1. Blog
  2. »
  3. Puppy
  4. »
  5. Klaar voor een puppy? Doe de test!

Klaar voor een puppy? Doe de test!

Klaar voor een puppy? Doe de test!

Een roepbare naam, een blitse hondenleiband en een hier-kom-ik-nooit-meer-uit mand. Meer heb je niet nodig voor een nieuwe puppy. Of toch? Misschien verwacht zo’n jong hondje ook wel wat van jou? Het beste welkomstgeschenk is een hondenbaasje dat goed heeft nagedacht over de verantwoordelijkheden die zo’n puppy met zich meebrengt. Ben je klaar voor een puppy? Doe de test. 

meisje knuffelt poedel

De puppy-checklist van een goede hondenbaas.

Een beestig budget

Een hond kost een hondenleven lang geld. Naast je budget voor hondenvoeding, speeltjes, een mandje, trimbeurten en een jaarlijkse check-up bij de dierenarts, voorzie je dus best een spaarpotje voor je buddy. Denk aan verblijfskosten in een hondenpension, onverwachte medische kosten en eventuele trainingssessies bij een hondenschool of gedragstherapeut. Je hond is een jarenlange investering!

Een hondenproof leefruimte

De eerste weken is je puppy gelukkig met een paar vierkante meter. Maar zijn wereld wordt al snel wat groter. Je puppy verwacht dat je je leven én leefruimte met hem deelt. Bepaal dus op voorhand waar je nieuwe puppy overal in huis vrij mag rondlopen. De grenzen van zijn indoor hondenparadijs reiken tot waar jij speeltjes en hondenharen tolereert. Sluit ook je tuin goed af en compenseer de begrenzingen met leuke wandelroutes en bezoekjes aan de hondenweides in jullie buurt.

Minder spontaniteit, méér vriendschap

Honden zijn gewoontedieren en die houden van structuur. Kom aan deze behoefte tegemoet door langzaamaan een routine in te bouwen: geef je buddy op regelmatige tijdstippen eten en laat hem op vaste momenten uit. Dankzij jullie dagroutine leert je puppy sneller nieuwe dingen, zoals alleen blijven en zindelijkheid. Dat betekent ook dat jij niet langer kunt blijven plakken in de fitness of op afterworkdrinks. But keep in mind dat je misschien wel inboet aan spontaniteit, je krijgt er zoveel meer vriendschap voor terug.

Ben je klaar voor een puppy en heb jij een stevig budget, voldoende leefruimte en een dosis vriendschap over voor je hond? Dan ben jij klaar voor het puppy-avontuur!

Vul het profiel van je puppy in en kijk welke voeding wij aanraden.

Sharing is caring!

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
gezonde en evenwichtige hondenvoeding om overgewicht / obesitas tegen te gaan

Ontdek jouw voeding!

Beantwoord 10 vragen over jouw hond en ontdek welke voeding bij jouw hond past!

✓ Veel Vlees, Granenvrij, extra Omega 3&6
✓ Samengesteld door dierenartsen
✓ Gratis verzending

Meer artikels voor jou: