Hondenvoer voor een gevoelige maag en darmen

Hondenvoer voor een gevoelige maag en darmen

Laat je hond de hele dag stinkende scheetjes, heeft hij diarree of moet hij vaak overgeven? De oorzaak ligt waarschijnlijk in slecht verteerbare hondenvoeding. De oplossing: aangepast hondenvoer voor een gevoelige maag en darmen.

Zo ontwikkelde BuddyBites samen met nutritionisten en dierenartsen hondenvoeding die licht verteerbaar en hypoallergeen is. Daardoor blijven geen slecht verteerbare restjes achter die zijn darmen irriteren. Alles om je Buddy’s darmen zo veel mogelijk te ondersteunen!

Hond kijkt in de camera na het eten van haar brokjes
Hond kijkt in de camera na het eten van haar brokjes

Kenmerken van hondenvoeding voor een gevoelige maag en darmen

Kenmerken van hondenvoeding voor een gevoelige maag en darmen

kip gebaseerde hondenbrokken

Gehydrolyseerde eiwitten

Gehydrolyseerde eiwitten zijn eiwitten die in kleinere stukjes geknipt zijn. Zo kan je hond ze gemakkelijker verteren en krijgt hij minder snel last van vervelende kwaaltjes zoals winderigheid. BuddyBites gebruikt daarom uitsluitend gehydrolyseerde eiwitten in je hond zijn hondenbrokjes om zijn darmflora in evenwicht te houden.

Voldoende vezels

Vezels houden de spijsvertering en stoelgang van je hond soepel. BuddyBites gaat voor gezonde darmen voor elke hond en kiest daarom resoluut voor cichorei en bietenpulp als gezonde vezelbronnen. Die zijn niet alleen goed verteerbaar, maar hebben ook een hoge voedingswaarde en zijn laag in suiker en zetmeel – twee bekende dikmakers. 

kunstmatige vullers bij hondenvoeding

Hypoallergene samenstelling

Darm- en maagproblemen zoals diarree zijn vaak een symptoom van een voedselallergie. Je hond verteert dan bepaalde ingrediënten slecht die zijn darmflora verstoren. Het resultaat: stinkende scheetjes, diarree of overgeven. Bij BuddyBites kan je daarom kiezen voor voeding zonder bekende allergenen zoals soja, graan, gluten, kip, rund en zuivel.

mineralen zijn zeer belangrijk om het

Kwaliteit eerst

Kwalitatieve hondenvoeding kan je herkennen aan een hoog vleesgehalte. Je hond verteert vlees goed omdat dat zijn natuurlijke voeding is. Ook zit vlees vol gezonde voedingsstoffen zoals eiwitten. Elke brok BuddyBites bevat daarom minimaal 45% lokaal kwaliteitsvlees. We gebruiken ook geen goedkope vulmiddelen of chemische additieven.

Elke hond is uniek en heeft aangepaste voeding nodig die voldoet aan zijn voedingsbehoeften. Zo moet de voeding van een hond met een gevoelige maag en darmen kwalitatief, licht verteerbaar en hypoallergeen zijn. Benieuwd welke ingrediënten wij gebruiken om de darmen van je hond te beschermen? Ontdek het nu in onze BuddyBites-app.

Hondenvoeding BuddyBites met persoonlijke etiket en maatbeker.

BuddyBites hondenvoer voor een gevoelige maag en darmen

BuddyBites hondenvoer voor een gevoelige maag en darmen

BuddyBites ontwikkelde hondenvoeding speciaal voor honden met gevoelige darmen. Die bevat enkel licht verteerbare ingrediënten. Bovendien kan je kiezen voor voeding zonder bekende allergenen.

✓ Minimaal 45% kwaliteitsvlees
✓ Vezels uit bietenpulp en cichorei
✓ Gehydrolyseerde eiwitten
✓ Hypoallergene samenstelling

Hoe los ik mijn hond zijn maag- en darmproblemen op?

Hoe los ik mijn hond zijn maag- en darmproblemen op?

1. Elimineer allergenen
Sluit een voedselallergie uit met een eliminatiedieet: schakel eerst over op voeding zonder granen en gluten. Indien de problemen blijven aanhouden, kan je zuivel en soja elimineren. Als ook dat geen soelaas biedt, kan je hondenvoeding proberen met lam in plaats van met kip of rund. Bij BuddyBites kan je dit gemakkelijk proberen en voeding laten samenstellen zonder bepaalde allergenen. 

2. Voorzie voldoende gezonde vezels
Je hond heeft vezels nodig voor een vlotte spijsvertering en stabiele stoelgang. BuddyBites gaat voor gezonde darmen voor elke hond en kiest daarom resoluut voor cichorei en bietenpulp als vezelbronnen. Die zijn goed verteerbaar, hebben een hoge voedingswaarde en zijn laag in suiker en zetmeel.

