Mijn hond heeft diarree. Wat moet ik doen?

Mijn hond heeft diarree. Wat moet ik doen?

Heeft jouw hond vaak last van diarree? Misschien heeft een parasiet of virus hem dan te pakken. Of krijgt hij moeilijk verteerbare voeding die zijn darmen irriteren? BuddyBites legt je uit waarom je hond diarree kan hebben en vooral – hoe je hem kan helpen! 

Hond kijkt in de camera na het eten van haar brokjes
Hond kijkt in de camera na het eten van haar brokjes

Waarom heeft mijn hond diarree?

Waarom heeft mijn hond diarree?

1. Je hond liep een parasiet of virus op

1. Een parasiet of virus heeft je hond te pakken

Je hond snuffelt graag met zijn neus dicht tegen de grond, daar kruipen veel parasieten en virussen rond. Zodra die hun kans zien, zullen ze zich aan je hond vastklampen. Natuurlijk zal hij zich dan met alle macht proberen te ontdoen van zijn ongewenste vriendjes. En de snelste weg naar buiten, dat is langs achter!

2. Je hond at iets wat hij niet had moeten eten

2. Je hond at iets wat hij niet had moeten eten

Een lekkere portie vogelpoep, een stukje bedorven voedsel of te veel tafelrestjes, die vindt je hond… heerlijk! Helaas is die troep helemaal niet gezond. Daarom maakt je hond diarree aan om alle bacteriën en slechte voedingsstoffen zo snel mogelijk uit zijn systeem te krijgen. Meestal is hij er dan na een dag wel vanaf. Blijft zijn diarree aanhouden? Bel dan best even je dierenarts. 

3. Je hond krijgt plots andere voeding

3. Je hond krijgt plots andere voeding

Wist je dat de darmflora van een hond zich moeilijker aanpast aan verandering dan van mensen? Als je Buddy dus van de ene dag op de andere volledig nieuwe voeding krijgt, raken zijn darmen al snel ontregeld. Het resultaat: pijnlijke krampen, winderigheid en diarree.

4. Je hond heeft een voedselallergie

4. Je hond heeft een voedselallergie

Als je hond naast diarree ook last heeft van jeuk, schilferige huid of overgeven, dan kan je er bijna zeker van zijn dat hij een voedselallergie heeft. Probeer dan een eliminatiedieet: geef hem eerst voeding zonder granen en gluten. Indien de problemen blijven aanhouden, kan je zuivel en soja elimineren. Als ook dat geen soelaas biedt, kan je hondenvoeding proberen met lam in plaats van met kip of rund.

Hondenvoeding BuddyBites met persoonlijke etiket en maatbeker.

BuddyBites hondenvoeding tegen slappe stoelgang

BuddyBites hondenvoeding tegen slappe stoelgang

BuddyBites ontwikkelde hondenvoeding speciaal voor honden met gevoelige darmen. Die bevat enkel licht verteerbare, voedzame en kwalitatieve ingrediënten. Bovendien kan je kiezen voor voeding zonder bekende allergenen.

✓ Minimaal 45% kwaliteitsvlees
✓ Vezels uit bietenpulp en cichorei
✓ Gehydrolyseerde eiwitten
✓ Hypoallergene samenstelling

Wat doe ik als mijn hond diarree heeft?

Wat kan ik doen tegen diarree bij mijn hond?

✓ Eerst water, de rest komt later

✓ Eerst water, de rest komt later

Diarree, dat is in essentie veel water en weinig vaste stoelgang. Zo verliest een hond met diarree veel vocht en kan hij gedehydrateerd raken. Vooral puppy’s en oudere honden kunnen het dan zwaar te verduren krijgen. Schotel je Buddy dus op tijd en stond een vers bakje H2O voor. 

✓ Hou tafelrestjes boven tafel

✓ Hou tafelrestjes boven tafel

 Als je hond met puppyoogjes bedelt om een hapje uit je bord, maak even van je hart en steen. Tafelrestjes kunnen er immers voor zorgen dat je Buddy diarree krijgt. Zo bevat mensenvoeding vaak te veel vetten, suikers en moeilijk verteerbare eiwitten die je Buddy’s darmen irriteren.

