huid ziet er nu al beter uit. Binnenkort zal ik starten voor mijn andere naakthond.
Previous
Next

Veelgestelde vragen over hondenvoer voor kleine hondenrassen

Veelgestelde vragen over hondenvoer voor kleine hondenrassen

We weten dus welke voeding kleine honden nodig hebben, maar wat is nu precies een kleine hond? De twee belangrijkste factoren om dit te bepalen, zijn gewicht en grootte. Doorgaans weegt een kleine hond maximaal tien kilogram en heeft hij een schouderhoogte van maximum vijfendertig centimeter. Voorbeelden van kleine hondenrassen zijn maltezer, teckel en jackrussel.

1. Voor voldoende energie
Kleine honden verbruiken tot wel de helft meer calorieën dan grote honden. Geef hen dus steeds voldoende calorierijke voeding om hun energieniveau en suikerspiegel op peil te houden. Zo vermijd je appelflauwtes en kan je hond de hele dag energiek rondtrippelen!

2. Om hongergevoel tegen te gaan
Omdat kleine honden veel energie verbruiken, zijn hun kleine maagjes ook snel leeg. Hij krijgt dus het best geconcentreerde brokjes zoals BuddyBites. Die bevatten veel vlees, voldoende gezonde vetten, kwalitatieve eiwitten en omega 3 en 6. Je pups darmen zullen er dus langer over doen om alles te verteren. Zo blijft hij nooit lang op zijn honger zitten!

3. Om comfortabel te kunnen kauwen
Tenslotte moeten je pups hondenbrokjes ook aan zijn kleine gebit aangepast zijn. Op grote hondenbrokken zal hij namelijk zijn tanden breken en zich al snel verslikken. BuddyBites maakt daarom bewust extreem kleine hondenbrokken voor de allerfijnste mondjes!

Elke hond is uniek, zijn voedingsbehoeften dus ook. Bovendien bestaan er veel soorten hondenvoeding met verschillende samenstellingen. Een algemene richtlijn die bepaalt hoeveel voeding een kleine hond nodig heeft, bestaat met andere woorden niet. 

Om jouw het leven gemakkelijker te maken, bepaalt BuddyBites voor jouw pup exact hoeveel voeding hij nodig heeft. Het enige wat we hiervoor nodig hebben zijn enkele parameters zoals leeftijd, ras en geslacht. Die kan je ingeven in onze slimme tool. Probeer het nu en ontdek hoeveel voeding jouw kleine hond dagelijks mag consumeren!

Met BuddyBites geef je jouw kleine hond:

 de beste voedingsstoffen. Elke brok bevat de juiste hoeveelheid eiwitten, gezonde vetten, vitaminen en mineralen voor jouw viervoeter. Onze krokante brok verwent ook zijn gebit en verwijdert tijdens het kauwen tandplak.

 de beste smaak. BuddyBites gebruikt enkel lokale, verse ingrediënten van humane oorsprong. Daarnaast zijn onze brokjes kraakvers: van productie worden ze meteen verpakt om verstuurd te worden. Ze staan dus niet eerst enkele maanden in een winkelrek voordat ze in je hond zijn voerbak terecht komen.

 ✓ de beste gezondheid. Veel kwaaltjes kan je aanpakken met de juiste voeding. BuddyBites bevat daarom veel eiwitten voor sterke spieren, gezonde vetten zoals omega 3 en 6 voor een glanzende vacht tot zelfs yucca-extract voor een vlotte spijsvertering.

 het grootste gemak. Onze BuddyBites-app berekent op basis van jouw honds gegevens hoe zijn brokjes samengesteld moeten zijn. Bovendien leveren wij gratis aan huis in België, Nederland en Frankrijk zodat je niet meer naar de winkel moet.

 de beste begeleiding. Wist je dat je bij onze dierendokter Ellen terecht kan voor hondenadvies? Je kan haar appen, mailen en bellen met al je vragen over je hond en zijn voeding. 

  1. Vertel ons alles over je hond. Vul het profiel van je hond in door enkele simpele vragen te beantwoorden zoals ras, leeftijd en gewicht.
  2. Ontdek je persoonlijke voeding. Onze voedingsexperten stellen unieke voeding samen voor jouw hond. 
  3. Uitkijken naar je BuddyBites-pakket. Wij leveren je gepersonaliseerde hondenvoeding aan huis. Dankzij een automatisch systeem leveren wij als jij dat nodig hebt. Pas je volgende verzenddatum aan, krijg advies van onze dierendokter, pauzeer of stop wanneer jij dat wil! 
Hond eet gepersonaliseerde hondenvoeding van BuddyBites
Hond eet gepersonaliseerde hondenvoeding van BuddyBites