3. Zorg voor hondenvoeding met gehydrolyseerde eiwitten
Gehydrolyseerde eiwitten zijn in kleinere stukjes geknipt zodat ze beter verteerbaar zijn. Zo krijgt hij minder snel last van kwaaltjes zoals winderigheid. BuddyBites gebruikt daarom uitsluitend gehydrolyseerde eiwitten in je hond zijn hondenbrokjes om zijn darmflora in evenwicht te houden.

4. Geef je hond aangepaste voeding voor elke levensfase
Door je hond voeding te geven die aangepast is aan zijn leeftijd, eet hij in elke levensfase de juiste voedingsstoffen. Zo vermijd je allerlei problemen zoals maag- en darmkwaaltjes. BuddyBites-brokjes groeien daarom mee met je hond, hun samenstelling wordt automatisch aangepast aan zijn leeftijd.
De dierendokter van BuddyBites volgt jouw hond persoonlijk op.

Persoonlijk advies van dierendokter Ellen

Persoonlijk advies van dierendokter Ellen

Ik ben dierendokter Ellen. Je kan bij mij terecht voor gepersonaliseerd advies over de juiste voeding voor jouw hond. Alles om de gezondheid van jouw Buddy te garanderen! 

Neem contact met mij op en ik help je graag verder!

Waarom BuddyBites als mijn hond een gevoelige maag en darmen heeft?

Waarom BuddyBites als mijn hond een gevoelige maag en darmen heeft?

BuddyBites ontwikkelt samen met nutritionisten en dierenartsen hondenbrokken op maat van iedere hond. Zo hebben wij ook een aantal extra licht verteerbare recepten voor honden met een gevoelige maag en darmen.

Concreet betekent dat:

✓ hypoallergene samenstelling
✓ vezels uit bietenpulp en cichorei
✓ minimaal 45% kwaliteitsvlees
✓ gehydrolyseerde eiwitten
✓ geen ongezonde vulmiddelen 
✓ geen chemische additieven

Buddy's aan het woord

Buddy's aan het woord

Francine
Francine
22 september om 20:25
Lees verder
We hebben een Border en al veel droogvoer geprobeerd. Is moeilijke eter, ook darmproblemen! Sinds ik hem BuddyBites geef, wat hij heel graag eet, problemen opgelost! Dus vanaf nu BUDDYBITES!!
Martine
Martine
22 juli om 19:31
Lees verder
Jucatan voelt zich prima met zijn voeding op maat. Hij is gek op de snoepjes, en reageert qua vertering ook heel goed op alles. Geen (of zelden) diarree, terwijl dit met andere voeding om de paar dagen wel was.
Danny
Danny
25 november om 16:06
Lees verder
Sinds mijn hond het eten van Buddybites eet geeft hij zo goed als niet meer over want heb enorm veel andere goede merken geprobeert en moest bijna alle dagen overgeven. Dus bedankt Buddybites
Hanneke
Hanneke
30 maart om 17:41
Lees verder
Ollie vind het echt heerlijk!! Waar hij eerder zijn bak met gemak links liet liggen na de eerste paar happen eet hij nu met smaak zijn hele bak leeg Ook merken wij verschil in zijn ontlasting, en dat echt al na 2 dagen. De verzending ging heel snel.
Debbie
Debbie
12 maart om 19:43
Lees verder
Eerste week buddybites is volledig goedgekeurd door onze golden retriever Posa! We merken al verschil in de ontlasting (vaker en vaster). De overgangsweek verloopt vlot! Tot nu toe zeer goede ervaring!
Marleen
Marleen
6 maart om 12:19
Lees verder
mijn hond is een hele moeilijke eter. de 1e keer vind ie t soms lekker en daarna moet ie het niet meer. hij heeft ook snel ofwel diarree, ofwel verstopping. nu staat ie 2 weken op buddybites. hij staat aan zn pot te wachten op zn brokken en heeft een normale stoelgang. dus superblij met jullie product!
Previous
Next

Veelgestelde vragen over hondenvoer voor een gevoelige maag en darmen

Veelgestelde vragen over hondenvoer voor een gevoelige maag en darmen

  • Je hond heeft een voedselallergie: de meest bekende allergenen voor honden zijn soja, gluten, kip, rund, zuivel en graan. Die kan je hond niet goed verteren, waardoor restjes achterblijven in zijn spijsverteringsstelsel die zijn darmen irriteren.
  • De eiwitten in je hond zijn voeding zijn niet gehydrolyseerd: gehydrolyseerde eiwitten zijn in kleinere stukjes geknipt zodat je hond ze beter kan verteren. Niet-gehydrolyseerde eiwitten zijn dus moeilijker verteerbaar door je hond, met als resultaat allerlei maag- en darmproblemen.
  • Je hond eet onvoldoende gezonde vezels: Je hond heeft vezels nodig voor een vlotte spijsvertering en stabiele stoelgang. Zo zijn cichorei en bietenpulp goede vezelbronnen: die zijn goed verteerbaar, hebben een hoge voedingswaarde en zijn laag in suiker en zetmeel.
  • Je hond krijgt voeding met ongezonde vulmiddelen en chemische addititieven: veel merken gebruiken vulmiddelen zoals graan om je hond een vol gevoel te geven. Daarnaast voegen ze chemische smaak- en geurverbeteraars toe om het eten aantrekkelijker te maken. Graan en additieven belasten de darmen van je hond en moet je dus zo goed mogelijk vermijden, en al zéker als je hond een gevoelige maag en darmen heeft.

