Hondenvoeding voor te magere honden

Hondenvoeding voor te magere honden

Kan jij de ribben en ruggenwervels van je hond zien en voelen door zijn vacht heen? Dan is hij waarschijnlijk te mager door te weinig eetlust, verkeerde voeding of een medisch probleem. Vaak komt je hond met gezond en lekker hondenvoer terug op een normaal gewicht. 

BuddyBites berekent hoeveel voeding jouw hond nodig heeft voor een gezond gewicht. Onze brokjes bevatten veel vlees, gezonde vetten en koolhydraten voor energie en dierlijke eiwitten voor meer spiermassa. Zo breng je je Buddy op een gezonde manier terug op gewicht!

Eigenschappen van hondenvoeding voor te magere honden

Eigenschappen van hondenvoeding voor te magere honden​

omega6 is een gezond vet dat in de hondenvoeding van buddybites zit. Dit werkt ontstekingsremmend en zorgt voor een gezonde vacht van jouw hond

Gezonde vetten

Gezonde vetten zoals zalmolie zijn calorierijk en helpen je hond op gewicht te komen. Zalmolie is rijk aan omega 3- en 6-vetzuren en een uitstekende energiebron. Bovendien ruikt en smaakt hondenvoer er heerlijk door. Daarom gebruikt BuddyBites zalmolie en zal je hond smullen van onze hondenbrokjes!

hondenvoer met lam voor gezonde botten en tanden

Dierlijke eiwitten

Eiwitten helpen je hond spiermassa aan te maken. Omdat honden carnivoren zijn, is vlees voor hen de belangrijkste eiwitbron. Als premium merk bevat BuddyBites hondenvoer tussen 28 en 35 procent eiwitten en 45 procent vlees afkomstig van kip en lam. Daarmee scoren we beter dan andere merken.

Kwalitatieve koolhydraten

Koolhydraten zijn calorierijk en dus een belangrijke energiebron voor jouw Buddy. BuddyBites hondenvoeding bestaat voor 28 tot 35 procent uit koolhydraten voor een gezonde hoeveelheid energie. We halen onze koolhydraten voornamelijk uit zoete aardappelen omdat die ook veel vitaminen, mineralen en calcium bevatten.

yucca extract voor betere vertering en stoelgang van honden

Graanvrij

Veel merken gebruiken graan als caloriebron. Jammer genoeg zit graan vol lege calorieën die niet gezond zijn voor jouw hond. Bovendien bevat graan ook gluten, een bekend allergeen voor honden. Daarom kiest BuddyBites voor graan- en glutenvrije samenstellingen. Zo eet je hond enkel de gezondste voeding: kip of lam, zalm, tonijn, zoete aardappelen en zelfs erwten.  

Hondenvoeding BuddyBites met persoonlijke etiket en maatbeker.

BuddyBites hondenvoeding voor te magere honden

BuddyBites hondenvoeding voor te magere honden​

Beantwoord 10 eenvoudige vragen over jouw Buddy in onze BuddyBites-app en leer hoeveel voeding hij dagelijks moet krijgen voor een gezond gewicht. Die hoeveelheid vind je telkens terug op de verpakking van je BuddyBites hondenvoer. Bovendien leveren we een handige maatbeker mee zodat je hond voeden kinderspel wordt!

✓ Gezonde vetten voor gewichtstoename
✓ Dierlijke eiwitten voor spieraanmaak
✓ Kwalitatieve koolhydraten voor veel energie
✓ Graanvrij: bye bye lege calorieën!

Is mijn hond te mager?

Is mijn hond te mager?​

Per rashond bestaan richtlijnen voor een ideaal gewicht. Door je rashond te wegen, kan je dus gemakkelijk bepalen of hij te mager is. 

Als je nog twijfelt of als je hond een kruising is, kan je zijn BCS (Body Condition Score) bepalen. Die is vergelijkbaar met de BMI-score voor mensen. Grofweg zijn er 5 scores:

1. Zeer mager – beenderen zeer duidelijk zichtbaar, heel weinig spiermassa, geen vetlaag te voelen.
2. Mager – beenderen zichtbaar, taille duidelijk zichtbaar, geen vetlaag te voelen.
3. Gezond gewicht – beenderen niet zicht-, maar wel voelbaar, taille zichtbaar, dunne vetlaag voelbaar.
4. Overgewicht – beenderen niet zicht- en moeilijk voelbaar, geen taille, vet aan de nek en staartbasis.
5. Zwaarlijvig– dikke vetlaag over de beenderen, dikke buik.

Sommige rashonden zijn van nature mager voor snelheid en wendbaarheid, zoals windhonden. Toch kunnen ook zij te mager worden, blijf dus altijd waakzaam voor ondergewicht en raadpleeg je dierenarts bij twijfel.

De dierendokter van BuddyBites volgt jouw hond persoonlijk op.

Persoonlijk hondenadvies van dierendokter Ellen​

Persoonlijk hondenadvies van dierendokter Ellen​

Ik ben dierendokter Ellen. Je kan bij mij terecht voor gepersonaliseerd advies over de juiste voeding voor jouw hond als die te mager is. Alles om de gezondheid van jouw Buddy te garanderen! 

Neem contact met mij op via en ik help je graag verder!