✓ Schakel rustig over op nieuwe hondenvoeding

✓ Schakel rustig over op nieuwe hondenvoeding

Laat de darmflora van je hond eerst een week wennen aan zijn nieuwe voer door die door zijn oude brokjes te mengen. De eerste twee dagen start je met 25% nieuwe voeding en 75% van zijn vorige brokjes. Dagen 3 en 4 geef je je hond gelijke delen oude en nieuwe voeding. Op dag 5 en 6 mag je hond al driekwart nieuwe en een kwart oude brokjes geven. En vanaf dag 7 is hij volledig overgeschakeld!

✓ Zorg voor kwalitatieve, hypoallergene hondenvoeding

✓ Zorg voor kwalitatieve, hypoallergene hondenvoeding

Met de juiste voeding kan je je Buddy’s weerstand versterken en ben je allergische reacties zoals diarree te slim af. Voor een sterke weerstand bevatten de hondenbrokjes van BuddyBites veel eiwitten, omega 3 en 6 en vitamines A, C en D. Ook kan je bij ons kiezen voor hypoallergene voeding.

De dierendokter van BuddyBites volgt jouw hond persoonlijk op.

Persoonlijk advies van dierendokter Ellen

Persoonlijk advies van dierendokter Ellen

Hey! Ik ben Ellen, de BuddyBites-dierendokter. Heeft je hond vaak diarree? Neem dan contact op en ik vertel je graag hoe je hem terug fit kan krijgen. Alles voor het welzijn van je Buddy!

Welke hondenvoeding helpt om diarree te voorkomen?

Welke hondenvoeding helpt om diarree te voorkomen?

kip gebaseerde hondenbrokken

Voeding met gehydrolyseerde eiwitten

Gehydrolyseerde eiwitten zijn eiwitten die in kleinere stukjes geknipt zijn. Zo kan je hond ze gemakkelijker verteren en krijgt hij minder snel last van vervelende darmproblemen zoals diarree. BuddyBites gebruikt daarom uitsluitend gehydrolyseerde eiwitten in je hond zijn hondenbrokjes die zijn darmflora in evenwicht houden. 

Vezelrijke voeding

Vezels houden de spijsvertering en darmflora van je hond in balans. BuddyBites gaat voor een goede stoelgang voor elke hond en kiest daarom resoluut voor cichorei en bietenpulp als gezonde vezelbronnen. Die zijn niet alleen goed verteerbaar, maar hebben ook een hoge voedingswaarde en zijn laag in suiker en zetmeel – twee bekende dikmakers. 

kunstmatige vullers bij hondenvoeding

Hypoallergene hondenvoeding

Darmproblemen zoals diarree zijn vaak een symptoom van een voedselallergie. Je hond verteert dan bepaalde ingrediënten slecht die zijn darmflora verstoren. Het resultaat: diarree, stinkende scheetjes of overgeven. Bij BuddyBites kan je daarom kiezen voor voeding zonder bekende allergenen zoals soja, graan, gluten, kip, rund en zuivel.

mineralen zijn zeer belangrijk om het

Kwalitatieve hondenvoeding

Kwalitatieve hondenvoeding kan je herkennen aan een hoog vleesgehalte. Je hond verteert vlees goed omdat dat zijn natuurlijke voeding is. Ook zit vlees vol gezonde voedingsstoffen zoals eiwitten. Elke brok BuddyBites bevat daarom minimaal 45% lokaal kwaliteitsvlees. We gebruiken ook geen goedkope vulmiddelen of chemische additieven.

Voorkomen is beter dan genezen! Wees diarree dus te slim af en geef je hond elke dag gezonde hondenvoeding. Die is het liefst kwalitatief, licht verteerbaar en hypoallergeen. Benieuwd welke ingrediënten BuddyBites gebruikt om de darmen van je hond te beschermen? Ontdek het nu in onze BuddyBites-app.