Niet-gehydrolyseerde eiwitten, onvoldoende vezels, allergenen en onaangepaste voeding zijn de grootste boosdoeners als het gaat om maag- en darmproblemen. Neem die dus eens onder de loep. Met deze 4 stappen sla je dus al de juiste weg in naar een scheetjesvrij bestaan voor je hond:

1. Elimineer allergenen.
Sluit allergie uit met een eliminatiedieet: schakel eerst over op voeding zonder granen en gluten. Indien de problemen blijven aanhouden, kan je zuivel en soja elimineren. Als ook dat geen soelaas biedt, kan je hondenvoeding proberen met lam in plaats van met kip of rund. Bij BuddyBites kan je dit gemakkelijk testen en voeding laten samenstellen zonder kip, rund, graan, gluten, soja en/of zuivel. 

2. Voorzie voldoende gezonde vezels.
Je hond heeft vezels nodig voor een vlotte spijsvertering en stabiele stoelgang. BuddyBites gaat voor gezonde darmen voor elke hond en kiest daarom resoluut voor cichorei en bietenpulp als vezelbronnen. Die zijn goed verteerbaar, hebben een hoge voedingswaarde en zijn laag in suiker en zetmeel.

3. Zorg voor hondenvoeding met gehydrolyseerde eiwitten.
Gehydrolyseerde eiwitten zijn in kleinere stukjes geknipt zodat ze beter verteerbaar zijn. Zo krijgt hij minder snel last van kwaaltjes zoals winderigheid. BuddyBites gebruikt daarom uitsluitend gehydrolyseerde eiwitten in je hond zijn hondenbrokjes om zijn darmflora in evenwicht te houden.

4. Geef je hond aangepaste voeding voor elke levensfase.
Door je hond voeding te geven die aangepast is aan zijn leeftijd, eet hij in elke levensfase de juiste voedingsstoffen. Zo vermijd je allerlei problemen zoals maag- en darmkwaaltjes. BuddyBites-brokjes groeien daarom mee met je hond, hun samenstelling wordt automatisch aangepast aan zijn leeftijd.
  • hypoallergene voeding: allergenen zoals soja, gluten, graan, kip, rund en lactose zijn slecht verteerbaar door je hond. Te vermijden als je hond een gevoelige maag en darmen heeft!
  • voeding met voldoende vezels: vezels dienen voor een vlotte spijsvertering en stabiele stoelgang. BuddyBites gaat voor gezonde darmen voor elke hond en kiest daarom resoluut voor cichorei en bietenpulp als vezelbronnen. Die zijn goed verteerbaar, hebben een hoge voedingswaarde en zijn laag in suiker en zetmeel.
  • voeding met minimaal 45% kwaliteitsvlees: vlees is de natuurlijke voeding voor honden en dus ook het best verteerbaar. BuddyBites gebruikt zo minstens de helft vlees in alle samenstelling voor een vlotte spijsvertering.
  • voeding met gehydrolyseerde eiwitten: gehydrolyseerde eiwitten zijn in kleinere stukjes geknipt zodat je hond ze beter kan verteren. Niet-gehydrolyseerde eiwitten zijn dus moeilijker verteerbaar door je hond, met als resultaat allerlei maag- en darmproblemen.
  • voeding zonder ongezonde vulmiddelen en chemische additieven: veel merken gebruiken vulmiddelen zoals graan om je hond een vol gevoel te geven. Daarnaast voegen ze chemische smaak- en geurverbeteraars toe om het eten aantrekkelijker te maken. Graan en additieven belasten de darmen van je hond en moet je dus altijd vermijden, en al zéker als je hond een gevoelige maag en darmen heeft.

De beste hondenvoeding voor een gevoelige maag en darmen vind je bij BuddyBites. Waarom?

BuddyBites ontwikkelt samen met nutritionisten en dierenartsen hondenbrokken op maat van iedere hond. Zo hebben wij ook een aantal extra licht verteerbare recepten voor honden met een gevoelige maag en darmen.

Concreet betekent dat:

✓ hypoallergene samenstelling
✓ vezels uit cichorei en bietenpulp
✓ minimaal 45% kwaliteitsvlees
✓ gehydrolyseerde eiwitten
✓ geen ongezonde vulmiddelen 
✓ geen chemische additieven
Hond eet gepersonaliseerde hondenvoeding van BuddyBites
Hond eet gepersonaliseerde hondenvoeding van BuddyBites