Buddy's aan het woord

Buddy's aan het woord

Atie
Atie
5 augustus om 13:28
Lees verder
Mijn hond Konan zakte eerder door zijn pootjes. Dat is over. Hij is veel levendiger en wil voor het eerst met andere hondjes spelen. Erg tevreden over het nieuwe voer van BuddyBites.
Danny
Danny
20 augustus om 13:35
Lees verder
Hun brokken die ze ervoor hadden konden soms een hele dag blijven staan voordat ze die opaten. Nu zijn de brokken amper in de kom of ze zijn al op 😊😋
Peter
Peter
26 maart om 20:32
Lees verder
Lang gezocht naar het juiste voer voor onze Franse bulldog , en eindelijk gevonden bij buddy bites , onze hond eet zijn bak mooi leeg en heeft een mooie ontlasting zijn haar glanst mooi en heeft een gezond uiterlijk , buddy bites bedankt
Heidi
Heidi
16 oktober om 15:55
Lees verder
Mijn blindengeleidehond Odette is megazot van de lekkere hondenbrokjes van Buddybites🐾❤️ Het is superhandig dat de voeding thuis geleverd wordt en flexibel dat ik mijn account kan aanpassen zodat ik voor mijn buddy Odette telkens wat anders extra’s snoepjes kan bestellen ❤️
Jeanne
Jeanne
16 juli om 21:20
Lees verder
allereerst vinden mijn hondjes het super lekker. dan is het contact via Facebook Messenger super, zo heb ik een met dierenarts Ellen het ideale voer voorij. hondje gevonden. zij heeft nl kipallergie. al met al super..
Karlijn
Karlijn
23 maart om 20:51
Lees verder
Onze hond had erg last van haarverlies. Na een paar weken Buddybites werd ik gebeld hoe alles beviel. Na overleg hebben we het voer nog iets aangepast en vanaf dan verliest onze hond veel minder haar. Dit hebben we nog nooit eerder gehad, zelfs niet met veel duurder voer dat we bij de dierenarts kochten speciaal voor haarverlies.
Previous
Next

Veelgestelde vragen over hondenvoeding voor te magere honden

Veelgestelde vragen over hondenvoeding voor te magere honden​

Je kan op verschillende manieren vaststellen of jouw hond te mager is: 

 • Op de tast

Ga met je handen langs je hond zijn flanken. Voel je zijn ribben, ruggenwervels en heupbeenderen uit zijn vacht steken? Dan ligt er geen gezond vetlaagje over zijn botten en is hij waarschijnlijk te mager.  

 • Bepaal zijn BSC (Body Condition Score)

Heb je de contouren van je hond goed onderzocht, maar ben je nog steeds niet zeker of hij te mager is? Bepaal dan zijn BCS (Body Condition Score), vergelijkbaar met de BMI-score voor mensen. Grofweg zijn er 5 schalen:

 1. Heel mager – beenderen zeer duidelijk zichtbaar, duidelijk verlies van spiermassa, geen vetlaag te voelen.
 2. Ondergewicht – beenderen zichtbaar, taille duidelijk zichtbaar, geen vetlaag te voelen.
 3. Ideaal gewicht – beenderen zijn niet zicht-, maar wel voelbaar, taille duidelijk zichtbaar, dunne vetlaag te voelen op de borst.
 4. Overgewicht – beenderen niet zichtbaar en moeilijk voelbaar, geen taille, vetlaag aan de nek en staartbasis.
 5. Obees – dikke vetlaag over de beenderen, dikke buik.
 1. Je hond krijgt te weinig voeding of voedingsstoffen binnen. Gebruik daarom onze BuddyBites-app en ontdek hoeveel voeding je hond dagelijks mag en moet krijgen. Die hoeveelheid vind je ook terug op de verpakking van het BuddyBites hondenvoer. Bovendien leveren we een handige maatbeker mee zodat je hond voeden kinderspel wordt en jij je hond op een gezond gewicht kan brengen!
 2. Je hond lust zijn brokjes niet. Misschien lust je Buddy zijn huidige brokjes helemaal niet en eet hij daarom niet. Geef je hond dus BuddyBites hondenbrokjes, die zitten vol lekkers zoals lam, kip, zoete aardappelen, zalmolie… Dankzij alle verse ingrediënten ruiken onze brokjes heerlijk en wordt je honds reukzin geprikkeld. Hij zal er meteen wild van zijn!
 3. Je hond heeft een medisch probleem. Een medische aandoening kan ervoor zorgen dat je hond vermagert, zoals parasieten, een te snel werkende schildklier, stress, gebitsproblemen… Zeker als hij plotseling minder eet of nog steeds goed eet, maar toch vermagert, kan dit wijzen op een medisch probleem. Neem in zulke gevallen steeds contact op met je dierenarts voor een grondig onderzoek.
 • Geef je hond meerdere porties BuddyBites hondenvoer per dag. De aangeraden dagelijkse hoeveelheid hondenvoer voor jouw hond staat op de verpakking van onze hondenbrokjes. We raden aan om die hoeveelheid te verdelen over drie tot vier porties, dus elke vier uur. Zo kan je Buddy zijn maaltijden beter verteren en alle nodige voedingsstoffen opnemen.
 • Hou je hond in beweging om spiermassa op te bouwen. Naast voeding is het belangrijk om je hond in beweging te houden zodat hij spiermassa kan opbouwen en behouden. Let er wel op dat je na het eten een half uurtje wacht voordat je gaat wandelen omdat een hond die met een volle maag op wandel gaat een groter risico loopt op maagkanteling!

Te magere honden missen voornamelijk vet, spiermassa en energie. Geef hem daarom lekkere BuddyBites hondenbrokjes voor een gezonde gewichtstoename. Die bevat de juiste verhoudingen gezonde vetten, dierlijke eiwitten voor spiermassa en koolhydraten om je hond op gewicht te brengen. Registreer je hond in de BuddyBites-app voor hondenvoer op maat van je Buddy en enkele dagen later worden zijn gepersonaliseerde hondenbrokjes al geleverd!

Hond eet gepersonaliseerde hondenvoeding van BuddyBites
Hond eet gepersonaliseerde hondenvoeding van BuddyBites