Buddy's aan het woord

Buddy's aan het woord

Francine
Francine
22 september om 20:25
Lees verder
We hebben een Border en al veel droogvoer geprobeerd. Is moeilijke eter, ook darmproblemen! Sinds ik hem BuddyBites geef, wat hij heel graag eet, problemen opgelost! Dus vanaf nu BUDDYBITES!!
Martine
Martine
22 juli om 19:31
Lees verder
Jucatan voelt zich prima met zijn voeding op maat. Hij is gek op de snoepjes, en reageert qua vertering ook heel goed op alles. Geen (of zelden) diarree, terwijl dit met andere voeding om de paar dagen wel was.
Danny
Danny
25 november om 16:06
Lees verder
Sinds mijn hond het eten van Buddybites eet geeft hij zo goed als niet meer over want heb enorm veel andere goede merken geprobeert en moest bijna alle dagen overgeven. Dus bedankt Buddybites
Hanneke
Hanneke
30 maart om 17:41
Lees verder
Ollie vind het echt heerlijk!! Waar hij eerder zijn bak met gemak links liet liggen na de eerste paar happen eet hij nu met smaak zijn hele bak leeg Ook merken wij verschil in zijn ontlasting, en dat echt al na 2 dagen. De verzending ging heel snel.
Debbie
Debbie
12 maart om 19:43
Lees verder
Eerste week buddybites is volledig goedgekeurd door onze golden retriever Posa! We merken al verschil in de ontlasting (vaker en vaster). De overgangsweek verloopt vlot! Tot nu toe zeer goede ervaring!
Marleen
Marleen
6 maart om 12:19
Lees verder
mijn hond is een hele moeilijke eter. de 1e keer vind ie t soms lekker en daarna moet ie het niet meer. hij heeft ook snel ofwel diarree, ofwel verstopping. nu staat ie 2 weken op buddybites. hij staat aan zn pot te wachten op zn brokken en heeft een normale stoelgang. dus superblij met jullie product!
Previous
Next

Wat je nog moet weten als je hond last heeft van slappe stoelgang

Wat je nog moet weten als je hond last heeft van slappe stoelgang

Haal je nieuwe brokjes in huis? Laat de darmflora van je hond dan eerst een week wennen aan zijn nieuwe brokjes door die door zijn oude voeding te mengen.

  • Dag 1-2: 25% nieuwe voeding, 75% initiële voeding. 
  • Dag 3-4: 50% nieuwe brokjes, 50% oude brokjes.
  • Dag 5-6: 75% nieuwe voeding, 25% oude voeding. 
  • Dag 7: Je hond is volledig overgeschakeld op nieuwe brokjes!

Als je hond langer dan twee dagen last heeft van diarree, heeft je hond misschien wel een parasiet of bacterie te pakken. In zulke gevallen heeft hij medicatie nodig om beter te worden. Ga dus zeker bij je dierenarts langs voor een ontwormings- of antibioticakuur.

  • hypoallergene voeding: allergenen zoals soja, gluten, graan, kip, rund en lactose zijn slecht verteerbaar door je hond. Te vermijden als je hond een gevoelige maag en darmen heeft!
  • voeding met voldoende vezels: vezels dienen voor een vlotte spijsvertering en stabiele stoelgang. BuddyBites gaat voor gezonde darmen voor elke hond en kiest daarom resoluut voor cichorei en bietenpulp als vezelbronnen. Die zijn goed verteerbaar, hebben een hoge voedingswaarde en zijn laag in suiker en zetmeel.
  • voeding met minimaal 45% kwaliteitsvlees: vlees is de natuurlijke voeding voor honden en dus ook het best verteerbaar. BuddyBites gebruikt zo minstens de helft vlees in alle samenstelling voor een vlotte spijsvertering.
  • voeding met gehydrolyseerde eiwitten: gehydrolyseerde eiwitten zijn in kleinere stukjes geknipt zodat je hond ze beter kan verteren. Niet-gehydrolyseerde eiwitten zijn dus moeilijker verteerbaar door je hond, met als resultaat allerlei maag- en darmproblemen.
  • voeding zonder ongezonde vulmiddelen en chemische additieven: veel merken gebruiken vulmiddelen zoals graan om je hond een vol gevoel te geven. Daarnaast voegen ze chemische smaak- en geurverbeteraars toe om het eten aantrekkelijker te maken. Graan en additieven belasten de darmen van je hond en moet je dus altijd vermijden, en al zéker als je hond een gevoelige maag en darmen heeft.

Bij BuddyBites staat de gezondheid van elke hond op nummer 1! Daarom ontwikkelden we samen met nutritionisten en dierenartsen extra licht verteerbare, hypoallergene recepten voor honden met een slappe stoelgang.

Concreet betekent dat:

✓ hypoallergene samenstelling
✓ vezels uit cichorei en bietenpulp
✓ minimaal 45% kwaliteitsvlees
✓ gehydrolyseerde eiwitten
✓ geen ongezonde vulmiddelen 
✓ geen chemische additieven
Hond eet gepersonaliseerde hondenvoeding van BuddyBites
Hond eet gepersonaliseerde hondenvoeding van BuddyBites